doktor cureklibatur ve bay arkin9
profili

  • mevlana meydanı'nın yaşadığı olağanüstü değişim

    uzungöl'ün akp döneminde yaşadığı transformasyon başlığı üzerine muhafazakar akp döneminde yok edilen tarih ve doğamız üzerine bir arşivleme çalışması yapılmasına katkı sağlamak için paylaşmak istediğim dönüşüm.

    dönüşüm

    muhafazakar olan bu arkadaşlar ne doğayı ne de tarihi muhafaza ediyorlar. tek muhafaza ettikleri doymak bilmez para ve beton aşkı.

  • recep tayyip erdoğan

    abd'ye muhammed ali'nin cenazesine siyasi şov amacıyla gitmiş ama muhammed ali'nin ailesi tarafından eline hiç malezeme verilmeyince tıpış tıpış "kendi çöplüğüne" dönmüştür. muhammed ali'nin cenazesine hangi sıfatla katılmayı istediği, orada cenazenin sahiplerini hangi hakla sıkıştırdığı bir konudur. diğer konuysa kendisinin politik geçmişi ile muhammed ali'nin geçmişi arasındaki derin yarığa rağmen nasıl rahatça böyle hayallere kapılabildiğinin tarafımdan anlaşılamamasıdır.

    muhammed ali 1966 yılında beyazların üstünlüğüne karşı çıkıp abd'nin vietnam'ı işgalini lanetlemiş, bunun üzerine o güne kadar kazandığı bütün madalyaları elinden alınmış ve anayasa mahkemesi'nin* haklarını iade ettiği güne kadar geçen 4 yıl boyunca en verimli günlerini bokstan uzakta geçirmiştir.

    recep tayyip erdoğan ise ülkesinin bir bölgesindeki insanların üzerine uçaklardan bomba atıldığında ve onlarca vatandaşımız kavrularak katledildiğinde "emri ben verdim" demiş, ülke içindeki çatışmalardan dolayı ölen askerler için "askerlik yan gelip yatma yeri değildir" diyebilmiş, sur, cizre, şırnak, vs. pekçok kenti içlerindeki yüzlerce yıl yaşında tarihi yapılarla dümdüz ettiren emirleri bizzat kendisi vermiştir. esed ailesi ile suriye savaşı'nı sonlandırabilecek samimiyeti varken o eski dostlarıyla kanlı bıçaklı olmayı seçip savaşı desteklemiştir.

    özetle muhammed ali, müslüman bile olmayan insanlar adına savaşa karşı çıkmış bir siyasi figürken, recep tayyip erdoğan savaşı adeta kendi ülkesine zevkle ithal etmiştir. cenazesini şova çevirmeye çabalayan insanların sadece bu gerçekleri bilmesi bile bu afaki çabalara girmemesini sağlardı oysa.

  • haluk bilginer

    başlığında bir hareketlenme olunca başına bir şey geldi sanmıştım. neyse ki sadece mizah ölmüş.

  • beşiktaş

    37 yaşına merdiven dayamış bir fenerbahçeliyim. gezi sürecinden sonra beşiktaş'a, çarşı'ya duyduğum sevgi bir kat daha arttı.

    burada çaresizce fenerbahçeli, galatasaraylı arkadaşların yazdıklarına laf yetiştirmeye çalışan, süngüsü düşmüş, mahsun beşiktaş taraftarı görüntüsü beni gerçekten güldürüyor. demek ki gerçekten bazı şeyleri kavramak için okumak yetmiyor, o dönemi yaşamış olmak, o dönemin ruhunu içine çekmiş olmak lazım.

    bakın arkadaşlar, bugün, (eğer öyle bir şey varsa) türkiye futboluna ölüp biten bir adam değilim ama küçükken fanatik bir fenerbahçeliydim ve galatasaray'a kaybettiğimizde (evet oluyordu ara sıra =)) ağladığım günleri hatırlarım. şimdi burada fanatizmle kendinden geçen genç, yetişkin insanları görünce o çocuk ruhunu terk edemediklerini ya da terk etmek istemediklerini görüyorum. garibime gidiyor doğrusu.

    neyse, konuya dönelim. hani o recep, metin, ali, feyyaz, rıza dönemleri var ya beşiktaş'ın. o dönem kıskançlıktan çatlıyorduk hepimiz. beşiktaş bir şekilde kazanıyordu hep. sahalarda fırtına gibi esiyordu, rakiplerinin taraftarlarını az efkara boğmadı. 2-3 yıl boyunca hiç yenilmediği zamanlar oldu beşiktaş'ın yanlış hatırlamıyorsam. deli gibi gıcık oluyordum beşiktaş'a. sürekli şampiyon oluyordu, futbolu o dönemin en iyisiydi birinci ligde (o zaman süperlig falan yoktu, süperlig birinci ligdi).

