gvnnn7
profili

  • türkçeye saçma çevrilmiş film isimleri

    (bkz: sleepless in seattle)

    (bkz: sevginin bağladıkları)

  • kürtlerin türkleri geride bıraktığı konular

    milliyetçilik. okumuş, eğitimli, statü sahibi kürtler neredeyse ırkçılık seviyesinde milliyetçiyken, eğitimli türkler milliyetçi olmamayı nimetten sayıp bir de kürt milliyetçilerinin kulu köpeği oluyorlar.

  • 28 ağustos 2021 rock'n rolla rezaleti

    (bkz: dayak nedir neden atılır)

    mekandan ziyade alkollü müşteri rezaleti olması gereken başlık

    hakkını vereyim ama kendi haksızlığını bu kadar açık açık yazan rezalet başlığı görmemiştim. genelinde başlık sahipleri melek gibi insanlar olur, durduk yere dayak yerler hep.

  • cemaati devlete ilk yerleştiren bülent ecevit'tir

    başlıktan öte yazının tamamını okurken içim bunaldı. sol, sol, sol... solcu gelenek, mücadele, marksizm... bir ölün amınakoyayım ya 2021 yılındayız dayı, bir siktirin gidin artık.

  • tl'yle burun silen israillinin gözaltına alınması

    (bkz: filistin asıllı israilli)

  • cahillerin anlamını bilmeden kullandığı kelimeler

    (bkz: turnusol)

    adam nick altıma şu entry'yi girmiş #109472039 ilk okuduğumda sağlam kahkaha atmıştım, artık ne sanıyorsa turnusolü.

  • ben kürt'üm vatanım kürdistan'dır

    --- spoiler ---

    “kürt milliyetçisi değilim”

    milliyetçi olmadığını ancak kürtlüğüyle alay edilmesini kabul etmeyeceğini vurgulayan demirtaş, şu ifadeleri kullandı:

    “elazığ savcısı istedi diye ben bundan vaz mı geçeceğim? kusura bakmasınlar. ben kürt’üm. bin yıl da cezaevinde kalsam kürt’üm. kürt milliyetçisi değilim. milliyetçi değilim, milliyetçi çizgiyi doğru bulmam. ama benim kürtlüğümle alay edildiğinde, kusura bakmayın tepemin tası atıyor. kürdistan kelimesini kullandım diye beni terör propagandasıyla suçlayanları gördükçe benim de tepemin tası atıyor. empati yapın. etnik kimliğiniz, inancınız, mezhebinizle alay edildiğinde, yok sayıldığında ne hissedersiniz? insanın onuruyla ilgili bir mevzudur bu."
    --- spoiler ---

    milliyetçi olmadığı söyleminde samimi mi değil mi bilemem lakin türk solunun ders alması gereken bir nokta var burda. adam diyor ki, milliyetçi olmamam etnik kimliğimi yok saydığım anlamına, ya da onun aşağılanmasına kayıtsız kalacağım anlamına gelmez. karaktersiz, ezik türk solcusu bir şeyler öğrensin çobanlarından. kendi etnisitelerinizi aşağıladığınızda medeni değil, onursuz ve karaktersiz bok yığınları oluyorsunuz. adamınız öyle söylüyor.