kuzeydekar5
profili

  • 6 şubat 2024 atatürkçü teğmenlerin ihraç edilmesi

    bazı orrrrospu çocuklarının sevinç nidaları ile karşıladığı gelişme.

    atatürk ölmez, atatürkçüler tükenmez.

  • bursa bülbülü

    ata demirer bir duvar dibinde çekirdek çitlese izlerim, öyle severim kendisini.

    bana kalırsa film çok güzel olmuş, burada ki tespitlere katılıyorum ata demirer'in en güzel filmi olmuş. hem müzikler, hem dönem şahane.

    --- spoiler ---

    dikkatimi çeken bir nokta var insanlar verdiği sözleri tutuyor. önce baba şarkıyı vermek için, ardından osman alt grup için doktora söz verdiğini söyleyerek sözlerini çiğneyemeyeceklerini söylüyor. sanırım bu kısa bir dönem eleştirisi. şimdi insanlar yemek yer gibi sözlerini yiyorlar.

    --- spoiler ---

  • marmara denizi'ndeki müsilaj patlaması

    bu talanın çok acı bir bedeli olacak. doğa şark kurnazlığına, arazisini satan köylü ve müteahhit çakallığına kanmaz.

    -çocuklarınız, torunlarınız büyük acılar çekecek o kurumuş dere yataklarından yayılan kimyasal maddelerin yol açtığı hastalıklar yüzünden.

    kirlettiğiniz nehirlerden tuttuğunuz balıklardan öğreneceksiniz daha önce adını duymadığınız hastalıkları. yaşam alanlarını yok ettiğiniz için şehre inen, zalim işkencelerinizle ölen hayvanların ahı yapışacak yakanıza geceleri ateşler içinde uyandığınızda.

    ormanları beton yığınlarına feda ettiğiniz ve buna medeniyet dediğiniz için nefes alamayıp boğulacak, bir yudum suya hasret kalacaksınız ağustos sıcağında. bir ağaç gölgesi arayacak, bulamayacaksınız asfaltın üstünde ayakkabılarınız erirken.

    ve tamahkarlığınızın, günü kurtarmak için nesiller boyu balıklarıyla sizi besleyecek suları iki kuruşa feda etmenizin bedelini sadece siz ödemeyeceksiniz. sizi uyaran, yapmayın diye yalvaran; "bunlar dinsiz, bunlar hain, bunlar komünist" diye yaftaladıkları insanlar da ödeyecek. bizler de ödeyeceğiz.

    çok pişman olacaksınız çıplak tepelere, kuruyan nehir yataklarına baktığınızda. düşmanın yakıp yıktığı topraklara değil, kendi yakıp yıktığınız vatanınıza bakıyor olacaksınız.-

  • ali erbaş'ın durumunun ağırlaşması

    düşünsene bir dinin en üst makamında ki adamsın ve arkandan kimse hayır duası etmiyor.

    işte böyle gideceksiniz hepiniz tek tek. arkasına sığındığınız islamiyet yaptıklarınızı örtemeyecek.

    kimse sizi iyi anmayacak, kimse isminizi yad etmeyecek, yalandan dökülen birkaç göz yaşından daha fazla ah alacaksınız.

    herkes unutur, biz unutmayız ali bey. inancınız gereğini değil, iktidarın söylemlerini dile getirdiniz. biz unutmadık, unutmayız.

    ekleme: gelen bir çok mesaj üzerine bir şeyler söyleme gereği hissediyorum ki tekrar aynı içerikte mesajlar gelmesin.

    3 gün önce çok kıymetli tiyatro sanatçısı rasim öztekin vefat etti. sözlükte ve twiterda hakkında yazılanlara bakabilirsiniz. trolleri çıkartırsanız eğer ekşi sözlük ve twiter en çok farklı görüşten insanın yer aldığı mecralardır. her görüşten insanın fikrini okuyabilirsiniz. açın okuyun işte rasim öztekin orada, ali erbaş orada. herkes yaşadığı gibi anılıyor; kimi dualarla, kimi beddualarla.

  • 10 şubat 2021 arda turan'a iki maç ceza verilmesi

    ciddiyse çok komik, şakaysa hiç komik değil.

    böyle bir şey hukuken mümkün değil. küfrü arda turan'ın ettiği ispat edilmiş olsa bile hedefi olmayan bir küfre ceza verilemez.

    tff ceza verdiyse fatih terim'in kimi siktiğini anladılar sanırım.

    o zaman tekrarlayalım. https://www.youtube.com/…slbz9ta&ab_channel=atiaksu