nyancat5
profili

  • kendime saygım var davranışları

    - alkol ve tütünden uzak durmak
    - şekeri azaltmak, mümkünse bırakmak
    - kendine zaman ayırmak
    - sağlığına dikkat etmek, spor yapmak
    - hayat kalitesini düşüren, seni aşağı çeken insanlardan uzaklaşmak
    - okumak, daha çok okumak
    - bazen vazgeçmeyi bilmek

  • sözlükçülerin göz renkleri

    baktığınızda gözleri alev alev yakan ejderha kırmızısı*

    edit: altta göz rengimi yanlış yazan arkadaş, ejderha kırmızısı dedim, lütfen ama alev kırmızısı değil.

  • pazar sabahı erken kalkmak için bir neden

    baş ağrısı. kimseyi, hiçbir şeyi düşünmeyin, "o niye onu dedi, bu niye böyle yaptı?" diye sorup durmayın. boş verin, sonra bir şekilde acısı sizden çıkıyor, benimki de baş ağrısı olarak çıktı. yaşayın gitsin işte hayatınızı, başka bir hayatınız yok çünkü.

  • türk kızlarının etli butlu olmalarının nedeni

    sahip oldukları aile ve o ailenin kafa yapısı.

    kızların normalde dışarı çıkması hoş karşılanmazken kızlar her gün yürüyüş yapmaya kalksa "laf olur söz olur otur oturduğun yere" denir. koşmaya çıksa "ne koşması, koşarken göğüslerin sallanıyor ayıp, millet sana bakar, bizi elaleme rezil etme" denir. spor salonuna zaten gidemez, gitmeye kalksa "orada erkekler var onlar senin götüne başına mı baksın?" denir. evde kendi kendine spor yapmaya kalksa babası ya da abileri görse "ne bu taşkala hareketler kız dediğin ağır olur, kızdırma beni" denir. denir de denir...

    kendini geliştirmiş ve birbirini yetiştirmiş aileleri kast etmiyorum tabii, ama bizim toplumda kızlarını spora yönlendiren, teşvik eden ve "git spor yap kilonu koru, vücudun sağlam kalsın, sağlıklı ol" diyen aile çok az ne yazık ki. kızlar için her şey ayıp ya da günah! kızlar da yemek yiyor, ama sizden farklı olarak evinde oturuyor, bu kilolar başını alıp nereye gitsin? kızın içinde birikiyor sonra et de olur, but da olur, sizin gibilerin diline sakız da olur.

    yarın bir gün kendileri evlense bakımlı, taş gibi diri vücutlu kadın isteyecekler ama kadın her gün spor yapmak istese bin bahane bulacak adamlar türk kızlarını eleştirmesin! önce bir zihniyetinizi değiştirin, kendinizi geliştirin sonra gelin bize laf söyleyin. türk toplumunda erkek doğarak hayata 3-0 önde başlayan adamlar bu konuda fazla konuşmasın. kadınlara karşı saygılı ve anlayışlı olup onlara önem verip değer gösterenleri tenzih ederim, onlar acil çoğaltılmalı.

    edit: gelen mesajlara toplu cevabım:

    türk kızları/kadınları etrafınızda gördüğünüz veya televizyonlarda izlediğiniz, sosyal medyada takip ettiğiniz kişilerden ibaret değil. sizin çevrenizdekiler sporunu yapıp aile baskısı yaşamıyor olabilir, şehir merkezlerinden ilçelere, oradan da mahallelere ve köylere bir inin bakalım, çevrenizdekilerden kaç kişi bulabileceksiniz. akşam karanlığına kalmadan evinde olmak zorunda olanlar, yolda yürürken yanına bir erkek denk gelmesin diye çaba harcayan kadınlar var. bir de bu kadınlar spor yapabilecek, spor salonlarına gidebilecek. insan hayret ediyor, hayret!

    kadınların kilosundan şikayetçiyseniz değişimi başlatın öyleyse! annelerinizi, eşlerinizi ve kız kardeşlerinizi destekleyin, spora teşvik edin.

    son olarak; herkes kendince sebebini yazıyor, ben de kendimce nedenini yazdım, hepsi bu.

  • kendinde sevmediğin bir özellik

    gereksiz kıskançlık. hayatı zehir ediyor.