umaci12
profili

  • ösym'nin 27 kasım 2020 tarihli yks raporu duyurusu

    neredeyse negatif fizik, matematik neti ile mühendislik fakültesi okunacak olan yerde şaşırtıcı olmayan rapor. kaldı ki bunu alttan gelen nesile bağlamak da doğru değil, 5 yıl önce de durum çok farklı değildi, 10 yıl önce de, 20 yıl önce de. herkesin üniversite okuması da, herkesin lise okuması da kaynakların boşa harcanması. hem devletin, okuyanın ve ailesinin parasının hem de okuyanın ve ders verenin zamanının. ilk 4-5 yıl herkese zorunlu tutarsın temel şeyler öğretirsin ama bu süreçte de hakkıyla yerine getirirsin, sonrasında da isteyen, yapabilecek olan sürdürür yapamayanı da bir ustanın yanına mı verirsin, ne yaparsan yaparsın yıllarını çalmazsın mesleki bir beceri edinir.

  • eşinin bikini giymesine izin veren insan

    “plajla sokak aynı yahu” diye düşünmemesine şaşırılan insanmış aynı zamanda.

    bu mantıkla göt aynı göt, bok aynı bok, ha tuvalete sıçmışım ha sokağa deyip sağa sola da sıçabiliriz. hatta bazıları böyle düşünmüş bile gelip sözlüğe sıçmışlar.

    edit: gayet açık aslında ama bazıları anlayamamış olsa gerek, saçma saçma mesajlar geliyor, bir de şöyle deneyelim. durduk yerde taksim meydanı ortasında donunuzu indirip domalır ve kıllı kıçınızı gelene geçene parmaklatır mısınız? yapmazsınız değil mi? peki bunu yapmazken sağlıkla ilgili bir nedenden ötürü muayeneye gittiğinizde muayenehanede önünde eğildiğiniz 1.90 130 kilo bevliyecinin fırıncı küreği gibi elleriyle rektal tuşe yapmasını niye normal karşılarsınız?

    her şeyin bir yeri var, zamanı var, kendine göre kuralları var kastedilen bu. nasıl ki üroloğa gidip muayene olmak normal sokak ortasında elletmek değil, plajda bikini giymek de normal ama sokakta giymek değil.

  • 170 cm'lik kızın kendini uzun boylu zannetmesi

    kafasını kuma gömmekten dünyayı götüyle algılayan ekşici başlıklarından bir tanesi daha.

    türkiye gibi kadın boyu ortalaması 1.60 kadar bir şey olan ülkede 1.70 kadın uzundur. çok uzun değildir ama uzundur, tıpkı 1.80 adamın da çok uzun değil ama uzun olması gibi.

  • 14 eylül 2020 dsö koronavirüs açıklaması

    salgın başında “salgın malgın yok. salgın var ama çin çok güzel idare ediyor..” gibi zırvalarla çinlilerin o küçük şeylerini yalayan örgütün açıklaması.

  • kaslı olmanın dezavantajları

    kalori gereksinimini karşılamak için daha fazla yemek zorunda kalmak, yani daha fazla para harcamak zorunda olmak.

  • kız babası olmak

    bir 9 ay sonra sözlüğe de bir kardeş geleceğini anlamamızı sağlayan başlık; evet yazar sözlüğün anasını siktiğinden geliyor kardeş.

  • gaga bulut'un cezaevinden gönderdiği ses kaydı

    "bak bu kötüyü içeri attılar ama şunlar elini kolunu sallıyor, onları da içeri tıkalım" demek yerine "ama bak şu, şu kötüler de serbest, o zaman bu kötüyü de serbest bırakalım!" gibi bir zihniyetteki yazar tarafından sözlüğün orta yerine bırakılan başlık.

  • türkleri çağıran kolombiyalı kızlar

    uyanık kızlardır. tabi baktılar türkiye’de alkol pahalı, “bunların karaciğeri böbreği sağlamdır” deyip çağırıyorlar.

  • tuvalette sıçarken babanın sokakta kavga etmesi

    özet geçiyorum, arkadaş sıçarken babası kavga ediyor, bokun yarısını sıçıp kavgaya koşuyor, kavganın bittiğini görünce de “diğer yarısını da bırakayım bari” diyor ve sözlüğe geliyor.

    evet, diğer yarısını sözlüğe bıraktı.

  • netflix'te yayınlanması istenen içerikler

    heteroseksüel insanların olduğu herhangi bir dizi. cinsellik olmasına da gerek yok, erkeklerden hoşlanmayan erkekler görelim yeterli. bir de bunlar hint veya zenci olmasın desem çok şey mi istemiş olurum bilemedim ki.

  • büyük tıp mı mühendislik mi anketi

    büyük tıp beşüz küçük iküzalli.

  • arapların osmanlı karşıtı dizi çekmesi

    yönetici ve asker sınıfı türk olan memlükler mi bunlar?