vanity definitely my favourite sin8
profili

  • ekrem imamoğlu

    25 sene önce karadenizli, eski futbolcu, iyi hatip olan ve siyasi yasak alan istanbul büyükşehir belediye başkanı cumhurbaşkanı oldu. bugün ise karadenizli, eski futbolcu, iyi hatip olan istanbul büyükşehir belediye başkanı yüksek ihtimal siyasi yasak alacak. eğer tarih tekerrürden ibaret ise denklem belli.

  • enver aysever

    ümit özdağ suriyeliler uluslararası hukuka göre geçici statüdeler diyor bu kardeş hala 20 yıl geçince de mi geçici statüde olacak diyor ahahahhaa. gel ben sana bi avukat olarak hızlandırılmış uluslararası hukuk dersi vereyim. hukuki terimin adı geçici statü canım kardeşim. evet 50 yıl da geçse geçici statüde olur. ve evet suriyelilerin çocuğu olsa bile vatandaş olma hakkı yoktur, onlar da geçici statüde olur. türk vatandaşlığı kanuna göre kan bağına göre doğumla kazanılır. anne veya baban türk vatandaşı değilse vatandaş doğamazsın.

    almanya'ya giden türkler geçici statü de değildir, mülteci de değildir. o yüzden yaptığın kıyas alakasızlığın yanı sıra aynı zamanda komiktir. aynı şekilde 80 darbesinde kaçanlar da siyasi mültecidir. siyasi mülteciyi gönderemezsin ama bak tekrar ediyorum iyice öğren diye suriyeliler mülteci değil, geçici statüdedir ve savaş bitince dönmezlerse kaçak durumuna düşerler. her türlü gözaltı ve zorla gönderme de hukukidir. ama hala onların aileleri var yazık değil mi edebiyatı yapman abestir. çünkü bak büyük harflerle söylüyorum kalmaları hukuki değildir. hele ki geçici statüde olmayıp sınırdan dan dun kayıtsız geçenler tamamen hukuksuzdur. hala daha yazık değil mi demek cinayet işleyen birisine hapse atmayın ailesi var yazık değil mi demekle aynı saçmalıktadır. çünkü ikisi de kanuna aykırı hareket etmektedir.

    şu kavramları git iyice bir öğren envercim. kulaktan dolma bilgilerle uluslararası hukuk bilmeyip bir de üzerine biliyormuş gibi davranırsan böyle komik duruma düşersin.

  • the witcher (dizi)

    sjw yüzünden potansiyelinin çok altında kalmış dizi. bak abi game of thrones'a, hiç sjw olayına girmeden tüm dünyayı kendilerine kitlediler. son iki sezonunu bok gibi yazmasalardı çok daha iyiydi tabi ama oldu artık yapacak bir şey yok. adamların mis gibi cast'ı vardı, bir tane gözüme eğreti gelen karakter hatırlamıyorum. burada hintli sokalım, bilmem ne sokalım diye diye cast'ı göz kanatan bir şey çıktı ortaya. çekimler, senaryo vs hepsi güzel ama izleyemiyorum ya karakterlerle bağ kuramıyorum. sadece hintli vs de değil olay, geralt hariç gerçekten hiçbir karakter yakışmamış. şu diziyi henry cavill abimiz olmasa kaçınız izlerdiniz allah aşkına? game of thrones'ta oynayan en tanıdık isim harry potter'da hademeydi ya. ona rağmen nasıl ısınmıştık karakterlere. got'a oberyn martell diye bir yan karakter girdi 3-5 bölüm, hepiniz hatırlıyorsunuz değil mi? bak kaç sene geçmiş aradan dizide 3-5 bölüm oynayan adam bile hafızamızda kalmış. burada geralt hariç hiçbir karakterle bağ kuramadım. netflix'ten ne bekliyorsam zaten hata bende.

  • cihangir'deki mavi tişörtlü emniyet müdürü

    diğerlerine bir şey olmaz da adamın evine girip adama hakaret edip yaka paça gözaltına alan memurların başı ağrıyabilir. diğerleri sokakta yapılan gösteriye gözaltı kararı alabilir ve direndiler biz de güç kullandık diye yırtabilirler de mahkeme kararı olmadan eve girip adam almanın izahı olmaz. adamın evine girdiği için konut dokunulmazlığı ihlali, evin içindeki adama gözaltı kararı alamayacağı için kişiyi hürriyetten alıkoyma, darp varsa işkence, bütün bunları kamu gücünü kullanarak yaptığı için görevi kötüye kullanma, en başta hakaret var zaten. maşallah tck'nın yarısını ihlal etmişler.

