slaofknow4
profili

  • youtube'da reklam geçme özelliğinin kalkması

    çözümü sunuyorum.

    bilgi çağında azıcık bir yerlerinizi kaldırın da araştırın diyeceğim ama yok sanırım.

    1-) kullandığınız tarayıcı olan chrome'u silip brave kuruyorsunuz.

    aşağıdaki eklentileri yüklüyorsunuz.

    2-) decentraleyes

    3-) https everywhere

    4-) nano adblocker

    5-) nano defender

    internetten araştırıp gerekli ayarlamaları yapıyorsunuz.

    tertemiz bir internete hoşgeldiniz.

    edit: chrome'u silin deme sebebim artık bloatware haline gelmiş yavaş mı yavaş bir tarayıcıya dönüşmüş olması. üstüne üstlük deli gibi veri topluyorlar. bende biliyorum ikisininde chromium tabanlı olup aynı eklenti havuzunu kullandıklarını.

  • 31 yaşına gelip yuva kurmayı başaramamış insan

    y kuşağının bir çoğunun bulunduğu durumdur.

    size özel bir şey değil.

    sebepleri de hemem hemen herkes için aynıdır.

  • elif can yetim

    thy'nin neden bu durumda olduğunun özetidir.

    buna 48k maaş verirler uçucuların pazar mesaisine yol parasına göz dikerler.

    bu firmanın gerçek emekçileri sizi doyuramaz.

  • pegasus airlines

    low cost taşıyıcı olmak güvenliği sağlayan unsurlardan maliyet kısmak anlamına gelmemektedir. maliyet hesabı yapan herkes düşük güvenlik standartlarına bağlı olarak oluşacak bir kaza sebebiyle ortaya çıkabilecek olan yıllık milyonlarca dolar fazladan sigorta ödemelerini de hesaba katar. tüm pilotlarınızın ortalama uçuş saati kısaca tecrübesi bile sigorta şirketleri tarafından bu ödemeler hesaplanırken göz önünde bulundurulur.

    low cost tanımını ortaya çıkaran ve dünya'daki en büyük low cost filosuna sahip olan southwest airlines'ın son 28 yılda 1 tane bile "ölümlü" kazası yoktur. toplam filo büyüklükleri 750+ uçak ile thy'nin iki katıdır. kısaca toplamda çok daha fazla uçuş yapmaktadırlar (buna bağlı olarak kaza yapma ihtimalleri de artmaktadır). thy ise aynı dönemde 1 milyon uçuşta 1.47 ölümlü kaza oranı ile "legacy" olarak tabir ettiğimiz taşıyıcılar arasında kaza ortalaması olarak son derece üst sıralarda yer almaktadır. pegasus 1990 yılında kurulmasına rağmen (istatistikler ile aynı dönem) ilk ölümlü kazasını bu yıl yaşamıştır. aynı dönemde sayısını kesin olarak hatırlamamakla birlikte thy'nin totalde 200'den fazla insanın hayatını kaybettiği birden fazla sayıda kazası bulunmaktadır. aklıma ilk anda gelenler diyarbakır, van, adana, amsterdam vb... thy'nin van kazası da pegasus'un kaptanlarına pas geçmemeleri ya da divert etmeleleri için baskı yaptığı şeklinde sunulan haberler ile aynı sebepten gerçekleşmiştir (en azından bu sebeplerden bir tanesidir)

    thy'nin sadece son 3 ayda 2 uçağının başına pegasus'un son kazasından önce yaşadığı gibi olaylar geldi. 12 airbus 320 neo'yu da motor problemleri nedeniyle yere indirdiler (sorunlu motor seçimi) fakat bu haberler şirket medya tarafından kollandığı için insanlar tarafından duyulmamakta. son 2 yıla bakarsanız da thy'nin karıştığı olay sayısı pegasus'dan fazla sayıdadır. https://avherald.com/ bu sitenin arama bölümüne thy ve pegasus yazıp kırmızı ve turuncu olayları incelerseniz bile rahatlıkla görebilirsiniz.

    ne yazık ki çoğu türk insanı gibi bu başlıktaki insanlarda 2-3 sayfa şey okuyarak uzman kesilip yorum yapıyorlar. gerçekte ise bilginiz yok fikriniz var. bazı şeyleri zorlamayın, bu konular sizi aşar.