turuncu fosforlu6
profili

  • 22 şubat 2024 sparta prag galatasaray maçı

    bu fenerliler tuhaf insanlar. toplu bir psikoz halindeler. adam cekyalilar beyoğlu yosmalarina saplayacak yazıyor. hangi süreçten geçtin, ne travma yaşadın be kardeşim? üzülüyorum sana.

  • beyin cerrahının hademeye ameliyat yaptırması

    arkadaşlar aletlerin vidalanmasinda firma görevlileri yardımda bulunur başlık oturtması filan hassas aletler ve her firmanın değişik başlık ve oturtma açilari var. bazen cerrah aleti oturtamadiginda işi bu olan adamdan yardım alır.

    başlık açıyorsunuz aptal habercilerin aptal yorumlarıyla açmayınız. hastaya değil hastaya takılan alete müdahale vardır. her zaman da olmuştur. doktor her tesisatı bilecek diye birşey yok. keşke standartize etse dünya saglik örgütü ama olmuyor. türkiye'ye özgü bir olay da değil abd de yasalar çerçevesinde katılım sagliyorlar.

    edit1: temizlikcinin ne işi var denmiş. temizlikçi ameliyatta değil zaten ameliyathanede. bunda anormal birşey göremiyorum zaten ameliyathane temizlikçisi yokmu saniyordunuz şimdiye kadar.
    ameliyathaneye girenler tam liste.

    her daim bulunanlar:
    1)doktor(cerrah ve anestezi)
    2)hemşire
    3)anestezi teknikeri
    4)işgücü için kullanılan personel (hasta indir kaldır çevir)
    5)temizlik personeli.

    ameliyatın özelliğine göre bulunanlar:

    1)norofizyolog ve yardimcisi( uyur beyin cerrahi ameliyatlarinin bir kısmında fonksiyon kaybı yaşamamanız için vücudunuzun heryerine elektrot iğneler takip beynin işlevsel bölgesine müdahale olmasın diye takip eden insan)

    2)noropsikiyatr(uyanık beyin ameliyatlarinda yine işlevsellik kaybı önlemek için konuşan resim ıvır zıvır gösteren kişi)

    3)firma yetkilisi( ortopedi ve spinal beyin cerrahi ameliyatlarında platin malzemelerin yerleştirme sırası ve vida,parça uyumları için bulunanlar . stent , damar içi kapak(tavi), damar içi yapay damar(avar) gibi damar içi işlemlerde bulunanlar. yazdıkça uzar tanesi 3 bin euro olan alet ilk defa gören doktora bırakılmaz elbet. ve lanet olsun ki her firmanın alet dinamikleri farklı.)

    4)intorn doktor ve ya hemşire ve ya anestezi teknikeri ve ya att(bazen giriyorlar hangi stajlarinda var bilmiyorum).

    5) perfuzyonist( kalp damar cerrahisi ameliyatlarında kalbi durdurmak gerektiğinde kalp dışı dolaşımı sağlayan aleti yöneten tekniker arkadaşlar.)

    6) kardiyolog(cerrahi branş değil deyip geçme bazen kapak ameliyatları sonrası tee dediğimiz yemek borusundan eko yaparak kapak fonksiyonu iyi mi ya da kaçak varmı değerlendiriyorlar gerçi bunu kendi yapan anestezistler de var )

    7)yine firma olacak ama sonradan geldi aklıma kbb ameliyatlarında dışari firmadan gelen "laser" cihazlarını odada kalibre eden ve kullanımı , isinmayi ,gerektiği yerde durmayı, olası yangın -evet yangın da çıkabiliyor hastanın nefes borusunda- müdahalede yardımcı olacak solüsyonları vermeyi sağlayan arkadaşlar.
    yine kbb ameliyatlarında hiç duymayan bir insana duyma yetisi kazandıran cohlear implantları yerleştirilmesine yardım eden(hekim yerleştiriyor ama eleman oldu olmadı sinyal var yok diyor) arkadaşlar.