    ne diyor bu adam diyorsunuz belki. bakın her şeyde olduğu gibi futbolda da döngüler vardır. beşiktaş da bugün o döngünün tepe noktasına çıkıyor yavaş yavaş. burada size "yine üçüncü olacaksınız" diye takılan insanları da bu işin cilvesi olarak görün, kendi tarihinizi unutmayın, küçümsemeyin.

    kendi adıma konuşayım. aziz yıldırım fenerbahçe'ye zamanında tesisleşme açısından iyi bir şeyler yaptı evet. ama türkiye futbolundaki bu iğrenç düşmanlıkta en çok harcı da maalesef kendisi döktü. bundan bir fenerbahçeli olarak ancak üzüntü duyuyorum. rıdvan'la metin'in, aykut'la rıza'nın maç öncesinde kucaklaştığı, maç sonrasında birbirlerine formalarını verdiği o çocukluk günlerimi inanın çok özlüyorum.

  • youtube'un logosunu fransız bayrağı yapması

    abi ankara'nın göbeğinde 100 küsür kardeşimiz öldürüldü. bir gün sonra senin medeniyetler beşiğin, eski başkentin konya'da torku arena isimli stadında binlerce insan ışid tarafından katledilen vatandaşların için düzenlenen saygı duruşunu ıslıkladı.

    fransa'da olağanüstü hal ilan edildi, fransa başkanı hemen ekranlara çıkıp halkının acısını paylaştı ve g20 zirvesine katılma planını iptal etti.

    senin cumhurbaşkanın sarayına birkaç kilometre mesafedeki katliam yerine anmaya kaç gün sonra gitti?

    kendi katledilen vatandaşına sahip çıkmaktan acizsin, gelmiş youtube'e çemkiriyorsun. hiç utanmıyorsun.

  • oğlu iğne olurken ağlayan baba

    anadolu çomarlarının sözlük hesabı alabilecek kadar uygarlaştığını gösteren baba.

    adam çocuğu ağlıyor diye ağlamış, gelmiş kendi sikik kültürel normlarını üzerimize boca edip adama sövüyor. fiziksel özellikleri ile dalga geçiyor.

    güçlü olması lazımmış.

    her insan her konuda güçlü olamaz. içlenmiştir, duygusaldır, ağlamıştır.

    bir de debeye sokmuşlar "kimden çocuk yapılmayacağını gösteren baba" tadındaki entariyi.

    dünya bugüne kadar burada kutsadığınız baba modellerinin boka çevirdiği bir yer. kadının, çocuğun tepesinden eksik olmayan otorite ve iktidar sopanızı alın götünüze sokun.

  • 1 kasım 2015 stratejik oy kullanma seferberliği

    mhp'lilerin chp'den oy dilenmesine sahne olan "strateji"lerle güldürür.

    alın önce bunu okuyun:
    (bkz: #55904107)

    sırf işin ucunda chp var diye kendi cumhurbaşkanı adayına bile oy vermeyen mhp, kendi partisinden gelen mansur yavaş'a tamamen oy vermeyen mhp, 2011'de kirli kaset oyunlarıyla baraj altında kalmasın diye mhp'ye oy yağdırmış chp'lilerin chp'sine oy vermeyen mhp, 7 haziran'dan önce akp'yi güya yerden yere vururken sonra akp'nin stepnesi olmuş mhp için mi chp'liler oy verecek?

    bir kere işe yarar bir şey yapıp akp'ye oy veren mhp'lileri yanınıza çekmeye çalışın. ayrıca unutmadan. blok değil mermer!

  • chp hdp seçim ittifakı

    ufukta seçim göründü ya yine ortalığa döküldü amın oğulları.

    böyle bir şey yok. olsa da sana mı soracak insanlar yarrağım! ağzımı bozduruyorsunuz.

    7 haziran'dan önce mhp her gün akp'ye saydırdı, seçim sonrası rezil ezik bir stepnelik yaptı. ama siz seçimden önce hdp akp ile anlaştı uzun'a başkanlık verecekler diyordunuz. her gün saldırıya uğradı hdp, miting alanlarında bombalar patladı.

    çıkıp biriniz özür dilediniz mi lan seçimden sonra yarak kafalılar? hayır.

    kimi inandıracağınızı sanıyorsunuz bu gerizekalı çabalarınızla? reis'inize selam edin, o başkanlığı belki bilal görür.

    kib bay.

  • 3 gün elektrik kesilsin hdp'nin oyu düşer

    benim vergilerimle inşa edilen ülke kaynaklarını kendi malıymış gibi sağa sola dağıtan ve istediğinde kesmekle tehdit eden kaçak hükümet bakanı açıklaması.

    faturamızdaki kaçak elektrik parasını almayı da bırakacan mı?

    https://twitter.com/…tali/status/628171984355069952