bevankesss7
profili

  • veli çal

    edit; çok fazla kişi mesaj attı. herkese tek tek cevap yazdım. destekleriniz için çok teşekkür ederim. o kadar fazla varmış ki dolandırılan parası çalınan, çok kişi yazdı başına gelenleri. şaşırdım ben de. giden para küçük bi meblağ ama herif adreslerimi bilgilerimizi anında söyledi. belki herkesinkini biliyor. bu çok önemli bir detay. çok dikkat edilmesi gereken bir konu.
    bunu bulup içeri attırmalıyız. başka kimseleri de dolandırmasına engel olmalıyız

    edit; bu arada an itibariyle sözlük beni lanetli çaylak yaptı.

    sözlükten bir arkadaş haberini yapmış sağolsun. linkini attı paylaşıyorum;
    https://habermotto.com/letgo-dolandiricilik-polis

    üst edit: moderatör yazdığım numarayı başlıktan kaldırdı, yasak galiba bilmiyorum. kişinin telefon numarası bu; 0534 595 98 17

    üst edit; her yere şikayette bulundum. letgo ile de mai üzerinden konuştuk. hesabı incelemeye almışlar. görseller silinmiş, bir daha yüklüyorum.
    görsel
    görsel
    görsel

    dün de başlık açtım, çok umursanmadı. bugün de açıyorum gerekirse her gün açıcam.

    adının veli çal olduğunu söyleyen letgo'dan insanları dolandıran kullanıcının telefon numarası bu.

    ben fotoğraf makinesi alacaktım ikinci el. heryere bakıyorum uzun zamandır. sonra letgoda bu ilanı gördüm;

    https://letgo.onelink.me/o2pg/ymld4ibp

    sonra iletişime geçtim. dedim ki bu makineyi alalyım. ben çanakkaledeyim dedim. polisim görevliyim dedi. sonradan öğrendim ilanı koyan polis memuru olduğunu söyleyip insanlarla görüntülü konuşma yapıyor ki hani güvensinler diye. görüntülü konuşmayı da polis üniforması ile yapıyor. çalmış bir yerden giyinmiş onunla görüntülü konuşuyor. benimle de aynı şekilde görüştü. sonra ücreti alınca adam yok oldu.

    letgo profili;
    https://letgo.onelink.me/o2pg/j1ji4bkr

    profilin görseli;
    görsel

    twitterdan da yazdım letgoya, letgonun kendi sitesinden de şikayette bulundum. savcılığa da şikayette bulundum. herifi nasıl bulacağız onu bilmiyorum. kamuoyu oluşturmaya çalışıyorum.

    işin kötü tarafı herife adını soyadını söylüyorsun ya da letgoda yazıyor ya oradan görüyor. adınla senin direk adres tc numara falan buluyor. dedim adres vereyim yolla oraya, bana dedi ki gerek yok polisim sistemden bulurum zaten, önünde pc vardı tık tık baktı herşeyimi söyledi, şurda oturuyorsun falan diye direk adresimi söyledi.

    üstünde üniforma, odada bayrak atatürk posteri, önünde bilgisayar iki dakikada adresimi falan tc numaranı buldu. ben de dedim ki doğru belli ki. sonra parayı alınca adam yok oldu.

    dediğim gibi savcılığa başvurdum. konuşma dökümlerini çıkardım banka dekontunu çıkardım hepsini savcılığa verdim. bankaya da söyledim. letgoya mail attım. twitterda yazdım letgoya.

    konu ile ilgili herhangi başka bir tavsiye vermek isteyen varsa memnun olurum.

    edit; herif diyorum insanları dolandırıyor polisim diyerek. kişilerin bilgilerine hemen ulaşabiliyor. ortada nitelikli dolandırıcılık var, siz numara paylaşmak istismarından bahsediyorsunuz. herif polis üniforması çalmış, onunla insanların parasını çalıyor.

    edit; her yere şikayet ettim mail attım, hesap inceleme altına alınmış belli ki. görsellere ulaşılamıyor.

    edit 4; çok fazla mesaj geldi çok teşekkürler. daha önce dolandırdığı üç kişi daha yazdı mesaj attılar. meğerse herif tam dolandırıcı. acilen bunu bulmamız lazım. çok kişinin canını yakmış belli ki

    edit 5 ; tüm mesajlara tek tek dönüş yapıyorum sırayla. ulan oç meğerse kaç kişiyi dolandırmış sayısız. bulucaz bunu bulucaz. illa ki bulacağız

    edit 6 ; bu arada ben fotoğrafçıyım. sıfır makinalar çok pahalı olduğu için genelde ikinci el alırız biz. bizim sektörde yaygın bir durum bu. hep yaptığımız bir şey. ben de günlerdir arıyorum fotoğraf makinesi. elimde bir iki iş de vardı yapmam gereken. adam da isimden her şeyimi anında bulunca dedim polis bu. büroda oturuyor. arkasında türk bayrağı, yanında atatürk posteri falan. her şey mevcut yani. meğerse çok fazla kişiyi dolandırmış. şuana kadar bana mesaj atan beş kişi var beni de şu kadar dolandırdı diyen.

    edit; adama parayı iban üzerinden gönderdik. kendi ismine kayıtlıydı. teb bankası. bankada tanıdığı olan varsa belki ordan yardımcı olabilir bize.

