modern zaman gangsteri6
profili

  • 18 mayıs 2023 kemal kılıçdaroğlu basın toplantısı

    lan ne dönmesi adam dün de göçmenleri ülkelerine göndereceğim diyordu bugün de aynısını daha güçlü şekilde söylüyor.

    tamam eleştirin de sanki herif 'onlar artık bizim kardeşlerimiz' demiş gibi yavaş dön falan denecek bi durum yok ortada boş yapmayın.

  • trilyonluk sektör oluşturmuş en büyük yalan

    kripto para.
    nft.
    lale (ortaçağ'da) (bkz: tulip mania).
    bankerler (eski türkiye için).
    ponziler (kurucuları için gerçek diğerleri için yalan).
    kişisel gelişim (yaşam koçluğu, seminerler, hatta ben buna çoğu lisans ve yüksek lisans bölümünü de dahil ediyorum, sertifika programları, kitaplar ve daha niceleri).
    bireysel sporlar (erkeklerde eskiden uzak doğu sporları şimdi vücut geliştirme, kadınlarda yoga, reiki vs.) bunları boklamıyorum fakat kendi halinde yapmayı bırakıp ilacıydı özel dersiydi supplementiydi yoga için de yok x yogaydı y seminerdi z yerde dersti derken bunlar da fena tokatlama yöntemlerine dönüşüyor.

    fakat hiçbiri dinlerin eline su dökemez bu konuda o ayrı.

    edit: futbol da tabii bir honorable mention olarak yerini almalı burada unutmuşum onu.

  • türkiye'nin erasmus programından çıkarılması

    erasmus sonucta bir kultur & egitim programi, gitmis bir insan olarak en kabaca tabiri ile bunu soyleyebilirim.

    simdi hollanda'dan, polonya'dan, italya'dan gelecek genc insan burada tv'lerde hapishanede dovulmus kisiler, idam & allahu ekber diye bagiran kalabaliklar, camiilerden gelisiguzel okunan selalar gibi seylere maruz kalarak ne kadar rahat bir ogrencilik hayati yasayabilir. siz oradan bir ailenin yerine kendinizi koyun? hadi cocuk yapti bir dangalaklik portekiz yazacagina turkiye yazdi, gonderir misiniz?

    bu isler boyle iste. o bana yamuk yapti ona rest cekeyim kafasi boyle sonuclaniyor. ab ile zaten faydalanabildigimiz birkac anlasma icindeydik erasmus da bunlarin en guzellerindendi simdi ufak ufak gidiyor sanirim, gecmis olsun.

    alternatifini yapariz artik muttefiklerimiz katar-suudi arabistan-b.a.e. arasi ogrenci degisim programi olabilir. ogrenci kizlara bir donemlik cariyelik tecrubesi.

  • nedim şener

    'chp darbe gunu ortada yoktu' , 'chpliler sokakta degildi'

    sen kimi hedef gostermeye calisiyorsun nedim efendi ? agzindan cikani kulagin duysun, memleket ic savastan donmus, sen neyin derdindesin neyin pesindesin ?

    yaziklar olsun.

  • interstellar vs matrix

    matrix karakterleriyle, hikayesiyle, sahneleriyle, müzikleriyle sonuna kadar aklınızda kalabilecek, x bir sahnesini defalarca izlemek isteyeceğiniz bir filmdir.

    interstellar konu yönünden cazip görünür, sinemada pek denenmemiş bir öyküyü işler ama hepsi budur.

    kısacası sinema konuşacaksak matrix'tir olay.

    edit: 'interstellar izlemek için bilim bilmek gerek' sözüne kesinlikle katılmıyorum. bilim bilmek ya da interstellar'da işlenen yönüyle kuantum teorisi, sicim teorisi, çokluevrenler, kütleçekim, ışık, dördüncü beşinci ... onuncu boyutlar, uzay-zaman bükülmesi gibi konular kitaplardan, belgesellerden, üniversitelerde derslerden, yapılan deneylerden öğrenilebilir. filmden öğrenilmez. zaten 'sinema filmi' yapan kişinin 'öğretmek' gibi bir kaygısı olamaz. en başta bir sanat işidir yaptığı. bu iş 'sanat' yönüyle tutmayınca, 'zaten bu film bilim anlatıyor' diyerek kotaramazsın. bir sinema filmi kurgusu, oyunculukları, diyalogları, kostüm ve mizanseni, müzikleri, akışı, temposu, renkleri ile bir bütündür. kimse oraya fizik dersi izlemeye gitmiyor.