    8) rf(radyofrekans) işlemi için girişimsel de mesai harcayan firma tekniker dostlarımızı ve birçok yakinizin bu ameliyatligi aşmış heryerde nuks var denildiği anda cerrahlarmizin yerlestirdigi intraperitonal kataterlerle termodinamik onkolojik yıkım yapan "hipec" ci firma teknilerlerimizi unutmuşum onları da ekleyeyim.

    9)radyoloji teknikeri( ortopedi ve spinal olan beyin cerrahilerinde çokça katılırlar. bazen yokluklarinda aneztezi teknikeri , personel , hemşire pozisyon vermeye yardımcı olur ki zaten pozisyonu doktor söyler şu kadar assagi bu kadar yukarı şimdi çek vs.)

    edit2:arkadaşlar ameliyat işi ekip işidir. içeride işinin ehli olmayan kimse olmaz. size de cerrahdan başkası cerrahi işlem yapmaz. bu kardeşlerimiz dediğim gibi yardımcı olurlar. cerrah gibi hastaya doğrudan işlem yapmazlar. bazen alet dinamikleri hakkında bilgi verirler bazen lokasyonla ilgili bazen nasıl tutulacağı ile ilgili. bir cerrah o aleti yılda 5 sefer görüyorsa bu arkadaşlar hergun farklı hastanede bu iş için mesai harcıyorlar. kıymetini biliniz.

    aklıma geldikçe editlerim . yolgeden hani gibi duruyor böyle yazınca ama ameliyatın büyüklügu arttıkça genelde içerideki insan sayısı da artıyor. apendisit ameliyatını 1 doktor 1 hemşire 1 anestezi doktoru ile yapabilirsin mesela.

  • hastada dren unutan doktora 6 yıl hapis istemi

    yanlış anlaşılma olmasın hastanın dreni cekilmis , drenin kopan ucu bir şekilde içerde kalmış. kopmaması gereken bir aletin kopup bir kısmının içerde kalması kaçta kaç oranında hekimin hatasıdır bilmem.

  • çocukken içte ukde kalan şeyler

    akülü araba. çocuğuma aldım hevesimi alıyorum.

  • sinovac aşısının türkiye'deki faz-3 sonuçları

    elli kere sebebi açıklamış olmasına rağmen korona aşısı olan birinin hala öldüğüne dair yalan kaynak paylaşmak olsa olsa dezenformasyondur. özet:aşı ikinci dozdan 14 gün sonra etkili yani ortalama 44 gün sonra etkili diyebiliyoruz(anlamayan bir arkadaş için ilk aşı 0. gün 2. aşı 30. gün.--- 2. aşıdan 14 gün sonrası da 44. gün oluyor.)

    kendi hastanemizde lokal sonuç %93 antikor üretme şeklinde olan çalışmadır. çalışma çift kör ve 200 aşı 200 placebo ile yapılmıştır.

    peşin edit: devlet hekimi-arastirma gorevlisiyim. çin'den para alıp da bunu yazacak değilim. abuk subuk sorular ithamlarda bulunmayın kalp kırarım. sonuç bu . evet aşıyı oldum. antikorum da pozitif.

    edit: çok fazla soru var cevaplayabildiklerimden bazıları şunlar.

    antikor pozitif kalma süresi: suanlik bilinmiyor çalışmaları devam ediyor . beklenti 4 ay ila 12 ay arası çıkacağı yönünde , kişiden kişiye değişiklik gösteriyor.

    18-65 yaş arası sonuç 65 yaş üstü sonuç: 65 yaş üzerinde çalışma yapmak ilk planda etik kuruldan kolay geçecek birşey değil. en azından artık asilaniyorlar ve hastaneye yatışı (65 yaş üstünde) ne kadar azalttığı da 6-10 aya netleşir.

    antikor testi istekle nasıl yapılır: bazı hastanelerde devlet-özel parasını ödeyerek yaptırabilirsiniz. anonim kalmak acisindan hastane isimleri veremeyeceğim.

  • amazon.com.tr

    öyle çok güzel entrylerine kanınız fakat saticinin amazon olmasına dikkat ediniz. bir de kargoyu seçerken hızlı kargo seçeneğini kaldırın 4.90 kár edin. zaten yine ertesi gün geliyor.