egzerli13
profili

  • rte'nin çözüm sürecine yeşil ışık yakması

    olm bu adamlar oylarının yükseleceğinden emin olsa öcalan'ı bile 23 nisan'da koltuğa oturtur. buna mı şaşırdınız.

  • bursa'da otomobilin altında kalan seyyar satıcı

    klasik bir kadın sürücü ve fren yerine panikle gaza basma durumu. şu sözlükte bir tane cinsiyetçi entry girmemişimdir ama konu araba kullanma olunca kadınlar gerçekten aşırı derecede kötüsünüz.

  • akp'ye hala oy veren %23'ün motivasyonu

    akp politik değil sosyolojik bir olgudur. yıllarca ezildiğini düşünen eğitimsiz ve orta-düşük gelirli kalabalıkların sonunda kendileri gibi vasat altı bir yönetim kadrosuna ve anlayışa sahip bir partiye duydukları fanatikliktir. o yüzden olaya sadece kötü ekonomi, hukuksuzluk, eşitsizlik vs. kavramlarla yaklaşıp bu kitle neden hala uyanamadı diye bakmak yeterli değildir. sahip olduklarını düşündükleri ve bir kısmının da gerçekten yıllar içinde sahip olduğu o sosyal dominansın kaybolmasını istemiyorlar. bu yüzden evine ekmek götüremeyen binlerce insan yine de oyum akp'ye diyor. çünkü o topluluğun, o başarının , o aidiyet hissinin başka ellere geçmesini istemiyorlar.

  • fırat tanış'ın ekrem imamoğlu eleştirisi

    internet ne kadar güzel bir icat değil mi fırat
    1
    2

  • bir evi zengin gösteren en önemli detay

    zengin bir koca bulup boğaza sıfır evde oturan bir kız arkadaşıma "sizin evde mutfakta sıcak suyu açınca duştaki su soğuyor mu " demiştim , "evet" demişti , "sokayım öyle zenginliğe o zaman" deyip yüzüne kapamıştım. tek kıstasım budur.

  • ilber ortaylı

    bayıldığınız o ilber hocanız afgan övücülüğü yapıyor şuanda. yıllardır diyoruz adamın tarihçiliğine lafımız yok fakat fikirleri aşırı devletçi. yıllardır akp'yi üzecek hiçbir şey yapmadı bu adam ve bir şekilde yürüttü gemisini. bu ülkenin insanları bilgisine taptığı insanların fikirlerine de tapmayı şiar edindiği için bu tarz şoklar yaşamaları normal.

  • sadece 3 yemek seçme şansı olsa seçilecekler

    musakka-pilav-cacık

  • soad bateristinin türklere orklar demesi

    neredeyse 100 milyon insana ork deyip sonra da ırkçılıktan mı dem vuruyor bunlar. ulan liseli veletler bile şu koca adamlardan daha iyi politika biliyor.

  • evde ne bilgisayar ne de internet var

    varsın linç gelsin ama bu ekonomik parametrelerdeysen çocuk yapmayacaksın be abicim. bu kadar basit.

    gelen tepkiler üzerine edit : kimse fakirler yaşamasın demiyor. bir insan kendi doğacağı aileyi ve ona sağlanabilecek ekonomik koşulları önceden bilemez ama bir insan fakirse çocuk yapmamayı seçebilir

    küfürlü mesajlar üzerine edit : olum siz okuduğunu anlamayacak kadar aptal mısınız ? "çocuk yapmak zenginin hakkıdır" diye bir çıkarımı nasıl yaptınız? bir can dünyaya getiriyorsun ve yıllarca tüm sorumluluğunu alacaksın o çocuğun. ona düzgün bir gelecek sunamamanın yanında bir de yetinmeyip daha fazla çocuk yapıyorsun. hem kendi hayatını zora sokuyorsun hem de her şeyden bihaber çocukları bu dünyanın içine atıyorsun.

  • dolar demeden doları anlatmak

    7.26 türk lirası.

  • camiye virüs girmez diyen kadın

    türkiyedeki yaşlıların en az %90'ı cahil ve saygı duyulacak insanlar değil dediğimde özelden hakaret yağmıştı. götünüze girsin bu yaşlılar.

  • depremin faturasını devlete kesmek

    yazarın önceki entrylerine bakmayı düşünen arkadaşlara şimdiden söyleyeyim hiç vakit kaybetmeyin. evet düşündüğünüz gibi.

  • öğretmen azarlayan konya valisi'nin haklı olması

    atılır amk atılır.bacak bacak üstüne de atılır,eşofman da giyilir.çıkamadınız şu biat kafasından hala.orda bir vali var,mesleği valilik bu kadar,toplumda herkesin kendince bir görevi vardır o adamınki de o.bu kadar.meslekleri üzerinden milleti birbirine köle yapmayı bırakın artık.

    gelen mesajlar üzerine edit: benim derdim bu sikimsonik insan uydurması kavramlarla..yok "valilik makamı"ymış...bu makamlara bu kutsallıkları atfedenlerle...benim için vali dediğin şeyin öğretmenden farkı sadece mesleki tanımıdır...o adam vali olmayı seçmiş ( ya da birileri o makama koymuş bu adamı) ,başkası da öğretmen olmayı seçmiş, görev tanımına uygun iş yapmazsan işinden olabilirsin ki bu gayet mantıklı ama "ben ağayım,paşayım,bana saygı duyun" tarzı şeyler biat kültüründe olur,derdim muhalefet falan değil derdim insanların mevkilere yükledikleri ve sonra kendilerine hükmetmesine sebep olan bu kutsaliyetlerle.