lieutenant dan5
profili

  • yurt dışından türkiye'ye gelince fark edilenler

    herkesin her şeye burnunu sokması
    insanların dik dik bakması
    köpekler
    gürültü
    kaos
    gerginlik
    suratsızlık

    yalandan da olsa "teşekkürler, rica ederim iyi günler" vs. denmiyor. ama örneğin, el alemin memleketinde ben 20 metre ötedeyken beni fark eden insanlar benim için kapıyı tutuyorlar.

    yanlış anlaşılmasın, yabancılar ve yurt dışında hayat mükemmel demiyorum. orada da pek çok problem ve problemli tip var. ama bana göre türkiye yıllar geçtikçe daha da gergin ve umutsuz bir hal alıyor gibi.

  • odtufans

    bedenin sansürlenmesine karşılarmış. belli bir ücret karşılığında sanırım...

    ablacım madem karşısınız bedavaya göstersenize. hayır merak ettiğimden değil, argümanları saçma.

    beyin yakan sjw saçmalıklarının bir diğeri.

    ek: bir de demişler ki "bağışlar" yüksek lisans eğitimimizi destekleyecek. bu kadınlar dilenci değilim diye lafa giren dilenciler gibi mi yoksa düpedüz beden satıcısı mı bilemedim.

  • ibrahim tatlıses'e yaşam boyu onur ödülü verilmesi

    onur mu?!* türkiye tepeden tırnağa şaka gibi bir ülke.

  • yaz biterken gelen yaz bitiyor hissi

    memleketimin kıyılarında halk plajlarında türk milleti özgürce denize giremedikten sonra yazın bir önemi yok zaten. cennet vatanda köle gibi kula kulluk eder gibi sürünüyoruz hepimiz. 1 haftalık illüzyon kimseyi kandırmasın.

    tanım: "ömür geçerken gelen yaşayamıyoruz hissi"nden daha önemli olmayan his.

  • menzil neden terör örgütü değildir

    kim dediyse yanlış demiş. menzil dahil tüm tarikatlar terör örgütüdür. örgüt üyeleri, aileleri ve müritleri ulusal güvenliğe tehdit içeren arapçı ajanlardır.

    allah bir, kuran değişmez değil mi kardeşim?! çiftçiler bile aracılardan şikayet ederken siz niye allah'la aranıza mafyadan hallice üçkağıtçıları koyuyorsunuz! anlamıyorsan aç elmalılı hamdi yazır ne güzel kuran'ın türkçesini yazmış. türkçe okuma yazma bilmiyorsan da kime sorsan öğrenmen için yardımcı olur. bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp. ha beynin yoksa o zaman bir çaresi yok tabi. allah seni başımıza bela olarak göndermiş demek ki der geçeriz.

    ek: bu giri yüzünden soruşturma açılabilir. kimseyi yada bir grubu öylece teröristlikle itham edemem. ama ediyorum şöyle ki: terörist ne demek etrafa korku salan eylemlerde bulunan değil mi? ben de korkuyorum işte kardeşim. bu tür cemaatlerin ellerine yeterince güç geçtiğinde neler yapabileceklerini 15 temmuz'da gördük. evimin üstünde herhangi bir cemaatin ajanlarının kullandığı savaş uçakları uçmasından, sevdiklerime birşey olacağından korkuyorum. ama bunları söylemeyi vatandaşlık görevi olarak görüyorum. her yerde adamları olan bu cemaatler gerek yasal gerek illegal yollardan beni seni hepimizi sindirebilir süründürebilir. korkmamıza rağmen birlik olup bunları konuşabilmek zorundayız.

    her zaman eleştirsem de yanlışları olduğunu düşünsem de tarikatların önüne geçebilecek en güçlü makamda recep tayyip erdoğan oturuyor şu anda. kendisi halkın temsilcisi, milletin iradesi yanlış mıyım? elinde yetki varken cemaatlerin aktivitelerini kısıtlayıcı önlemler almalı bence. ne bileyim cemaate üye olanlar hakim olamasın mesela, memur olamasın. biliyorum insan haklarına aykırı ama insanların hayatları ne olacak? kimse canını sokakta bulmadı. bu coğrafya batı avrupa gibi değil ne yazık ki.