somebadi6
profili

  • rıdvan dilmen'in trt'de ücretsiz çalışması

    ya arkadaş herhalde maaş almıyor amk? herhalde ücretsiz çalışıyor (kağıt üzerinde) ne zannediyorsunuz? trt istenildiğinde muhalefete vs harcama dökümleri göstermek zorunda. adam trt den 700 bin aylık maaş alacak ve bunu mal gibi belgeleyecek mi ? biraz ayık olun. bilmediğimiz neler dönüyor. büyük resim tribine girmeyin ama böyle yani. en minimum ücret alacağı kanal yarım milyondan başlar bu elemanların. tekel olmuşlar sektörde. gidip bedavaya bir sene trtde çalışacak he ? :)))

    zaten adamlar uyanık, her an tepemizde bu tarz şeyleri denetleyen, açığımızı arayan çok kişi var diyerek el atından yürütüyor bir sürü şeyi. açık açık kontrat yapıp al kardeşim devlet kanalı bana 700 bin ödüyor zaa diye gözümüze sokacak değiller.

    salak değil bu adamlar. yıllardır yiyorlar. böyle tecrübelilerini zor bulursun. o yüzden boşa kürek çekmeyin. mevzuyu oturtmuş adamlar. böyle gider bu uzun süre.

  • 63 dairesi olan ev sahibi

    doğru söylüyor. ne değişik insanlarsınız siz amk. adam yatırım yapmış, daire almış. düzgün kullanan kiracı arıyor. ne var bunda yani? adamın 63 dairesi var diye malına mülküne zarar verebilirsiniz diye kanun mu var? böyle bir hak mı var?

    bana mı sordun okurken pezevenge bak. ne bu sinir, öfke amk. ev alıp gıcır gıcır döşeyeceğim, sen gelip öğrenciyim ayağına kırıp dökeceksin ve yanına kar kalacak? :d

  • o ulaştırmanın u'su

    londra metrosunun sembolü underground. u değil. underground kelimesi, anlamı vs ile ulaştırmanın alakası yok. o zaman bütün otobüs terminalleri falanda ulaşım terminali olsun? dolmuşa , minibüse falanda ulaştırma aracı diyelim? amk beyinsizi.

  • bir pakistanlının londra belediye başkanı olması

    sadik han, londrada doğup büyümüştür. bir göçmen değil, ingilizdir kendisi. göçmen olan ailesidir.

    nitelikli göçmen ile, her bir sikimi yaparım ağğbi göçmenini ayırt edemeyecekseniz, bu işlere girmeyeceksiniz.

    adamlar öyle bir sistem kurmuş ki, içeri girebilmek için tanrı olmanız lazım alanınızda. ha yok mu, sistemi kırıp gidebilen, bir şeyler yapabilen elbette var. ama yine de aşırı kontrollü. bizde sınırı aç ağzına kadar, doldur ne var ne yok. sonra eee bunlar göçmen aga. nerden biliyorsun? ajan mı? terörist mi? sabıkası var mı? dökümanları ne kadar gerçekçi? geçmişine dair elinde ne var? nelere ulaşabiliyorsun?

    bunları bilmeden alınan herkes, potansiyel bir tehdittir. yoksa kimse kalifye olan, işine saygısı olan, topluma yararlı bir bireye hayır demez. ama onu satmanın yolunu bulman lazım.

    göçmen alan ülkelerin sistemlerine bak, kendi vatandaşlarına bu durumu nasıl tanıttıklarına, nasıl açıkladıklarına bak, ondan sonra başlık aç.

  • iş mi sevgili mi

    iş tabi ki. siktir olup giderse bir gün, nereye gidecek onca yatırım? kendinize yaptığınız yatırım asla sizi bırakıp gitmez, çok basit. kontrol sizdedir. sakın sakın iyi bir iş/kariyer fırsatını seviyorum abi tribine girip askıya almayın. siz ilerleyin, eğer sizinle ilerleyebilirsa sevgilidir zaten, değilse testtir. bu testleri iyi analiz edin. hayır dediğim kadınlara dönüp bakıyorum yıllar sonra da ne kadar da muazzam kararlar vermişim. o şartlarda onlara hayır diyebilmek ne kadar büyük bir olaymış aslında. gerçekten şöyle bir düşünüp ulan evet diyip gitseydim bunun peşine, şimdi ne yapıyor olurdum diye kafayı yiyebilirsiniz.
    duygusuzluk falan da değil bu. amsalak olmayın. işine gücüne bakan, ayakları yere basan adamın etrafından zaten kadın eksik olmaz. seçmeyin, seçilin. sen yolunda devam et, onlar seni bulur zaten :)

    not: bunları eğer bir seçim yapmak zorundaysanız yazıyorum yoksa ikiside yürüyebilir tabi ki. ama bazen öyle kararlar vermeniz gerekiyor ki mesela hatun başka bir şehirde oluyor, sizide sürüklüyor, veya hayatınıza dair başka kararlar, mesleğinizi değiştirme vs. (malum, ekşide pornocu çok) kalkıp seviyorsunuz diye çoruma falan yerleşmeye gerek yok. acımasız olun.

  • sevgilinin başka erkekten hediye alması

    diğer elemanı daha iyi analiz edip, sana siktiri çekmeden önce olayı normalmiş gibi göstererek zaman kazanmaya çalışıyor. böylece çocukla işler beklediği gibi giderse sana siktir çekip ona gidecek, ama gitmesse seni de kaybetmemiş olacak. ancak bu durumda sen 100% ikinci plandasın. yani tercihten değil alışkanlıktan oradasın. diğerinin yaptığı hamlelere bağlısın tamamen. söz hakkın pek yok gibi. ortalığı dağıtıp atar moduna girersen, ne kadar yobaz ve anlayışsızsın tribi yiyip ayrılacak. gavatlık yaparsan diğeri uzun vadede kazanacak. yani sen henüz fark etmesende sen her türlü gitmişsin. kendini sağlama almaya bak. başarılar.