zibonaj8
profili

  • norveç'te pfizer aşısı olan 23 kişinin ölmesi

    şu "alman aşısı övme" şenliklerine de bayılıyorum lan. eldeki verilere göre ben de bu aşının daha iyi olduğuna inananlardanım ama sizin bu taklaları görünce de bayılmadan duramıyorum işte.

    mesela beş kere kalp krizi geçirmiş, beyin ameliyatından çıkalı yirmi saat olmuş 95 yaşındaki bir adam "çin aşısı" olduktan sonra hayatını kaybetse, burası "işte, çin aşısı yüzünden!" diyecek salaklarla dolar ama işin içinde pfizer, biontech olunca bir insanın "aşıdan dolayı hayatını kaybetme" ihtimali nedense "sıfır" oluyor. sen ne biliyorsun lan bu aşının olası yan etkileri hakkında, çük! belki de gerçekten aşı yüzünden oldu bu ölümler, nedir yani senin buna "aşı yüzünden değil" demene etki eden "kanıt"?

    hey, salak, burada "çin aşısı daha iyi, tamam mı!" diyor değiliz. burada, işine gelmeyen bir konu olunca nasıl da "ihtimal veremeyen" bir geri zekalıya dönüştüğünden bahsediyorum. mesela türkiye "çin aşısı" yerine "alman aşısı" almış olsaydı, şimdi başka taklalar atıyor olacaktın.

  • görünce insanın içini cızzz ettiren otomobil

    (bkz: yarakko gti 16-hg)

    nasıl marka? kıçtan düştü.

    şimdi gelelim asıl amaca:

    sizin sırf ilk olmak için farklı cümleler ile açtığınız başlığı sikeyim.

    "görünce insanın içini cızzz ettiren otomobil"

    bu ne lan? nasıl bir beyin ürünü bu amk? ne sikko bir tabir lan bu? "cız" olsun bari, "cızzz" nedir? daha mı etkili mi oldu şimdi? doğru, aynı "yarrrak gibi başlık" cümlesindeki fazla "r" harfinin etkisi gibi. cidden lan, bir siktirin gidin.

  • en rahatsız edici film

  • ozan tufan'ın emekleyerek sahaya girmesi

    kendisini dışlanmış hissetmemek için sürünerek çizginin ardına ulaşırken aklı sıra "çaktırmadan" hakeme bakıyor ya, bayıldım lan. tebrikler, kimseye görünmedin. e kameralar? hadi hakemden kaçtın, bak, hepimiz seni konuşuyoruz. bu nasıl bir "sonunu düşünememe" derecesidir böyle.

    hele o sondaki yan gelme anı falan, nefis bir sunum.

  • 1884 yılında istanbul'da çekilen kebapçı fotoğrafı

    şu fotoğrafa bakıyorum, ardından fotoğraf çekildikten hemen sonra oluşan görüntüyü falan hayal ediyorum. kişileri kafamda oynatıyorum yani. eski fotolar için yapınca çok keyifli oluyor. sahte bir zamanda yolculuk tadı veriyor nedense.

    fotomuz

  • 21 mart 2017 diyarbakır'da vurulan genç

    bu kişinin normal olmadığı belli ama "üzerimde bomba var" dediğini kendi kulaklarıyla duymuş gibi anlatanları görünce insanın aklına berkin elvan falan geliyor. ne oldu lan, sustun aniden? oysa sadece giriş cümlesine bakarak laflar hazırlamıştın. elinde bıçak olduğunu kimse inkar edemez ama bu görüntüler gelmeden önce "çantasında bomba olduğunu söylediği için vurduk" diyenlere de inanmıştın sen mesela. e yok ama çanta? lan düdük, buna inanıyorsun ama işine gelmeyen yerde de sen polise sövüyordun, nasıl olacak bu işler? bencil misin, algıda sıçıyor musun yoksa salak falan mısın? atlama hemen heyecanlı ergenler gibi. düşün azıcık lan, kullan o uzun zamandır çalıştırmadığın beynini. otomatiğe aldın gidiyorsun. sonra birisi "salak" deyince de alınıyorsun.

    okuduğumuzu anladık mı?: böyle bir dönemde, böyle bir günde elinde bıçak ile polisleri geçip koşarsan vurulma ihtimalin yüksektir, yani bu "beklenebilir" bir durumdur. yine de bu durum olayı meşrulaştırmaz. "basit şüphe" ile "makul şüphe" arasındaki farkı bilmek lazım. yoksa herkes ölür. yani kişilere ve konumlara bakıp ölümlere sevinmek çok da olgun bir kafanın eseri değil. kendinden şüphe ediyorsan biraz geçmişe git. sor bakalım kendine, "15 temmuz'da ölenler için, berkin elvan için, reina'da ölenler için, bu adam için, doğuda ölenler ve batıda ölenler için ne düşünüyorum?" diye. çekinme lan, sor. ara sıra sor böyle sorular kendine. fikirlerin senin mi yoksa bir koyun musun belli olsun.

  • yaran inci sözlük entry'leri

    başlık: beğenilen entry'yi tekrar giren düdük

    entry: ekşi'deki yaran inci sözlük entry'leri başlığında "baklava" diye aratınca kabak gibi çıkan ve 518 fav almış bir entry'yi tekrar yazdım. bunu daha önce yazan kişi inci'den almış. dıdısının dıdısı gibi oldu ama yazdım işte. başlıkta aramaya tenezzül dahi etmedim.

  • esra ceyhan'ın programında uçmaya çalışan adam

    sözlüğün özetini gösteren başlıklardan biri. her tip var içinde: eski video paylaşıp espri yaptığını sanan, ciddiye alıp mağara esprisi yapan, donuma sıçırtacak kadar aşırı derecede komik olan "sen misin" esprisi yapan, bunları ciddiye alıp açıklama yapan. sözlüğe gel. yazık lan bize.