global village4
profili

  • ardahan üniversitesi'ne sadece 204 kişi yerleşmesi

    söylenebilecek tek şey allah belanızı versin.

    1.600 kişilik kontenjanı var üniversitenin 2021 yılı için. bu üniversiteye ayrılan bütçe ile yüzlerce köye ilkokul ya da ortaokul yapılabilir, lisesi olmayan taşra ilçelerine liseler yapılabilirdi. bu ülkede üniversite ihtiyacı yok. bu ülkenin uzun zamandır üniversite ihtiyacı yok. bu ülkenin her şehrinin de üniversiteye ihtiyacı yok.

    ucuz popülizm ve hamaset uğruna şehirlere stadyumlar, üniversiteler, kongre binaları yapılıyor. götüne mi sokacak bu halk bu yapıları?

    bugün ali babacan açıkladı ya. ben görevim sırasında yök başkanıyla görüştüm ve bu üniversite kontenjanlarının yüksek olduğunu, bazı alanlarda tek bir mezunun bile istihdam edilemeyeceğini söyledim, diyor. yök başkanının cevabı ne? bizim görevimiz kontenjan yaratmak, bu gençlere iş bulacak olan da sizsiniz. yok ebenin amı.

    devletin görevi her üniversite mezununa istihdam sağlamak falan değil. devletin görevi plan yapmak. 50 tane sosyoloji mezunu veriyorsa bu ülke her yıl, bunun plantasyonunu özel sektör ve kamuda organize etmek. gerek yoksa da ilgili bölümleri kapatmak.

    yazık. anadolu'daki üniversitelere gidip de bok varmış gibi okuyan çocuklara yazık. heyecanlarını, isteklerini, azimlerini köreltiyorlar. bu çocukları resmen diri diri gömüyorlar. avrupa'nın en genç nüfusu ama bir sike derman olamayacak nitelikte nüfusu. ne yapacaksın bu kadar nüfusu amk, malazgirt ovasında cenke mi tutacaksın?

  • karakomik filmler 2

    ülkemizde yanlış yorumlanıyor olmasına gerçekten üzüldüğüm eserler. cem yılmaz deyince tabii hepimizin aklına gişe geliyor, neden? çünkü kendisi bir popüler kültür nesnesi. ancak karakomik filmlerde ben kendisinin gerçek anlamda gişe kaygısı güttünü sanmıyorum; çünkü zeki biri.

    karakomik filmler gibi arthouse işleri gişe kaygısıyla dünyada yapan var mı? galiba yok. cem yılmaz'ın trajikomik ve çoğu zaman da gerçek anlamda anadolu insanını konu aldığı hikâyeleri bunlar. bir nuri bilge ceylan üslubu ya da bir orhan pamuk yazınsallığı beklemiyoruz elbette; ancak farklı bir anlatım var. hüzünlendiren ve yer yer alışkın olduğumuzun dışında bir trajediye, cem yılmaz sineması için, sürükleyen bir ortam görüyoruz.

    ben açıkçası cem yılmaz'ın bu üslubunu çok beğendim ve beğeniyorum. keşke seriyi de devam ettirse ve bu anlatıları zenginleştirse.

  • emrah serbes

    2.5 yılda açık cezaevine alınmış. nasıl bir adalet mekanizmamız var, nasıl bir infaz yapımız var anlamakta zorlanıyorum. adam katil arkadaşlar. alkollü araç kullanıyor, önüne 3 kişi atlıyor da frene asılamıyor değil.

    konuyu unutmuş olabilirsiniz; hatırlamak istiyorum. 1. alkollü araç kullanma var. 2. aşırı hız var. 3. olay yerinden kaçma var. 4. suçu başkasının üzerine atmak ve yalan beyanda bulunmak var.

    lan bu adamı nasıl savunabiliyorsunuz siz? değil edebiyatını sevmek, anası babası olsan savunamazsınız, katil amk adam katil.

  • kendini müdür olarak atayan chp'li başkan

    neden akp'ye, erdoğan'a vs. çakıldığını anlamadığım hadise. tamam kardeşim, ülkedeki usulsüzlük ve yolsuzlukların daniskasını iktidar ve çevresi yapıyor da; başlıktaki hadise belli. chp'li bir belediye başkanının nedeni belirsiz, anlamsız ve belli ki tamamen "duygusal" girişimi.

    böyle tiplerin, haysiyetlerin partisi, dini, dili, ırkı, milleti yok. anlayın yani, her yerden çıkıyor. bir insan sırf chp'li diye iyilik timsali mi olacak amk? bir insan sırf akp'li diye hırsız olabilir mi?