buyuk oyunu bozan adam15
profili

  • abdurrahman uzun'un türklüğe hakaret etmesi

    türk'e ve türklüğe düşman söylem. tam olarak halkı kin ve nefrete.... diye giden o suç budur ama nerdeeeee? bunlara yol veriliyor, bunlar da konuşuyorlar.

    konuşun konuşun.

  • abd'de nitrojen gazı ile idam edilecek kişi

    35 yıl önce cinayet işlediği için hala içeride olup idam edilecek olan kişi.

    nasıl ya? bu adamı 5-6 yıl sonra salıp, 28 suç daha işlemesini bekleyip sonra 29. cinayetinde sosyal medyadan tepki gelince tutuklayıp sonra 3 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakmamışlar mi?

    korona da mi yok kardeşim amerika'da? neden cikarmamislar bir af?

  • israil'in göç eden filistinlileri katletmesi

    ön edit: osmanlı'ya karşı lawrance ile bir olup isyan başlatan şerif hüseyin'in, siyonist hareketi ile ilgili "ilginç" ifadeler içeren ihanet mektubu:

    https://youtube.com/…rts/jrbhvzcdpmk?feature=shared

    peşin edit 2: israil çoluk çocuk dinlemeden katleden vahşi bir siyonist rejimle yönetilmektedir.

    video açıklamasında söylendiğinin aksine "bombalama" değildir. ortada bomba, krater, yangın, duman, yanık bir cisim veya kişi yok. videoyu gözüyle izleyen ortalama iq ve üzeri herkesin anlayacağı üzere kurşunlanmışlar. bu bir hamas katliamı değilse de bombalama olmadığı kesin. şu da var, hamas insan kalkanı yapmayı seviyor. kaçmaya çalışanları vuruyor olabilirler. daha önce de kaçmaya calisan filistinli sivillere hamasın yaptıkları malum.

    hamas liderlerinden biri geçenlerde sivil kayıpların işlerine geldiğini söylemişti. hamas metodları ve mentalitesi ışid veya el nusra'dan veya el kaideden, talibandan farksız. hatta bu diğer terör örgütleri bir gecede 6000 roketi bir şehre atıp çoluk çocuk kadın demeden 1400 sivil oldurmediler bir günde tarihte.

    sosyal medyada bu tür belirsiz kaynaklardan yayılan hiçbir şeye direkt inanmamayı öğrendim. yıl olmuş 2023, bir zahmet siz de öğrenin. zırcahil gibi burada "bu paylaşılan videoda bombalama emaresi yok" diyen insanlara da laf çakmaya çalışmayın üç kuruşluk argümanlarınız, dandik demogojiniz ve arapperestliğinizle.

    çok canınız istiyorsa buyrun filistin orada. her gün ölüm videosu, ceset fotoğrafı, katliam görüntüleri üzerinden duyar kasınca sihirli bir şekilde hamas haklı olmuyor. israil siyonist hukumeti; acımasızlık ve savaş suçu işleme konusunda hamas'ın daha zengin, zırhlı araçları olan, hava kuvvetleri ve nükleer gücü olan, daha düzenli hali sadece. israil hamastan bir tık daha az güçlü olsaydı, bugün hamas sand monkey'leri israillileri sokakta kıtır kıtır doğruyorlardı.

    7 ekim terör saldırılarının olduğu sabah cesetleri arabaların arkasında sokak sokak sürüklenen yahudileri gördüğünüzde sevinç naraları atıyordunuz, "israil mahvoldu, kudus bizimdir, intikam vakti" gibi barzo beylik laflar ediyordunuz. şimdi hümanist mi kesildiniz bakayım siz? o 4 işleme ve basit neden-sonuç ilişkilerini anlamaya bile zor yeten kıvrımsız löp etiniz ile, 80 iq argümanlarınızla ve yalan dolanlarınızla kimseyi kandirabileceğinizi sanmayın.

  • whatsapp'tan gelen yabancı numaralı çağrılar

    redditte bir yabancı şey demişti;

    "if there's anything cheaper than turkish currency, it is their digital data"

    bu yüzden arıyorlar.

