yasayayazdim4
profili

  • 2 şubat 2024 alev alatlı'nın vefatı

    akp'nin entelektüel dünyadaki palalı sabrisi olarak gerçek palalı sabri ile aynı gün ölmesi ilginç bir tesadüf olmuş.

  • alev alatlı

    yanlış bir hayatı doğru yaşayamazsın için güzel bir örnekti.

    hayatı boyunca hep kendisi için doğru, insanlık için yanlış ata oynadı. yoksulluktan kırılan bir halk içinde karun kadar zengin öldü.

    kendisinden razı olanlardan da razı değiliz.

  • türkler çekik gözlü olur safsatası

    burada kültürel durum ile biyolojik durumu karıştırmayın. türkler biyolojik olarak sarı ırka mensuptur, çekik gözlüdür. anadolu'dakiler dışında kazaklardan yakutlara, tuvalilardan tatarlara tüm türkler çekik gözlüdür. bu biyolojik bir gerçekliktir. bununla kavga edemezsiniz, yoruma açık bile degildir. gerçektir. gelelim kültürel konuya. anadoluda, daha doğrusu imparatorluk geçmişi olan yerlerde "karışım" kaçınılmazdır. anadolu'daki gen araştırmaları gosteriyor ki anadolu insanlari genetik olarak çok karışık. hititlerden ermenilere, romadan moğollara pek cok devlet burada hüküm sürmüş. osmanlı padişahlarının anaları bile türk değilken nasıl "saf kan" kalacaksn. kendinden cok eminsen yaptırıver bir gen testi kaç oranında yunan, kac oranında türk, kac oranında ermeni falan olduğunu gör. türklük bugün vatandaşlık bağı ile ancak bir anlamlı yer işgal eder. yoksa biyolojik köken işine girersen pek de kafandaki "saf kan" türk'ü bulamazsın. bu arayış zaten hastalıklıdr. atatürk de başlarda dönemin antropoloji çalışmalarından etkilenmiş ama sonradan doğru yolu bulmuştur. vatandaşlık üzerine kurmuştur anlatısını.
    orta asya'dan rumeli'ye milyonlarca türk yaşar. ancak batıya yaklaştıkça çekik gözlülük düşer. orta asya'ya gidildikçe de çekik gözlülük artar. dolayısıyla türklerin çekik gözlü olduğu safsata değil, biyolojik bir gercekliktir.

  • ekrem imamoğlu

    ayasofya konusunda yaratılan yalancı dolmuşa binmeyerek yine klas bir hareket yapmış, neden muharrem ince gibi boş adamlardan olmadığını, kendi gündemini iktidarın belirleyemeyeceğini bu hareketiyle göstermiş oldu. bu duruşunu bozmadan devam etmesi kendi kariyeri için çok daha akıllıca olur. ayasofya meselesi kimseye bir şey kazandırmayacağı gibi göreceksiniz epey şey de kaybettirecek. iktidar kaybetme, dağılma telaşıyla sürekli stratejik hata yaparken bu hatalara ortak olmamak gerekir. bırakın kendi kendilerini imha etmeye devam etsinler.