madeingod11
profili

  • suriyelilere defolsun diyen kesimin vicdanı

    peki olacak ilk istanbul depreminde evlerinize girip eşyalarınızı, çocuklarınızı, ölülerinizden ziynet eşyalarını, yaşlıların altın dişlerine kadar çalacak suriyeliler için kalsın diyenlerin vicdanı?

    fakir adam her şeyi yapar. ilk depremde hepiniz öğreneceksiniz.

  • google'ın yemekhanesi

    "kayda değer bir şey göremedim diyen" yazarın ümraniye'de sanayi sitesinde muhasebeci olduğuna yemin edebilirim.

  • chrome'un adblock'u engellemesi

    reklam verenlerin "reklamlarım görünmeyecekse neden google'a para kazandırayım" diyerek reklamlarını çekmesi sonucu google'ın aldığı önlemdir. bunu cover etmek için de güvenlik ve kişisel veriler yalanını öne sürmektedir.

  • 1999 depremi gizemleri

    gizemini bilmem de orospu çocuğunu bilirim.

    göçük altından 2 kuzenimi ve yengemi çıkartmak için o günün parasıyla 250bin tl istemesi gereken kepçe operatörü 1milyon750bin tl istemiş ve kepçenin deposunu doldurursunuz demişti. meftalarımıza kavuşmak için mecbur kabul ettik ama o gün anladım ki türkler bu. düştüğün ilk anda vurmak için bekleyen insanlar sürüsü.

    peki bugün farklı mı? tabi ki hayır. kiraya %300 zam yapan ev sahipleri, 2.5tl lik ayranı (şu anki fiyatı bu) 19tl ye satan restoranlar, turistleri dolandıran taksiciler ve ekonomiyi bahane ederek halkı siken halk.

    ortada gizem falan yok, ibnelik var, kansızlık var. dağılabilirsiniz.

  • yazılımcının üstünden geçinen sahte meslekler

    ilk entry kadar boş entryi uzun zamandır görmemiştim.

    pazarlama dediğin marketing, marketing olmazsa sen 500bin satır kod da yazsan onunla anca kendi bilgisayarında oynarsın. pazarlama nedir öğrenmek için (bkz: philip kotler)

    grafik tasarımcı dediğin product designer, ui ve ux'ini kullanıcıların deneyimlerine göre şekillendiriyor ki senin yaptığın mağara dönemi evlerine benzeyen arayüzünü rezidans'a çevirsin (sen anla diye mağara alegorisi yaptım bak;) grafik tasarımcı neymiş öğren diye link bırakıyorum: apple ui design explanation

    daha yazılacak çok şey var da bu kafaya anlatmaya değmez. aklı olan herhangi biri zaten dünyada ne kadar büyük şirket varsa tamamında bunların departmanları olduğu bilir. microsoft'undan apple'ına alayının "grafik tasarımcı" çalıştırmaları tamamen kerizlik zaten. zaten apple'ın pazarlama stratejisi de boşu boşuna harvard mba'in case studylerine girmiş. vay anam var.

    ey bjarne stroustrup, dünyanın en iyi yazılımcısı kağıthane'de hamdullahoğlu software solüşıns'da ama ne sen bunun farkındasın ne de james gosling farkında.

  • iban mı ayben mi

    aslında ay-bi-ey-en çünkü international bank account number'ın initials'larından (baş harflerinden) oluşuyor.

    cia'e nasıl ci-ay-ey diyorsak iban'a da ay-bi-ey-en demeliyiz.

  • ankara'da genç bir kızı soyup döven vahşiler

    genelde bu kadar kendine güvenerek kötülük yapanların süleyman soylu ile fotoğrafları oluyor. bekleyelim görelim.

  • mustafa şen'in türkleri tc'den kovması

    mesela bu adam bu cümleyi atatürk zamanında söylese yüzde yüz asılmıştı. çünkü bu düşünce özgürlüğü değil, düpedüz vatana ve vatandaşa ihanettir. bir daha anlıyoruz ki ak parti türkiye'yi bölüp, parçalayıp yok etme projesidir. bu sefer düşman dışarıdan silahlarla değil, sığınmacı adı altında "din kardeşi-savaş mağduru" gömleğiyle geldi. hep deriz ya amerika 30 senelik 50 senelik 100 senelik plan yapar diye. işte bu plan tam o plan. bundan 30 sene sonra türkiye paramparça bir devlet olmuş olacak.

  • covid-19 aşılanmasında uygulanacak sıra

    önce akp'li siyasetçiler ve aileleri
    sonra tarikat liderleri ve müritleri
    sonra akp teşkilatına kayıtlı kişiler
    sonra normal halktan müslüman olduğu belli olanlar
    en son gavur izmir.

  • pull and bear matrix tasarımları

    cypher'ın yediği bonfileyi aradım ama bulamadım.

  • 75 yaşından küçüklere yer vermiyoruz kampanyası

    metrobüste yaşa takılanlar (myt) için düzenleme gelsin.