  • 719 bin eyt'linin çalışmaya devam etmesi

    40-42 yaşında emekli olunca böyle oluyormuş demek ki. bizler 45 sene ağır vergiler ödeyerek bu arkadaşların emekli maaşlarını yatırmak için didinelim, bunlar çalışmaya devam ederek gençlerin de önünü kapasın. hani siz yaşlanmıştınız, artık el ayak tutmuyordu? bir emekli olsanız da torun sevseydiniz 10 yıllık priminizle? niye şimdi çalışmaya devam ediyorsunuz? yoksa yıllardır her seçim dönemi gündemi meşgul etmeniz havadan +1 maaş için miydi? görünen o ki sizler gayet de çalışabiliyormuşsunuz. derdiniz başkaymış...

    peki bu maaşları alırken, onmilyonlarca çalışanı hiç düşündünüz mü? hiç kendinize "ya ben 10 senelik primimle emekli olacağım, şu an yeni işe giren 20 yaşındaki çocuk 45 yıl boyunca 65 yaşına kadar aralıksız çalışıp benim maaşımı ödemek için debelenecek. bu iş hak mı, adalet mi?" diye hiç sordunuz mu?

    hiç düşündünüz mü mesela, başlığa "yidibin bişyiz liri yitmiyir" diye cevaplar yazarken, "bana şu an 7500 yetmiyor, benim bu milletin sırtına yüklediğim yükle 30 sene sonra insanlar emekli maaşıyla ciklet alamayacak hale gelecek" diye?
    kaynak;

    https://www.haberturk.com/…c3%a7%27%c4%b1n%20haberi

    edit: şimdi aklıma geldi de, bu 719 bin kayıtlı, yasal olarak çalışan sayısı. sanırım el altından çalışanları hesaba katarak bu sayıyı 2 ile çarpmanın pek bir zararı olmaz gerçek yükü görmek için.

  • zeka düşüklüğü belirtisi

    futbol fanatiği olmak. henüz zeki bir futbol fanatiğine denk gelemedim.

  • kolombiya'da sahibini parçalayan pitbull

    üst edit: haberi ingilizce'ye çevirince görüyoruz ki kadın, köpeğin sahibi değil. en azından böyle bir bilgi belirtilmemiş.

    --- spoiler ---

    --- `şiddet içeren görüntü barındırır. videoda sansür yoktur. hassasiyeti olanlar ve cocuklar izlememelidir` ---
    --- spoiler ---

    https://seguimiento.co/…en-edificio-de-cucuta-54246
    --- 18 yaş altı ve hassasiyeti olanlar izlememelidir ---

    asansördeki kadını durduk yere parçalayan bir pitbull değil. bence kadın pitbull'un anasına sövdüğü icin pitbull dayanamamış. oyun oynamak istemis de olabilir. oysa kadın cebinde biraz mama ve su taşısa bunlar başına gelmezdi. pitbullar dünyanın en sevimli kopegidir. candır onlar can.

    bence kolombiyadaki itetaparlar kadına dava acmalilar asansörü kan yaptığı için. burada köpeğe iftira atılmış da olabilir. hem kız o şortla tek başına asansörde o saatte ne yapıyormuş?

    insan dediğin nedir ki 8 milyar tane var. ama itler öyle mi?

    hepsi birer can.

    oğul bunlar oğul. çocuk çocuk. bebek. bebeğim olsa pitbulla büyüsün isterim. hatta keşke ben pitbull olsaydım. bence rapci pitbull dünyanın en iyi sanatcisidir.

  • abd'nin türkiye için uçak gemisi yollaması

    okuduğunu anlamayan tiplerin eciş bücüş yorumladığı olay.

    - ukraynaya niye yardım etmemişmiş?
    - ukrayna nato üyesi değil. türkiye üye ve 5. maddeyi kullandırtabilir. ukraynaya yardım etmediğini kim söyledi? javelinler ve stingerları ukrayna merdiven altı uretmedi herhalde. rus ekonomisinin de üzerinden silindir gibi geçiyor amerika.