  • bir yazar annesinden gençlere mektup

    bu sözlerim sadece genç insanlara, henüz 20’lerinde olanlara, ben bir anneyim 40’lı yaşların ortasında hayatını kendi kazanmış kendi kurmuş bir anneyim, bir erkek çoçuğu annesiyim, bir sölük yazarı annesiyim, oğlumun izniyle onun hesabından size yazıyorum, son günlerde yaşananlar, yazılanlar, konuşulanlar olan bitenler beni bu yazıyı yazmaya itti, birilerine bir şeyler söyleyebilirsem birileri bu sözlerimi işitirse kulak verirse diye yazıyorum….

    umarım okursunuz…

    yapmayın.

    kendinize bunu yapmayın, birileri ideolojik hırslarını tatmin edecek diye, birileri saçma savaşlarını sürüdürecekler diye, birileri daha çok silah satacak diye, birileri din bezirganlığı ile bu dünyada saltanatlarını sürüderecek diye, birileri ceplerini dolduracak diye, birileri özgürlüğü ölümle taçlandıracak diye, birileri sosyal medyadan profil resimlerini karartacak ölümü övecek diye, öleni şehit ilan edecek diye ölmeyin.
    arkandan ne övgüler, ne methiyeler, ne sloganlar, ne protestolar... fotoğrafların paylaşılır binlerce sosyal medya hesabından, insanlar fotoğrafını profil resmi yaparlar, arkandan yazarlar "ölümsüzdür" diye.

    inanmayın.

    yalan. bunların hepsi yalan, hepsi geride kalanların kendilerin tatmininden başka bir şey değil, herkes sever başkasının acısını, herkes sevinir içten içe benim başıma gelmedi diye, herkes sevinir aslında -benden uzak -diye, hepsi gizliden gizliye bunların dışa vurumudur, ne kadar üzülürsek o kadar uzak kalırız belki diye gizli bir duadır sadece, ne kadar yanarsak bizim başımıza gelmez belki diye içten içie bilinç altının şükürle karışık pazarlığıdır, görevimi yaptım, üzüntümü paylaştım ve herkese ilan ettim, kınadım lanetledim, kahroldum, korkarak yapılan vicdan rahatlatması o kadar.

    inanmayın.

    hepsi boş hepsi hikaye;ölüler duymaz, ölüler bilmez, ölüler görmez., ölüler sadece ölüdür.

    gerçek bu kadar çıkplak, bu kadar katı, sen ölürsün ardından bir kaç gün yasın tutulur biter gider, unutulursun geride kalanlar için işte hayat bu, gerçek bu.
    bir başka gerçek ise geride bıraktığın annen. bir tek o unutmaz, nefes aldığı sürece bir tek o unutmaz…

    ölmeyin.

    ne özgürlük, ne bayrak, ne din, ne vatan, ne sistem, ne eğitim, ne iş, ne para, ne sanat, ne kavga ne sevgi ne saygı, bunların hiç biri yaşamı tek başına anlamlandırmıyor ne yazıkki, yaşam bir bütündür bunların ve daha pek çok şeyin birarada olduğu bütündür. onu sadece sen anlamlandırabilirisin sadece sen, bunu sakın unutma…
    o yüzden dosyasıya yaşa; yaşayacak en güzel yaştayken sadece yaşa, saçmala, hata yap, sev, nefret et, delir, ağla, kıskan, seviş, kavga et, bağır çağır, gül … içinden geldiği gibi, tutkuların olsun sadece onların peşinden git, bırak dert etme, yeterince endişelenen var zaten hayat için, anlam için, iş için, ekmek için, özgürük için sen yaşa sadece, hisset sadece, emin ol bir yolunu bulursun, emin ol her şey yoluna girer…

    oku; felsefe oku, bilim oku, edebiyat oku, mizah oku…okumak yalnızlığını azaltır sana tek tavsiyem bu kabul edersen tabi...