die verwandlung5
profili

  • bekçilerin arş. gör.lerden yüksek maaş alması

    üst edit: birkaç arkadaş uyardı. araştırma görevlisi maaşları son zamlarla 14750 tl'ye yükselmiş. 10785 yılbaşı zammıymış. başlık iptal. :d şaka şaka, değil tabii ki. vakıf üniversitelerinde çalışan binlerce akademisyen var hâlâ bu ücretleri alamayan. hatta asgari ücretle çalışan. ücretler devlet üniversiteleri için geçerli. onda da torpilin tillahı dönüyor. birinin hakkıyla girmesi çok zor ve kontenjanlar aşırı kısıtlı. belki 2 sene beklersin yaşadığın şehirde bir üniversitede okuduğun bölümden kontenjan açılmasını...

    başlığın tam hali: bekçilerin araştırma görevlilerinden daha yüksek maaş alması

    matematik fen okudun lisede. üniversiteye giriş sınavında 20142. oldun, güzel bir üniversiteye girdin. senelerce çalıştın, üniversite okudun. bilime adamak istiyorsun kendini. lisansta 3.47/4.00 ortalama yaptın. lisansta öğrendiklerinle yetinmeyip daha fazlasını öğrenmek ve bildiklerini de öğretmek istiyorsun. bu yüzden akademisyen olmaya karar veriyorsun. akademinin ilk basamağı olan araştırma görevliliği için başvuracaksın. ales'e çalıştın, ales'e girdin, yds'ye çalıştın, yds'ye girdin. ikisinden de yüksek dereceler elde ettin. 95 üstü almadan ön elemeyi bile zor geçersin zaten. sonra üniversitede araştırma görevliliği için aylarca kontenjan açılmasını bekledin. açılınca başvurdun. ales, yds ve lisans mezuniyet puanına göre başvuranların içinden ilk 10'a girebildiysen ön elemeden geçtin. ön elemeyi geçtikten sonra bilim sınavına girdin. varsa bir de mülakata girdin. torpilli ya da torpilsiz, bilim sınavını da mülakatı da verdin. tebrikler! bin bir güçlük ardından sonunda kendini bilime adayabilir, ülken ve okuduğun bölüm adına tüm dünyada yeni değerler üretmeye başlayabilirsin! karşılığında alacağın ücretse 10785 tl.

    ama o da ne?!!?! ----wild bekçi appeared---- (yazının kalanını daha keyifle okumak için fon müziğimiz)

    bekçi kardeşimiz liseyi zar zor bitirmiş. ailesi zaten okumaz diyormuş ama yine de toplum baskısı falan derken üniversite sınavında 946884. olup en azından askerliği ertelerim diye düşünmüş ve tercih yapıp anadolu üniversitesi açık öğretim işletme bölümünü kazanmış. 5 senede mezun olmuş, bir yandan da çalışmış orada burada. sonra apartmanda ara ara poşetlerini taşıdığı nilgün teyze'si demiş ki, "oğlum bak bekçilik sınavları açılıyor. yılmaz abi'ni biliyorsun. istersen yardımcı olur mülakatta. sen de düzenli bir iş sahibi olursun. hem iyi de para veriyorlar". e tabii aklına yatmış bizimkinin. ama kolay mı o kadar? önce sınava girmesi gerek. girmiş sınava, kan ter içinde zorlu soruları çözmüş. yetmiş mi? yetmemiş! sınavın bitmesine saniyeler kala son soruları da işaretleyebilmiş çok şükür! ohh. zorlu kısım bitti. yazılı sınavdan başarıyla geçen delikanlı şimdi fiziksel parkur ve sözlü mülakata girecek. fizik kurallarının ve atletizmin sınırlarını zorlayan (bkz: lise beden sınavı ayarındaki bekçi parkuru videosu) bir parkurun ardından yılmaz abi'sinin de yardımıyla sözlü mülakatı sorunsuz atlatan cengaverimiz, artık vatanı ve milleti için hayırlı işler yapmaya, katma değer üretmeye, verimliliği arttırıp suç oranlarını düşürmeye, genç yaşlı herkesin sevgilisi ve mahallesinin kahramanı olmaya ve huzur dolu sokaklar için çalışmaya başlayabilir. hem de 10978 lira yani deminki araştırma görevlisi gencimizden tamı tamına 193 lira fazla maaşla!

