juvenescent day7
profili

  • 4-4-2 vs 3-5-2 vs 4-3-3 vs 4-2-3-1 vs 4-1-3-2

    anlamsız dizilim kombinasyonarıdır. kondisyonu düşük takım zaten nasıl dizilirse dizilsin manası yok. manchester city maçlarını izleyince, hiç böyle dizilim mizilim görmüyorum. komple atağa gidiyorlar. güvenlik için de geride bazen iki ya da bir adam oluyor. dizilimler boştur.

    komple sahayı değil, rakip sahada nasıl dizileceğini düşünür büyük bir takım.

    ekleme: yazım hatası düzeltildi.

  • türk hava yollarından türk ibaresinin kaldırılması

    türk düşmanlığının dışa vurumu olan bilmem kaç binincisi

    türkiye hava yolları değil, türk hava yolları olmalıydı

    düzeltme: dışa vurum yazımını düzelttim

    bu yeni bir şey değil. türk ifadesi yıllara yayılarak siliniyor. türk kelimesini de kullanmıyorlar zaten, bu millet diyorlar. özellikle türk kelimesi için önce bahane buluyorlar, sanki yenilik yapıyorlarmış gibi maskeleme yapıp türk adını siliyorlar. halbuki amaç en baştan beri türk nefretini tatmin etmek

    aynı şekilde atatürk demezler çünkü içinde türk kelimesi var. aynı şekilde türk bayramlarında suratlarından mutsuzluk ve nefret akıyor. dertleri ne dindir ne sekülerlik, dertleri türklük.

    şunu da bilin; türk adını silmek hiçbir zaman terör örgütü destekcilerine yetmez. herifler ırkçı, ırk üzerine parti açmış. bu insanlar eşitlik derdinde değil, verilen hakları bölünmeye giden yolda koparılan taviz gibi görüyorlar. yani sayın cumhurbaşkanım o adı türk yapmak gerekir, bu ülke türk olan osmanlı'nın devamıdır. sosyolojik ve tarihi gerçekleri başkalarının gocunmaması için değiştiremeyiz, işinize geliyorsa deyip geçmeliyiz.

  • ekrem imamoğlu

    iktidarın tanınmış yalakalarını yanına çekmesinin bir karşılığı var. iktidarın zayıflığını, kendisinin ise güç merkezi olduğunu simgeler.

    buraya kadar sorun yok. ancak çıkıp da "nagehan alçı bölgede sevilen biri, eleştirenler 300-500 kişi" dersen saçmalarsın.

    olması gereken açıklama şuydu:

    "biz sadece olabildiğince farklı kesimden gazeteciyi çevremizde tutma, şeffaf olma gayretindeyiz. birtakım kişilerin suçlu olduğu, asla bizimle aynı karede yer almaması gerektiği söyleniyor. biz elbette yanımızda görünen herkes ile aynı görüşte değiliz. hukukun bağımsızlığı ise tartışılır. günü gelince liyakatı getireceğiz, alenen suç işlemiş birisi varsa hukuk bunlarla ilgilenir ve zaten hukuk bunun için var.

    herhangi bir hukuki cezası bulunmayan kişilere hukuken cezalı muamelesi yapmak tehlikelidir. elbette kimi insanların geçmişte yaptıkları bizim de aklımızda ancak şeffaf olmak adına zaman zaman aynı ortamları paylaşabiliyoruz. biz; liyakatı, profesyonelliği, hukukun üstünlüğünü, özgür ve güçlü ordumuzu, mutlu ve iyi eğitim alan gençliği hayal ediyoruz. bu vizyon doğrultusunda hareket ediyoruz, zaman zaman aynı karede bulunduğumuz kişiler yalnızca tanınmış simalar aracılığıyla toplum kesimlerine mesajlar vermek ve nefretten beslenmeyi azaltmak içindir.

    kimse bizimle aynı karede bulunarak kendini aklayamaz, biz gazetecilerle profesyonellik gereği aynı karede olabiliyoruz."

    bu murat ongun adlı şahıs, imamoğlu'na seçimi kaybettirebilir. saçma sapan abuk sabuk bir savunma yapmış ve bu kadar saçma olmasının sebebi sırf egosunun altta kalmak istememesi bence.

  • dünyanın gelmiş geçmiş en iyi futbolcusu

    (bkz: messi)

  • kedi için kombi yakmak

    övülmek için yaşamak

  • zihinsel geriliğin anormal ölçüde yaygın olması

    bununla alakalı araştırma var mı bilmiyorum ama bu üzerinde durulması gereken milli bir konu. sabah akşam akademik araştırmalarla yatıp kalkıyorum sanılmasın ama bunun farkında olan birileri olmalı bence, yoksa ben de anlamıyorum bu işlerden.

    çok fazla kötü insan var, çok bencil var. konuştukları zaman mantıktan son derece kopuk konuşuyorlar, acıma duyguları yok. ben bunun cahillikten olduğuna inanmıyorum, normal olmayan bir şeyler var. bu arada gerçek zihinsel yetersizliği olanlar kötüdür demiyorum, demek istediğim şu ki kötülüğü ve zekasızlığı çevresel olarak nesil nesil taşıyoruz gibi. aslında çok güzel örnekler verip uzatırım ama nedense huzursuz hissettiriyor bu konuda yazmak ama arkadaşlar bir şeyler var, bir sıkıntı var. bakın toplumun kesimlerini aşağılama yoluna gitmeyin, ben burada nötr olarak kendi toplumumuza eleştiri yaptım kuş bakışı, hor görmek ve sevgiden yoksun tavırla muamele etmek de kendini üstte sananların hep yaptığı hata.

    gelen mesajlara göre entryi düzenlerim , bilgili insanlar birkaç şey yazdı

    ekleme:bu konuyla alakalı mesleği olan insanlar bana bilgi verdi. zeka ile alakası yokmuş.

    benim başlığı açma motivasyonum şuydu: acımasız, merhametsiz, empatisiz insanların aynı zamanda ofansif bir haklılık taslaması. sokak röportajındakilerden tonla var çevremde, asla merhamet etmezler ve çok acımasızlar, gerçekten çok acımasızlar. o kadar garip geldi ki bu durum, bunun açıklaması olmalı.

  • türkiye'de felsefenin tutmama sebebi

    felsefenin tutmaması ne olm? bu başlık bile absürt