great scott6
profili

  • 17 nisan 2023 döviz satışına kısıtlama gelmesi

    gerçek gündem bu ve deprem olması gerekirken millet şu anda bir siyasi parti liderinin stand-up şovunu izliyor.

  • stefan zweig'ın en iyi kitabı

    dünün dünyası sadece en iyi kitabı olmayıp, ayrıca şu ana kadar okuduğum yeryüzündeki en iyi kitaptır. açıp okursanız 100 yıl önce avusturya ve almanya'da yaşanan şeylerin aynısını şu anda yaşadığımızı da görürsünüz.
    otobiyografi yazacaksanız böyle yazın sayın yazarlar.

  • 20 temmuz 2021 kurban bayramı

    dar gelirlinin travması olmaz...
    umut sarıkaya

  • boşanma oranlarının artma sebepleri

    evlilik öncesi yeterli zaman geçirmemek...
    kendimden örnek vereyim ne akla hizmet ise ilk evliliğim çok hızlı bir şekilde oldu. seviyordum ama doğru insan mı değil mi henüz anlayacak kemale ermiş yaşta da değildim. evliliğin 3. günü yani balayında çok büyük bir hata yaptığımı fark ettim. ama bu hatayı fark etmeme rağmen yine de medeni cesaret gösterip hemen boşanamadım. 3,5 yıl hayatım zindan oldu. derdimi de kimseye anlatamadım. ailem bile beni mutlu sanıyordu. tartışmalar artık öyle bir noktaya gelmişti ki. başkalarına da zarar vermeye başlamıştı. nasıl mı? eski eşim bir gün araba ile hareket halinde iken yine benle tartışmaya başladı. sonra bağırarak 'ben inecem çabuk durdur arabayı' dedi. orda durdurmam imkansızdı arabayı ve durmadım. hareket halindeki arabayı park moduna aldı. araba yağışlı havanın da etkisiyle şeritten çıkarak karşı yönden gelen araba ile kafa kafaya çarpıştı. arabam sağlam olduğu için bir şey olmadı. ama karşı taraftakiler arabadan zar zor çıktı. çok şükür ki onlara da bir şey olmamıştı. ama arabası pert oldu ve %100 kusurlu olduğum için tüm masraflarımı sigortam ödedi. zaten bu olay sonun başlangıcı oldu ve boşandım. işte bu yüzdendir ki eğer ki kafanızda evlilik yürümeyecek öngörüsü varsa boşanın. yoksa hayatınız da mahvolabilir. daha hızlı çarpsam belki adamlar da ölecek ve ben şu anda hapiste olacağım için bu entryi bile yazamayacaktım.

  • yazarların en son gittiği konser

    (bkz: nova norda)
    bir tane şarkısını bile bilmem. sevdiceğim istedi diye gitmiştim.

  • yazarların ilk maaşlarının o günkü dolar karşılığı

    15 aralık 2009 pratisyen hekim olarak toplum sağlığı merkezi sorumlu hekimi maaşım 4890 tl idi. o günkü kur ile toplam 3220 usd imiş.
    15 ocak 2020 de yan dal uzman hekimi ve doğuda sözleşmeli personel olarak aldığım ise 2866 usd.
    yaklaşık 10 yılda iki uzmanlık yaptığım halde maaşım pratisyen olduğum zamanki maaştan düşük. ne denilir bilmiyorum
    edit : bu dediğim maaş sözleşme maaşı ve sabit ile birlikte olan maaştır. batıda olan bir uzman hekim net maaş 1000 usd alamıyor nerdeyse.