    mahallede unlu mamüllerde oturmuş akşam vakti çay içip boyoz yerken, 2 bekçinin dükkana gelip genç esnafla ettiği muhabbeti anlatarak bitiriyorum, zaten kısa ve öz olacak. (e: esnaf, b: bekçi)

    b: selamünaleyküm kardeşim.
    e: oo abi hoşgeldin, aleykümselam.
    b: ne var ne yok?
    e: bir sıkıntı yok çalışıyoruz, siz napıyorsunuz?
    b: napalım ya dolanıyoruz işte öyle.

  • ateizm eşiğindeki gençlere tavsiyeler

    bir üstteki bilim canavarı ve türkçe katilinin ateizme karşı olması bile doğru yolda olduğunuzun kanıtıdır. (bkz: evrende ki herşey tesadüfi oluştu??)

    (bkz: kaostan kozmosa giden yolu legolarla çürütmek)
    (bkz: safsata)

    tavsiye: eşiği bir an evvel geçmeye çalışın.

    edit: çokça mesaj gelmeye başladı. bana mesaj atmadan önce tesadüf kavramının ölçekle doğrudan ilgili bir kavram olduğunu ve bizim ancak insanın yer-zaman ölçeğinde olayları tesadüf olarak değerlendirebildiğimizi anlamaya çalışın. bizim için tesadüf olan şey kozmos için olağandır. rastgele olan her şey tesadüfen olmamıştır. 10 senedir görmediğimiz arkadaşımızı yolda görmemiz tesadüftür. dünya 100 metreküplük bir b-612 olsaydı ve orada arkadaşımızla karşılaşsaydık buna tesadüf diyebilir miydik? evrendeki rastgelelik bizim 70 yıllık ömrümüzle algılayabileceğimizden çok daha büyük. her şeyi dinlerin yaptığı gibi insan odaklı düşünmek yerine bizim evrende çok çok küçük bir detay olduğumuzu kabullenebilecek egosuzluğa eriştiğinizde bu sorunlar kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

    tesadüf kavramıyla ilgili ileri okuma için evrim ağacı yazısına göz atabilirsiniz.

    edit 2: summerof69 isimli yazar üstteki yazarın verdiği lego örneğine benzer, virüslerin cansız moleküllerden kendi kendine oluşma canlandırması (demonstration) deneyi videosu gönderdi. evrendeki parçacıkların, enerjinin ve zamanın insan ölçeğine uygun hale getirilmesiyle yapılıyor deney. bunun sadece bir benzetme ve reprezentasyon olduğunu unutmayın. teşekkürler.

  • bitcoin

    ull isimli yazarın paylaştığı cryptoahbap twitter hesabına inanmayın güvenmeyin. tweet attığı saatlerle binance futures fiyatlarını karşılaştırırsanız uyuşmadığını görürsünüz. sürekli aynı twitter adresini paylaşıyor muhtemelen kendi hesabı. ada tweet saati 10.12 fiyat 2,12050. bu fiyatı gördüğü en yakın saat 09.50. yani işlemi açıp 20 dk bekliyor tutacak mı tutmayacak mı diye. bu tür hesaplar 1 dolar 1 dolar elli tane işlem açıp sonra içlerinden tutanları o an işlem açmış gibi paylaşıp takipçi kasmaya çalışıyorlar. mümkünse şikayet edin.

    hiçbir hesaba inanmayın güvenmeyin. kendi analizlerinizi yapamıyorsanız özellikle futures'tan kesinlikle uzak durun.

  • influencer kelimesinin türkçesi için öneriler

    (bkz: ilhami)

  • bir kadın hiç kalbinizi kırdı mı anketi

    içinden bile geçti seçeneği olmadığı için oylamadığım anket...