    - amerika parayla satmadığı uçak gemisini bize mi yollamışmış?
    - amerika sana yollamadı. sana yakın bir yere konuşlandırdı ki yardım istersen dakikalar içinde edebilsin.

    - amerika işin içindeyse kesin bir bit yeniği varmışmış.
    - ulan adamlar yardım etse dert, etmese bir dert. marshall yardımları sayesinde ordusunu modernize edebilen ve nato sayesinde modern savaş tekniklerini öğrenen bir ülke için fazla gereksiz gururlar bunlar.

    - amerika bize değil stratejik bölgenin önemine yolluyormuş uçak gemisini.
    - yapma yahu, ben de turkleri inanılmaz seviyorlar ve karşı konulamaz derecede çekici buluyorlar da ondan yolluyorlar sanmıştım.

    - amerika bizi gözden cikarmismis. bizi aramiyorlarmışmış.
    - rusya turkiyeye saldırmayı aklının ucundan geçiremez. nato caydırıcılığı budur. çok mu aranmak istiyorsunuz, nedir bu benmerkezcilik? ayrıca arasa senin haberin niye olmak zorunda behey a.. neyse.

    gerçekten en basit sebep-sonuç ilişkisi kuramayan veya olaylar arasında mantıksal çıkarımlar yapamayan insanlar var memlekette. bir de gelip ekşide yazar olmuşlar. siz futbol başlıklarına, hadi canım.

    edit:3 entryli hesaplar da bana laf yetiştirip cevap beklemesin bir zahmet, bu hesabın da bir kalibresi var amk.

  • ukrayna silahlı kuvvetleri bayraktar paylaşımı

    turkiyeyi işin içine dahil etmeye çalışan barzo bir hareket.

    p***ler yeter lan iliğimizi sömürdünüz. hangi ülke başka ülkeden silah alıp bu kadar gergin bir ortamda reklamını yapar yahu? o silahın parasını vermişsin, artık senin olan bir şeyi kimi ürettiğinin ne önemi var ya? ruslar zaten kinci millet...

    mahalle kavgasında sürekli abi ismi veren velet gibiler.

  • a101 kasiyerlerinin oturmasının yasak olması

    marketleri bilmem de öğretmenlerin oturmasının yasak olduğu özel okullar var. hatta bunun için öğretmen masasında sandalye bulunmaz, masa da masa değil kürsü şeklindedir. hamileyken sınıfta oturdu diye isten kovulan öğretmen tanıyorum.

    türkiye'de özel sektör çoğunlukla acımasızdır. çalışan rahat ederse, mutlu olursa işini severek yapar demezler. 10 saat insan çalıştırmayı, çalıştırırken o insanın eve bitap düşmüş şekilde gitmesini marifet sayarlar.

    edit: aşağıda bir yazarın da belirttiği gibi, sınıfların bazı duvarlarını boydan boya cam yapıyorlar ki koridorda ne hikmetse tam olarak sınıfları görecek şekilde monte edilen kameralar öğretmenler üzerinde psikolojik baskı kursun. sınıfın ortasına lönk diye kamera koymuyorlar ki gören aklı selim insanlar durumu sorgulamasın.

  • çöpçülerin öğretmenlerden fazla maaş alması

    sadece çöpçü degil, öğretmenden az kazanan çok az insan var. geçenlerde taseron olarak asfalt döküm işçisi bir yakınımla konuştum. yakınım dediysem, kardeşimin mahalleden bir arkadaşı. çocuğun yaşı 24-25. lise mezunu veya lise terk. aslan gibi çocuk orası ayrı ama yaptığı iş asfalt döken arabanın yanında takılmak. kendisi çok çalışmadığını hatta öğretmenden rahat çalıştığını söylüyor.