  • ahsen tv muhabirinin darp edilmesi

    bundan iki ay kadar önce falan mısır çarşısından çıktık iki arkadaşız, baktım ahsen tv orada. ben de çok eğlenceli geyik bir insanım, geçiyordum yanından, reyiz gelsene dedi. böyle milleti çağırıyor zaten reyiz gelsene falan yapıyor.

    geldim reyiz dedim yapıştır sorunu. benim arkadaş da telefonla video almaya başladı o sırada. bu ters yaptı çekme falan diye. dedim yavaş, sen herkesi çekiyorsun o da bizi çekiyor. neyse soru sormaya başladı. ilk soru siyaset, kılıçdaroğlu şöyle şöyle açıklama yaptı ne diyorsun. dedim tayyip şöyle şöyle dedi ona yorum yapayım, kamerayı kapattı. sonra bir soru daha, bu sefer dinle ilgili.

    ben de buna dedim toplumun hassasiyetlerinin üzerine gidip kamera önünde insanları birbirine düşürmek nasıl bir duygu zevk alıyormusun, yine kapattı kamerayı.

    dedim sor sor. yok sen git dedi. desim hayırdır ekmek çıkmadı mı benden. millet biraz yüklendi hayırdır çocuk veriyor cevapları nereye gidiyorsun diye falan. dedim boşkoyun burda toplasa başka yerde yine aynısını yapacak. kaçtı ibne durmadı.

  • buca'da polislerin vatandaşa vahşice saldırması

    ulan videonun başını sonunu sikeyim, kör müsün amk 4-5 tane polis bir insana saldırıyor. adamın elinde bıçak yok silah yok. yanında kadın var. dört beş kişi düşmanın olsa adama öyle saldırmaz, yanında bir kadın varken hiç saldırılmaz. videonun başı yok diyorlar amk sokayım videonun başına. sanki adam videonun başında iki üç polis öldürmüş.

    videoyu çekenlerin söylediklerini duymuyor musunuz, çevreden gelenleri de mi görmüyorsunuz. yok chpli paylaşmış yok provokasyonmuş. ulan adamı linç ediyor polisler orda. polisi savunacaksınız diye beyninizi mi yediniz.

  • oversized modası

    o kadar fazla kumaş harcanmasına daha fazla dayanamazlar merak etmeyin. müthiş bir oversize modası var evet özellikle 2020 kış sezonuyla beraber. sonra 2021 yaz sezonu, şuan 2022 kış sezonu üretiminin sonlarına gelmek üzere. bir ay sonra yazlıklar için kumaşlar ölçülüp kalıplar çıkarılmaya başlanır.

    şimdi olay şöyle, normalde her beden arasında kollarda 2cm, belde 4cm, boyunda yani omuzlarda 4cm fark oynar. oversize kalıplarda 3-6-6 aralıklarıyla oynar. yani xs ile xl arasında 24 cm kumaş farkı var omuzlarda, kollarda 12cm oynar. bu da ciddi bir kumaş harcanmasına neden oluyor. standart slimfit kalıplarda 1,5cm var, regular kalıpta 2cm fark var.

    yani böyle olunca özellikle sweat'ler ve sweatshirt'lerde üç iplikli yerine iki iplikli kumaş kullanılıyor ve çoğunlukla şarbonlu oluyorlar. şarbonlu olanlar da tek ipliğe iniyor. böyle oldukça bu kumaş harcaması çok artıyor ve malzemeden kaçmaya başlıyorlar. zaten fiyatlar çok yüksek, oduncu gömlek, kanguru mont ve oversize sweat'ler çok pahalı. çünkü kumaş çok kullanılıyor, maliyet yüksek.

    zaten yavaş yavaş kalıptan da küçülmeler geliyor artık. geçen 70ten fazla sweat geldi yine fotoğraf çekimine, bana da bir iki hediye ettiler, güya oversize, aldım tam oturdu üstüme, hatta dedim bi büyüğü varsa iyi olur. dediler ki en büyüğü bu, xxl beden. yuh dedim malzemeden kaçılır da bu kadar da kaçılmaz be.

    muhtemelen 2022 yaz sezonu oversize kalıplar için son sezon olur. çünkü kumaşlar pahalılaşıyor. artık yavaş yavaş oversize'lar küçülüyor. bir de kışlıklarda malzemeden kaçmak zor, kışlık yani kalın olmalı. yazlıklarda sıkıntı yok, olabildiği kadar ince kalitesiz kumaş kullanma limitleri var.

  • lionel messi

    çok güzel top oynadı bugün. futbol budur. yenilmiş yenilmemiş kazanmış kaybetmiş umrumuzda değil, futbol budur. seyir zevki budur. izlediğimizden keyif almak budur. ekrana kitliyor insanı piç. nerden neyi sokacak, kimi nasıl geçecek, nerden nasıl pas atacak, oyunu nasıl hızlandıracak, her an ne yapacağını kaçırmamak için ekrana kitliyor insanı.

    biri dembele'yi sahaya yatırıp siksin.

