zarbi sarioglu3
profili

  • aşı karşıtlarının zeka seviyesi

    toplum sağlığından sana ne diyor armut. 1,5 yıldır insanlar işsiz güçsüz,çocuklar okula gidemiyor. aylarca eve kapanmak zorunda kalıyoruz, hafta sonları dışarı adım bile atamıyoruz. hadi virusu siklemeyelim dersen bu sefer de hindistan gibi, brezilya gibi hepten çökme noktasına geliyorsun.

    aşıdan başka çıkış yolu yok, çünkü bu pandeminin bitti biteceği yok. eğer illa aşı olmayacağım diyorsan otur evinde ne okula ne işe git ve gebermeyi bekle, kimse senin korkaklığın yüzünden tüm hayatını kısıtlamalarla çarçur etmek zorunda değil.

  • yerli ve milli whatsapp'a isim önerileri

    silivrigram

  • obp'nin kaldırılması gerekliliği

    obp(ortaöğretim başarı puanı), öğretimde fırsat eşitliğini en çok zedeleyen kavramlardan birisi. özellikle bu sene olduğu gibi soruların basit ve puanların yığılma yaptığı sınav senelerinde birçok insanın hakkının yenmesine sebep oluyor.

    bir örnekle, en zor fen liselerinden birinden 60 puanla mezun olup üniversite sınavında 5 bine giren öğrenci ile özel berkecan kolejinden 98 puanla mezun olup 25 bine giren öğrenci gün sonunda aynı sıralamayı yapmış sayılıyor. halbuki bu iki öğrenci profili arasında dağlara taşlara bir fark varken birinin tek suçu zor bir okulda kaliteli bir eğitim almış olmak.

    #obpkaldırılsın