kirmiziranger9
profili

  • 2.00 ile mezun olan vs 4.00 ile mezun olan

    kendini iyi satanın kazanacağı versus'tur.

    200'den fazla mülakata girip 100'den fazla mülakat yaptım, bir defa dahi not ortalamamı sorana rastlamadım veya ben kimseye sormadım. ben sormadan "3.87 ile okul birincisi olarak mezun oldum" gibi bilgi verenler oldular, yeni mezun ise işe alımda görece önemli bir kriter oldu fakat 10 sene iş tecrübesi edinmiş birisi için bir kriter dahi değildir.

  • kırmayan tartışmayan ilgilenen aldatmayan erkek

    osmanlı döneminde bir cariye, kapalıçarşı'daki zıbıkçılar çarşısında bir zıbık (günümüzün dildosu) dükkanında soluğu alıyor.

    zıbıkçı efendi işveli hatuna nasıl bir tercihi olduğunu soruyor. cariye şaşkınlıkla mamullerin çeşit çeşit olduğunu öğreniyor. uzun olan arap, kalın olan kürt, latif yani hoş olan türk tipi.
    iştahı kabaran cariye ; boyu arabi, eni kürdi, letafeti türki olsun diye cevap veriyor.

    zıbıkçıbaşı cevabı yapıştırıyor: "öylesini bulsam yapar kendi götüme sokarım."

    ilgilenmek ve aldatmamak tamam, o zaten her ilişkinin temellerinde vardır, kırmamaya mümkün olduğunca özen gösterilir fakat tartışmayan erkek ya umursamayan erkektir ya da işe yaramaz sümsüğün tekidir.

    başlıkta tariflenen, entrylerden harmanlanan erkekten beklenti; "dışarıya karşı kaplan, bana karşı kedi olsun, boyu 1.90, saçı sarı, gözü mavi, maaşı 6 haneli, arabası ferrari olsun, sadece gözü bende olmasın aynı zamanda bana köpek olsun" gibi bir şey ise, heteroseksüel bir erkek olarak öyle adamı bulursam ben de alır kendi götüme sokarım.

  • asgari ücrete artmasın diyen vicdansız

    baştan edit : içinde "anan" kelimesi geçen küfürleri özelden yazanlara misliyle karşılık veriyorum. ekonomi bilgimi sorgulayarak küfür eden andavalların da muhtemelen analarından 4 defa doğup dünyaya gelseler tüm birikimleri ile başvurduğunda müşteri olarak dahi kabul görmeyeceği finansal kurumlarda yönetici olarak çalıştım. yaptığım yorum şahsi görüşüm değil, ekonomi biliminin tezahürüdür. "kanser olmuşsun, kemoterapi uygulanması gerekir" diyen doktora küfür etmek ne kadar aptalca ise bu konuda yapılan yoruma küfür etmek de o kadar aptalcadır.

    vicdansız sıfatını sözün sahibine iade etmekle birlikte "asgari ücret artmasın" diyen benim. ve hatta sinanüddin fakih yusuf paşa veya türevleri üniversitesinde eğitim almadıysa az buçuk ekonomi bilen herkesin de aynı şekilde yorum yapması gerektiğini savunuyorum.

    işgücünün %70 ve üzerinin asgari ücret ile ücretlendirildiği bir ekonomide asgari ücrete yapılan zam, ekonomide yer alan tüm mal ve hizmetlerin fiyatının artmasına sebep olacaktır. asgari ücreti 2.850 liradan 28.500 tl'ye çıkarttığınız takdirde tanesi 2 tl olan ekmeğin fiyatı da 20 tl'ye çıkacak ve böylece asgari ücretlinin reel satın alma gücünde de bir değişiklik olmayacaktır.

    asgari ücret 5 bin olsun 10 bin olsun böylece asgari ücretli daha çok ayakkabı alsın ayakkabıcı da kazansın kırtasiyeci de kazansın demek en hafif tabirle cehalettir.

    asgari ücretin nominal değerini artırmanın fazladan rakam yazma zahmeti doğurmak dışında bir getirisi yoktur. asgari ücretin reel değerini arttırmak da sendikalarla pazarlık yapmak suretiyle değil, yapısal reformların hayata geçirilmesiyle olur.

