cesc884
profili

  • iktidar olduğumuzda ötv kaldırılacak

    ötv kaldırılamaz falan diyenlere inanmayın arkadaşlar bal gibi de kaldırılabilir.

    -hükümet her sene af yasası yapmazsa

    -vergi vermeyen esnaflara, tüccarlara, şirketlere doğru düzgün incelemeler yaparsa bal gibi de ötv kaldırılabilir.

    ortalama bir kendi bürosunda çalışan avukat yıllık ne kadar kazanıyor?

    ortalama bir eczane işleten eczacı ne kadar kazanıyor?

    taksi plakası, dolmuşu olan ne kadar kazanıyor?

    ve bunlar ne kadar vergi veriyor?

    öyle faturalar kesiliyor, öyle giderler gösteriliyor ki doğru dürüst vergi ödeyen işletme yok denecek kadar az. herkes yapabildiği kadar çalmaya çalışıyor. malesef sistem de buna izin veriyor hatta teşvik ediyor. hal böyleyken vergi veren de kendisini enayi gibi görüyor.

    bu şekilde gelirden vergi alınmadığı için içkiden, sigaradan, otomobilden vergi alınıyor. 100.000 tl lik otomobile 300.000 tl veriyoruz.

    öyle bir vergi sistemimiz var ki vergiyi kazanandan değil harcayandan alıyoruz. parayı kazanandan almadığımız sürece ötv aynen böyle devam edecektir. sorun var mı? var. çözüm var mı peki? o da var.

    1)acilen gelir idaresi başkanlığı özerk olmalıdır
    2)verginin çok büyük kısmı dolaylı vergi yerine dolaysız vergiden alınmalıdır.
    3)vergi affı yasası katiyen çıkarılmamalıdır.
    4)vergi incelemeleri çok yüksek oranda yapılmalıdır. matrah artırımı vs yapılmamalıdır.
    5)gelir vergisi, kurumlar vergisi sadeleştirilmeli ve asıl vergi geliri buradan toplanmalıdır.
    6) milyonluk halk otobüsü sahibi birisi, asgari ücretli halk otobüsü şöföründen daha fazla vergi vermelidir
    7)çok sayıda vergi müfettişi istihdamı ile vergi incelemesi oranı artmalı, yaygın yoğun denetimler çok sıkılaşmalıdır.
    8)vatandaşta vergi bilinci oluşturulmalıdır.
    9)vergi cezaları arttırılmalı, sahte fatura veya kaçakçılık gibi vergi suçlarının önlenmesi hedeflenmelidir.
    10)oecd ülkeleriyle aynı oranda dolaysız vergi - dolaylı vergi oranı yakalanmalıdır.

  • bitcoin

    biri yazmış ki" bitcoin bir ihtiyaca cevap veremediği için iktisadi bir yenilik de getirmemektedir. ihtiyaca cevap veriyor olsaydı yaygın kullanılmaya başlanmış olurdu. "

    tekrar tekrar yazıyorum. lütfen bilgi almak için buradaki cahilleri okumayın. açın bilgi teknolojileri kurumunun kripto para raporunu okuyun.

    bitcoin en önemli ihtiyaca cevap veriyor. o da şudur; fed 1971'de bretton woods'u terk edip kafasına göre para basmaya başlıyor. zenginliğe kendi istediği şekilde bir değer üretmeden sahip oluyor. aslında para değil bizlere borç üretiyor. senin cebindeki 100 dolar bu sayede 100 dolar değil sürekli değer kaybeden bir para oluyor. fed basıyor parayı nominal olarak pastayı büyütüyor ve kendisi daha çok pay alıyor gerçekte ise pasta büyümüyor. bizim cebimizdeki paranın reel alım gücü azalıyor. para bollaştıkça alım gücümiz azalıyor. buna bir engel var mı? yok. doların rezerv para oluşunun sorununu yaşıyoruz. rezerv para var olacaksa eğer bir otoriteye bağlı olmamalıdır. bağlı olduğu zaman o otorite herkesin cebindeki parayı etkileme gücüne ulaşmış oluyor.

    bitcoin bir devrimdir. merkez bankalarının cebimizdeki paraları göstermeden almasına karşı yapılmış bir devrimdir. bitcoin sistemi öyle bir sistem ki merkeziyetsizdir ve kimsenin kontrolü altında değildir. demokratiktir. herkes katılabilir, izleyebilir ancak kimse kontrol edemez. bu sistem sizin paranızın değerini başkalarının manipüle etmesinden korur.