  • bizim de kiraya göre harcamalarımız var

    7 yıldır aynı evdeyim. bir kere kirayı geciktirmedim. pandemiden dolayı işlerim aksadı, gelir akışım neredeyse yok gibi. yine aksatmadım.
    üç ay önce on gün geç yatırdım. sonraki ay da biraz gecikebilir dedim çünkü pandemi süreci durumumuz bu dedim. geçen ay ödeyemedim, üzerinden 15gün geçti, sıkışığım dedim, elime geçtiği an ödeyeceğim beni biliyorsun dedim.
    ev sahibinin dediği laf;
    yani böyle olacaksa evden çıkmanızı rica edeceğim.

    haklısın dedim kapattım.

    yazık lan bu dünyaya. harbiden yazık. yedi yıl, yedi koca yıl. bu kadar da paranın köpeği olmasın insanlar.
    hadi ben bulurum bir yol illaki, geç meç bir şekilde öderim. ama bu benim evsahibinin bir gram insanlığı olmadığını değiştirmez.

    peki ya parayı bulamayan ne yapacak bu durumla karşılaşınca.

    edit; ben sadece ev sahibinin yaptığı ayıba şaşırdığım bir olayı anlattım ama konu buralara kadar gelince editleme gereği duydum.

    edit 2; yıllardır sözlükteyim, sayısız insanla tanıştım, çok güzel insanlar zaten var biliyordum ama şu konuda bana mesaj atan bu kadar mükemmel insanlar olması da ayrıca sevindirdi. hepinize çok sarılıyorum. o kadar kötü durumda değilim merak etmeyin, sadece ev sahibinin yaptığı yanlışı vurgulamak istedim.

    edit 3; herkese iyi akşamlar. herkesin mutlu ve paralı günleri olur umarım.
    7 yıldır kirayı her ayın 15-20 arası öderim. bazen iyi kazanıyordum, param varken vereyim diye bir kaç kere üç ay peşin verdim. evdeyiz oturuyoruz, kira bu, ödenecek bunun farkındayım. ev sahibini de anlamak lazım. ama şöyle bir durum var; ödemeyeceğiz demiyoruz zaten, asla da öyle bir şey demem ama pandemi var ve bu tüm dünyanın sorunu. biraz sıkıştık, insanlık hali. 7 yıldır kirayı takır takır veren insana iki ay geç ödedi diye de çık evden denmez be kardeşim. denilmez yani bu. bu ayıptır.
    bu arada aralık ve ocak aynı geç ama bir şekilde hallettim. şubat ayınınkini vermedim bir tek, üzerinden üç gün geçti henüz aramadı. paramız olunca vereceğiz illaki. bir de sorun benim şahsi nedenlerim de değil, pandemi abi bu, milletin hali ortada. para kazandıkça vereceğiz. iki üç ay biriksin öyle verelim de demiyoruz. kaçmıyoruz. yahu 7 yıldır tıkır tıkır ödemişim, iki ay gecikti, bana diyor ki böyle olacaksa evi boşaltın. abi el insaf.
    bir yolunu bulur öderim, o dert değil, borç bulurum hallederim. bu söylenir mi, hiç mi vicdanınız yok. yani durumu benden çok kötü olan binlerce insan var. kış günü pandemi süreci bir ay geç kira verdi diye millet evden mi çıksın.

    edit 4; söylemeyeyim söylemeyeyim dedim ama bilin, o kadar garip entryler girmiş bazıları. ev sahibinin durumu iyi. kötü olsa halden anlar kanımca. der ki 'evet pandemi var, anlıyorum. sen de bizi anla bir şekilde hallet, birbirimizi idare edelim' gibisinden konuşur.
    şimdi düşünüyorum demekki pandemiden önce es kaza bir şey olsaydı, ne bileyim kaza geçirdim bir ay çalışmadım ya da battım bilmiyorum artık, demek ki ev sahibi hiç acımayacak çık diyecekmiş.

    edit 5; ulan ne kadar güzel insanlarsınız siz ya. sorun yok arkadaşlar. bir iki aylık sıkıntı yaşıyoruz. bir iki arkadaşımı arayıp sıkışığım 5-10 bin yollar mısın diyebilirim. parayı bulmak dert değil. para bu yahu, bugün olmazsa yarın bulunur, bulurum yani. o sıkıntı değil. bir iki ay insan sıkışmaz mı abi. bu ne insafsızlık, vicdansızlık.

  • apartmandaki hiçbir komşu ile muhatap olmamak

    onlar bizimle muhatap olmuyor. sanki insan yiyoruz. herife günaydın diyorsun, anasına bacısına sövmüşsün gibi bakıyor.
    sanki ben yahudi soykırımdan kaçmışım da, o da hitler taraftarı gibi yüzüme bakıyor.
    bir tanesi de değil, hepsi böyle.