    "abi kızmazsan maaşını sorabilir miyim?" dedi. ben 4800 deyince çocuk kızardı bozardı ve "keske okumasaydın abi ya, ben 5000 alıyorum iyi ki okumamışım. vallahi yanlış anlama ama senin adına ben utandım. nasıl senden daha çok kazanırım?" dedi.

    bekci, polis, çöpçü, çiğ köfteci, pide ustası, döner kesen adam... hepsi öğretmenden çok kazanıyor.

    ama ekside her hafta öğretmen maaşıyla ilgili yarak kürek başlık görmek mümkün. trajikomik.

    edit: çöpçü maaşıyla ilgili bir sorunum yok. adamlar anayasal haklarını kullanıp, örgütlenip istediklerini aldılar. güzel günlerde harcasınlar.

    editin editi: arkadaşlar "çöpçü" kelimesi aşağılık bir kelime değildir. sjw olmaya gerek yok. nasıl doktora "hasta tedavi uzmanı", öğretmene "öğretim görevlisi", askere "silahlı savunma beyefendisi", bulaşıkçıya "tabak yıkama personeli" falan demiyorsak, çöpçü çöpçüdür ve kimsenin çöpçü lafını bir hakaret olarak kullanacak kadar kafayı yediğini düşünmüyorum.

  • intermittent fasting

    edit 2:bu bir tıbbi açıklama değildir. kendi tecrübelerim ve çevremden yola çıkarak yazdım. uzman değilim.

    edit: kahvaltıdan kasıt, uyanir uyanmaz yenen yemek benim icin. bu yüzden aşağıda belirttiğim kahvaltı, intermittent fastinge karsi birkaç yazarın söylediği "sabah kahvaltıyi atlamayın kahvaltı en önemli öğündür" savına karsidir. yoksa intetmittent beslenirken oglen yediğiniz yemek de sizin için kahvaltı. ıntermittent beslenen kisi ilk öğününde kuzu çevirme + sütlaç + baklava yemiyor yani. ben mesela ya sutlu muzlu yulaf yiyorum ya da yumurta, peynir, zeytin, domates vs. gibi standart türk kahvaltısı yaparak yiyorum ilk öğünümü. bu bağlamda kahvaltı benim için de önemli. benim karşı olduğum nokta sanki sabahın köründe yemek yemek zorundaymışız gibi bir algı oluşturulması.

    bence sabah ilk is kahvalti yapmak zorunda degiliz. uyanir uyanmaz yapilan kahvaltı neden "en önemli öğün" oluyor? kahvaltının en önemli ve en faydalı öğün olduğuna dair "kanıtlanmış" bir çalışma olduğunu görmedim. 2 tane kahvaltılık mısır gevreği firması 50 sene önce reklamlarda "kahvaltı çok önemli, doktor canıtın kahvaltıda mekgrudıl mısır gevreği yemenizi oneriyor" minvalinde saçma sapan bir laf ortaya attı diye kahvaltı "en önemli öğün" olamaz diye düşünüyorum. amerikalılara kalsa sabah şekerli misir gevregi yeyip 1 bardak portakal suyu icip vucuda seker pompalayacagiz. amerika'da 40 50 yil oncesine kadar sigara doktorlar tarafindan boğaza iyi gelir, diş sağlığına faydalıdır diyerek öneriliyordu. pek güvenmeyin.

    bünye vücuda giren yemeği "aaaa bu kahvaltı, dur bunu daha bi iyi sindireyim" demez. veya karaciğer, bağırsaklar falan farklı bir muamele çekmezler yediğiniz yemeğin cinsine "ooo kahvaltı abimiz gelmiş biyraun biyran" şeklinde.

    ne yediğiniz, ne kadar yediğiniz önemlidir ne zaman yediginizden cok. ıntermittent fasting uykuyla beraber 16 17 saat ac bırakarak yağ yakımı ve şeker dengesinin korunmasında faydalıdır. sabah 8'de kahvaltı yapıp 12'de dünyaları yiyecek gibi acıkırken, yeme düzenimi intermittent yaptığım için artık acıkmıyorum bile öğlen. akşam da 8'de yemeği kestigim icin hem uyku problemi çekmiyorum hem de sindirim.

    edit: islamda 1500 yildir bilinen oruç da bu yüzden sağlıklıdır diye son yillarda uzmanlarca da öneriliyor diye düşünüyorum.