    885 milyar dolar hacimi olan bir sistemi "bir ihtiyaca cevap verse yaygınlaşırdı" diyerek yaygınlaşmadığını ancak bilgisiz birisi iddia edebilir.

  • fetö bittikten sonra kim kaç kere şampiyon oldu

    fenerbahçe malesef akpnin yolundan gitmektedir. tüm başarı kendilerinin tüm başarısızlık feto yüzündendir. bu tipik bir akp taktiği. yıllardır süren kötü yönetimi alınan saçma sapan futbolcular yanlış tercihler konuşulmasın diye topu at fetoya. neden? çünkü galatasaray farkı çok açtı. sorunu bir dış etkiye bağla ve iktidarını sürdür yapmak istedikleri şey bu. fenerliler de buldu bir feto ve her şeyi onun yaptığını düşünüyorlar. koç'un türkçe olimpiyatlarına sponsor olması ne alaka diyorsun yanıt yok.

    feto aşağı himmet yukarı. ağız ishalidir bunun türkçesi. galatasaray türkiye ligini senelerce domine etti. galatasaray'a uefa kupasını aldı. super kupayı aldı. o kemik kadro dünya 3.oldu milli takım başarısında feto diyen yok. hakan şükür olmasa milli takımın başarılarının yarısı olmazdı. ne oldu? h. şükür milli takımda da oynadı, ülkece fetocu mu olduk? hakan şükür neyse arif erdem neyse gökhan gönül o dur, emre belözoğlu o dur. hiçbirinin farkı yok. öyle akpliler gibi feto için 2013 öncesi sonrası ayrımı diye bir şey olamaz. hepsinin ilişkisi var bireysel olarak. emreyi sportif direktör yapıp götünü yalıyacaksınız hakan şükür üzerinden galatasaray'a saldıracaksınız yok öyle. önce akpye konuşun neden bu adamı milletvekili yaptınız diye. sahada oynanan top belli, oyun belli. bugün olanlar belli. federasyon başkanı belli, mhk başkanı belli, cumhurbaşkanı belli. hepsi fenerbahçeli. halen en çok ağlayan klüp fenerbahçe.

    şike davasında tapelere inanmıyorsanız ayakkabı kutularına da inanmayacaksınız, rıza zarrabın altın ticaretine de. yok öyle işinize geleni kabul etmek. bal gibi de yaptı şikeyi aziz yıldırım. feto savcısı bakto davaya diye ayakkabı kutusundaki paralar yok olmadı. geri sahibine iade edildi. fener de aynı akp gibi kapattı şike dosyasını feto bahanesiyle. korcanın yediği golleri görmemişiz gibi.

    düzgün bir rakip isteriz ancak saçma sapan bir döngü içine girmişler ve bu kafayla başarılı olmaları imkansız. içlerinden akıllı bir kısım dışında çoğu saçma sapan adamların peşinden gidip klübü rezil ediyor. bu rezaletle yaşarken kendilerini tatmin edecek mastürbasyon cümleleri bulup her sene galatasaray'ın şampiyonluk kutlamalarını izlerler ancak.

  • öğretmen (dizi)

    diziyi izliyorum ve z kuşağıyla ilgili farklı bir tespit ortaya koymak isterim.

    yolda yürürken beni durduran liseli gençler para istiyor. dilencilere para verme alışkanlığım olmadığından yok diyorum.

    öncelikle biz birilerinden bir şey istemenin ayıp olduğunu bilerek büyütüldük. kimseden bir şey istemezdik. z kuşağında gözlemlediğim dilenci gibi sigara isteyeni, açık açık para isteyeni...öyle muhtaç bir halleri de yok cebinde iphone olan, ayağında nike ayakkabısı olan bir kesim bunlar. o kadar çok rastladım ki bu dilenciliğe bu yaş grubu için doğal bi davranış olmuş belli ki.

    bir dilencinin seks işçisi kadar değeri yok gözümde. bir insanın vicdanını, maneviyatını sömürenin hiçbir iyiliği haketmediği görüşündeyim.

    edit: yanlış kelime