  • 30 nisan 2021 alkol yasağının geri gelmesi

    dünyada eşi benzeri görülmemiş bir toplumsal deneyin ortasındayız. hakikaten üzerine hukuki tez yazılacak cinsten bir durum bu. ortada bir mevzuat yok (varsa söyleyin avukat olarak ben bulamadım) , yetkililerin "doğrudan" alkol yasağı olduğuna dair bir söylemi yok ; sadece toplumsal olarak böyle bir söylem var ve toplumun neredeyse tamamı bunu kabul ederek bu yasağa uyuyor ya da varlığını kabul ediyor. kitlesel histeri yoluyla kanun uydurup buna uyan dünyanın ilk toplumu olarak tarihe geçtik sanırım.

  • cezaevleri yerine çalışma kampları

    öncelikle bu konu hakkında yazan yazarların çoğunun dayanaklı bir fikrinin olmadığı çok açık.

    hepsi için konuşmuyorum ama büyük kısmı için cezaevinde yıllardır kalan birisine çalışma fikri ceza değil, ödüldür. yıllardır bırakın başka insanı gökyüzünden başka bir şey görmemiş suçlulara topluma karışma, çevreyi görme, insan tanıma, yeni bir iş öğrenme fırsatı ödül gibidir. o yüzden rehabilitasyon için bu iyi olsa da sizin kafanızdaki öç alma fikrine terstir.

    ayrıca zaten türkiye’de birçok açık cezaevinde bu durum uygulanmaktadır. adliyeye gittiyseniz görmüşsünüzdür, cezaevleri süt ürünleri satış noktası yok çini satış noktası yok market yok kasap vs. (deri ceket satışı bile var) bunların hepsi cezaevlerindeki mahkumların ürettiği ve adliyede satılan ürünler. çalışanlar da hatta bazen suçlulardır.

    bir keresinde küçük bir ilçede görev yapan bir savcı beyle makamında çay içerken adliye çaycısı geldi çayları ikram etti gitti. bak dedi bu açık cezaevinden geliyor, akşam mesai bitince cezaevine geri dönüyor. ben de hafif bir suç işledi kanısıyla sordum savcım suçu neydi diye. adam öldürme dedi :d nasıl yani peki güvenli mi bu dedim. sessiz sakin bir çocuk, töre cinayetinden girdi, tabiki herkesi almıyoruz araştırıp öyle alıyoruz dedi. adamı en ufak ters hareketinde cezaevine geri göndeririz seni diye tembihlemişler. bu onun için bir ödül gibiymiş. o zaman duyduğumda hayli şaşırmıştım ama suçlu gözünden bakınca başka bir bakış açısı kazanabiliyorsunuz.

    kimseyi de anayasaya göre zorla çalıştıramazsınız. yani öyle taş ocaklarına koyalım çalışsınlar diye bir durum söz konusu olmaz. avrupa birliği konusunda ise ab tam tersi cezalandırıcı değil, rehabilite edici, topluma kazandırıcı bir ceza anlayışı benimsediği için eğer suçlunun rızası doğrultusundaysa çalışmayı zaten teşvik ediyor.

  • 22 aralık 2020 apple'ın otomobil üretme kararı

    "doğayı korumak" adına tekerlekleri ayrı satacağını düşündüğüm firmanın girişim iddiası.

  • insanlarda eskisi kadar futbol merakının kalmaması

    *futbola olan erişimin ve ulaşılabilirliğin azalması. pahalı maç biletleri, passolig, şifreli yayınlar, şampiyonlar liginde bile şifreli yayınlar, maç özetlerinin bile verilmiyor oluşu halk ile futbol arasındaki ulaşılabilirliği çok büyük anlamda kopardı.

    *insanları soğutan sebeplerin ortaya çıkması. futbola siyasetin karışması, aşırı fanatizm, şike olayları, futbolcuların adam akıllı top oynamadan milyon eurolar alması, yabancı kuralı vs.

    *subjektif olarak ise benim için fenerbahçe'dir. kaç senedir ne bir şampiyonluk ne bir kupa ne bir şampiyonalar ligi. şampiyon oluruz şampiyonalar ligine gidemeyiz, salak saçma takımlara maç kaybederiz, kümeden düşmemeye falan oynarız bu nedir ya bir değil iki değil kaç yıl oldu ben de bıktım. en son şampiyonlar ligine gittiğimizde ilkokuldaydım lan. şu an üniversiteden mezun oldum çalışıyorum. biraz hızlı davransaydım ilkokula giden çocuğum olurdu. nesil geçti anasını satayım bunu mu bekleyeceğim ben? artık saldım. şundan bi 4-5 sene önce fenerbahçe için km'ler gidip kavga edecek olan ben, şu an fenerbahçe batsa umrumda olmaz. bir tane dahi topçu bilmiyorum. ne haliniz varsa görün. benden bu sektöre, takıma, takımlara, topa, topçuya, yayıncıya, sponsora para kazandırma işi bitti.