habudihabudihabudiyar6
profili

  • engin ardıç'ın zübeyde hanım hakkındaki yazısı

    “zavallı annem, bir zamanlar kurtuluşu bütün ulus için ülkü olmuş izmir’in kutsal topraklarına, vücudunu emanet etmiş bulunuyor. ölüm yaradılışın en doğal bir yasasıdır. böyledir ama yine de üzüntü verici belirtileri vardır. burada yatan annem, zevkin, zorbalığın, bütün ulusu uçuruma götüren kanunsuz bir idarenin kurbanıdır. annemi kaybetmekten çok üzgünüm.

    …annemin mezarı önünde ve tanrı’nın yüce katında söz verip and içiyorum ki, ulusumun bu kadar kan dökerek elde ettiği egemenliğin korunması ve savunulması için, gerekirse annemin yanına gitmekte gecikmeyeceğim, ulus egemenliği uğrunda canımı vermek, benim için vicdan borcu olsun, namus borcu olsun.”

    diyen bir insanın, annesi ile arasının bozuk olduğunu iddia etmek; -velev ki öyle bile olsa- olsa olsa ciddiyetsiz bir magazin lakırdısıdır. atatürk'ü "karalamıyor gibi görünerek" nasıl karalar, rıza nur'un mesnetsiz iddiaları ve şizofrenik yalanlarına nasıl yol yaparız? hezeyanıdır. o zaman şöyle söyleyeyim;

    sevgili engin bey; tıpkı senin anan gibi, zübeyde hanım da bir melaike değildi. tek farkları; o seni doğurdu, zübeyde hanım da atatürk'ü.

    kendi kurucu babasının, kurtarıcısının hatırasına sırf menfaat için bu kadar saygısızlık yapan başka bir millet daha tanımıyorum.

    edit: imla.

  • kadınların kendinden büyük erkeklere abi dememesi

    ilgi alanları dışında isen, yaşıt bile olsan abi derler swh

  • ilişkinin kaçıncı ayı öpüşülür sorunsalı

    ilk buluşmada -uzun vakit varsa ve yeterli çekim olmuşsa- genellikle sevişiliyor bile, o kaçıncı ayda öpüşülür sorunsalı biraz sanırım 16-19 yaş arasına hitap eden bir soru.

  • şeyma subaşı'nın dolandırılması

    o yukarıdaki story'deki gibi gevşek gevşek konuşursan, hayat böyle ağzının üzerine vurur işte. bilmemkaç karatmış da çok temizmiş de, gözün doysun aç orospu derler insana sonra. la bi doy derler.

    kaldı ki; yapacaksın, elde edeceksin eyvallah, ama konuşmayacaksın, insan çatlatmaya, ezmeye çalışmayacaksın. bilek hakkıyla bile kazanmış olsan geri döner, ki sen bedavaya konmuşsun. tabii ki gösteriş yaparsan nazar değer ve götünde bi şekilde patlar salak ! bak öğretti hayat işte.

  • lucifer'ı canlandıracak türk oyuncu

    (bkz: kenan imirzalioğlu)

    biraz yaşlı kalabilir ama gülüşler, bakışlar boy pos falan cuk oturuyor.

  • 1000 lira mı ekşi sözlük yazarlığı mı sorunsalı

    görüyorum ve artırıyorum , ekşisözlükteki gereksiz yazarların uçurulması ( ki toplamın %70ine tekabül eder ) için 1000 değil , 2000 tl veririm. yeter ki , çok değil 6 7 sene önceki ekşi sözlük olsun.