  • 10 ağustos 2021 optimar araştırma anket sonucu

    recep tayyip erdoğan'ın aslında sahip olduğu %108 oy oranını manipüle etmek suretiyle %42'ye indirerek inandırıcılığını yitiren araştırma sonucudur.

  • instagram profiline meslek yazmak

    ben hep alaattin keykubat üniversitesi, kün fe yekün, babasının prensesi, ecrinnur'un annesi, beyinin zevcesi yazdığım için beni ilgilendirmeyen davranış biçimidir.

  • kadınlar olarak makyaj yapmak zorunda değiliz

    hiç kimse hiçbir şeyin zorunda değil de, bu konu hakkında 490 kişinin yıllardır yazıyor olmasının zorundalık dışında açıklaması zor.

  • ekşi itiraf

    bugün bok atmanın moda olduğu eski türkiye'li yıllarda, 2000lerin başlarında, devlet memuru olan annemin çalıştığı işyerine gittiğimde aynı odada çalıştığı emine teyze'nin kocasının halı fabrikası var ve aylık geliri yaşadığımız yere nazaran çok çok yüksek, burhan amca sigaradan sararmış fırça bıyıklı ve azılı bir komünist, erkan abi hilal bıyıklı, cep telefonu melodisi "ölürüm türkiyem" çalan ve masasından "ülkü ocakları" dergisi eksik olmayan bir ülkücü, metin amca ise namazında niyazında, kimsenin etlisine sütlüsüne karışmayan kendi halinde biriydi.

    erkan abi ve metin amca cuma'ya gideceği vakit burhan amca ikisinin işini de yapar, onları idare eder, bir kere dahi "işi aksatıyorsunuz, mesaiden kaytarıyorsunuz" minvalinde bir şeyler söylemez, saygı gösterirdi. burhan amca akşamdan kalıp sabah ayılamadığı günlerde de onun işini diğer ikisi yapar ve "sarhoş işe geliyor" diye tek serzenişte bulunmadıkları gibi tahminimce bu durumu akıllarından dahi geçirmezlerdi.

    annem ve emine teyze odada çalışan üç erkek için yaşça kendilerinden büyük olanlar da dahil daima "abla" hitabını duyar ve ikisine saygıda en ufak bir kusur edilmez, onların yanında daha derli toplu oturulur ve dikkatli konuşulurdu.

    arada konu siyasete gelince 3 farklı hayat görüşünden 3 adam birbirlerine "sizinkiler şöyle", "bizimkiler böyle" minvalinde tatlı tatlı laf sokarlardı ama siyasi görüşlerini uç noktada taşıyan bu kişilerin bir kere dahi olsun birbirlerine hakaret ettiği veya birbirlerini şikayet ettiği, boğazlamayı çalıştığına şahit olan kimse olmadı.

    bugün gelinen yeni türkiye'de ise devlet memurlarının (bkz: cumhurbaşkanımızı en çok benim sevmem) yarışına girmesi ve "ben 100 birim değil de 99 birim seviyorum" diyeni cimer'e, kurum müdürüne, 155'e, itfaiyeye, sivil savunmaya ve mit'e fetöcü diye ihbar eden karaktersizlerin cirit atması, o gün kadınlara yapılan pozitif ayrımcılığın bugün yerini "kadınlar çalıştığı için işsizlik var" düşüncesinin alması, farklılıkların zenginlik değil de vatan hainliği olarak görülmesi beni rahatsız ediyor ve eski türkiye'yi özlüyorum.

  • fatih'in istanbul'u fethinden sonra söyledikleri

    (bkz: kenan komutanım kenan komutanım)

  • spor yapmalık arkadaş veritabanı

    (bkz: sevişmelik arkadaş veritabanı)'ndan ekmek çıkmayan arkadaşların "85 cm kol kası olan 337,5 kilo ağırlık kaldırabilen 30 yaşında bmw'si olan ve aylık 35 bin dolar geliri olan erkeğim, beraber spor yapabileceğim kadın arkadaş arıyorum." benzeri içerikler girerek ekmeğinin peşinde koşacağı veritabanıdır.