kim kardashian4
profili

  • berfin özek'in asitli saldırganını affetmesi

    berfin'in yaşadıklarını yaşasa intihar edecek onlarca insan var. bu kız başına gelen bu korkunç olayla savaştı, hakkını aradı. şimdi ne oldu da geldi bu af kararı? ya psikolojisi çıkmaz bir halde, ya da sindirilme/baskı var.

    bu olayı yaşamış bir kadının kendi hür iradesiyle böyle bir karar aldığına inanmak için sosyolojinin ve psikolojinin sözlük anlamlarını bilmiyor olmak lazım. gördüğü şiddetin haddi hesabı yok. psikolojik/fiziksel şiddet gören insanın ruhu yara alır ve bu yara öyle kolay kolay geçmez. kadınlar da buna sürekli maruz kalıyor. kötü niyetli davranıp sürekli kadınları suçluyorsunuz.

  • türk erkeğinden tek kelime ile tiksinmek

    tiksinmek deyince anasının kuzusu beyler pek bir üzülmüş ama size kötü bir haberim var; bu dünya üzerinde sizi sevebilecek tek kadın anneniz. onda da hormon faktörü mevcut. başlığı açan kişi troll, tiksinme ifadesini dikkat çekme amaçlı kullanmış ama mevcut durumda kadınların size beslediği duygular gereksiz yere iyimser. aklı başında hiçbir kadın hayatına bir erkek sokmaz, hayatındaki erkekler için de taviz vermez. aklı başında insan bırakmadınız ki. insanlar yolda yürüyemez hale geldi.

    fiziksel şiddet var. o yoksa psikolojik şiddet var. kadının şiddet görmesi için illa bir erkekle ilişki yaşamasına gerek yok, babası da şiddet uyguluyor, patronu da şiddet uyguluyor, okul arkadaşı da. niye? çünkü kadın, çünkü karşı gelemez, çünkü ağzını açmamalı. erkek istediğini yapar, elinin kiridir, dünyayı tanıyordur. kadın dışarı çıkmasın, o saatte ne işi var, etraf çok kötü. etraf kötü de bir kadınlar için mi kötü? erkekler çok mu güvende?

    ben bu toplumun içinde yaşıyorum, her eğitim durumundan insan tanıdım. iyisi de var kötüsü de. ama erkeklerin bütün hücrelerine yerleşmiş kadın nefretini göz ardı edemiyorum, kusura bakmayın. en iyiniz bile küfür ederken doğduğu yere nefret kusuyor. bunu kültür haline getirmişsiniz, kadınlara da empoze etmişsiniz.

  • erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular

  • türk erkekleri gitsin iskandinav erkekleri gelsin

    türk kadınları tarafından istenmiyor olmak birilerine yine fena dokunmuş anlaşılan.*

    e madem istemiyorsunuz, şu kadınları bi salın. ne bileyim, mesajla, sözle sıkıştırmayın sürekli. flört etmeye, sevgili olmaya, evlenmeye zorlamayın. boşanmaya kalkınca dünyayı dar etmeyin, öldürmeyin.

    hem kadınlara insan gibi davranmıyorsunuz, hem de zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışıyorsunuz. sebep? lisedeki sınıf arkadaşınız ayşe tipinizi beğenmedi, size yüz vermedi diye.