  • velilerden kendisi için laptop isteyen öğretmen

    kaynak veya kanıt göstermeden bir iddia ortaya atan troll'ün hayal ürünü kişi.

  • bana ne lan vermem kargonu

    1
    salı sipariş etmişsin
    perşembe gelir sanmışsın
    sen firmaya kanmışsın
    bana ne lan vermem kargonu.

    2
    istanbuldan ankara tutsun 500 kilometre
    2 güne gelir ama kim uğraşır senin paketle
    kalsın şubede, dursun, sen çok ses etme
    küfür de etsen, şikâyet de...
    bana ne lan, vermem kargonu!

    3
    kış geldi çattı, yenilersin gardrobu
    hazır kara cumayken, satın al onu bunu
    8 gün bekle, bana mi sordun alırken onu
    bana ne lan vermem kargonu.

    4
    televizyonu, laptopu kaldırır fırlatırım
    evine gelmem ama, kapına yapıştırırım
    önemliymiş, acilmis, geçeceksin sen onu
    bana ne lan vermem kargonu

    benden bu kadar.

  • öğretmenlere dayak yetkisi verilsin

    hicbir öğrenci dayağı haketmiyor. bu öğrenci de böyle bir hareket yaptı diye hemen saldırmak çok yanlış. belki pırlanta gibi çocuktur ama o gün şımaracağı tutmuştur.

    ancak genele vurmak gerekirse herkes eğitimi, ögrenimi de haketmiyor. türk eğitim sisteminin önündeki gerçek sorun, herkesi akademik olarak aynı kalıplara sokmaya çalışmamızdır.

    almanya örneğinde olduğu gibi bazı çocukların zeka seviyelerinin düşük olduğunu, bazı çocukların okul müfredatında verilen hicbir şeye yatkın olmadığını, bazılarının davranış bozukluğuna sahip olduğunu kabul etmeli ve ona göre davranmalıyız. herkesi matematikle, fizikle, yabanci dille, edebiyatla yoğurup, sınamamalıyız.

    kanalizasyonda, asfaltta, fabrikada ağır noktalarda, beden gücü isteyen işlerde çalışması gerekiyorken lise veya yükseköğrenim seviyesinde okuyan yüzbinler var an itibariyle. bizim sorunumuz son 20 yıldır asla yetişmiş eleman eksikliği olmadı ki! halihazırda yüzbinlerce işsiz mimar, mühendis, öğretmen, teknisyen vs. var ülkede.

    dolayısıyla artık okulda bulunmak bile istemeyen ve bulundukları her saniye devlete, istekli öğrencilere ve idealist öğretmenlere zulüm olan öğrencileri doğru işlere kanalize etme zamanıdır.

    bazı alınganlık yapan, yanlış anlayan kar taneleri için edit:

    bakın sokakta gördüğünüz apaçi, barzo, katil, ırkçı, terörist, uyuşturucu satıcısı ve sapıklar da birkaç yıl önce okulda sizin çocuklarınızla aynı sıradalardı. diğer öğrencilere ve okulda görevli herkese zorluk çıkarıyorlardı.

    hadi onlar uç örnekler diyelim, kabul. peki ya şu 12 yıl bedava okuyup, üniversiteye giriş türkçe sınavında bile 40 soruda 0 çeken, hatta eksiye düşenlere ne demeli? sizce de bu kisilerle bosa ugrasmamis mi bu devlet 12 yil? sizce de bu kişiler ortaokuldan sonra bir meslek edindirme kursuna katilip, bir an once is hayatina atilsalar herkes icin daha iyi olmaz mıydı?

    özetle;

    herkes 12 yıl bedava öğrenimi haketmiyor. en iyi ihtimalle ortaokuldan sonrası eğitimde asla zorunlu olmamalı. söylemek istediğim buydu.

    not: öğretmenspor