graveready5
profili

  • 28 ekim 2022 cuma hutbesi

    başkomutan gazi mareşal mustafa kemal atatürk' ün ya da silah arkadaşlarının cumhuriyet düşmanlarının duasına ihtiyacı yoktur.

  • ilk çizgi filmini yayınlayan sözlük yazarı

    başıma bir şey gelmeyecekse, ben beğenmedim.

    süper bebek göğe yükseldi, yağmur yağdı, şimşek çaktı, pamuk şekerden olduğunu düşündüğüm canavar eridi (?), itfaiyeciler geldi yanan araçları söndürdü, bebek göğe yükselirken mısır ve hindistan’dan da görülebildi sanırım (?) ..

    ne kurgu ne de animasyon bir şeye benziyor. yanan araçlarda mesela alevler sağa doğru rüzgar varmışçasına savrulurken, ortada siyah duman çıkan aracın dumanı düm düz yükseliyor. hiç bir detaya dikkat edilmemiş. emek var diye methiye düzmek bile gelmedi içimden. bir şeyi hakkıyla yapıncaya kadar çalışıp daha sonra beğeniye sunmak daha doğru olurdu.

  • birkaç gün savaşmalarına izin verdim

    trump’ın konuşması ile ilgili öncelikle kaynak ve çevirisi;

    link

    “izle: türkiye’nin kürtlere saldırması ile ilgili başkan trump: “bazen kavga etmelerine izin verirsin, iki küçük çocuk gibi. onlara izin vermeniz gerekir, fakat sonra araya girer ve ayırırsın.”

    konuşmanın genelinde gene bizim ülke olarak itibarımızı hemen her konuşmasında olduğu gibi skip atıyor. hayır trump’ın çocukların kavga etmesine izin verdiği süreçte şehit olan mehmetçik, sınır bölgesinde saldırılarda ölen sivil vatandaşların vebali ne olacak? kim verecek bunların hesabını?

    cevap veriyorum; hiç kimse.

    milyarlarca yıllık evrende nasıl bir döneme denk geldim allah kahretsin ya..

  • superman uçarken kolunu neden uzatıyor sorunsalı

    superman karakterinin ilk ortaya çıktığı 1930’larda superman uçmuyor ancak uzun mesafeler zıplayabiliyordu. superman ortaya ilk çıktığında 3 temel gücü vardı. güç, hızlılık ve sıçrama. superman’in uçabilmesi gerektiği fikri ilk olarak 1940’larda ortaya çıkmış ve ilk olarak metamorfoz çizgi roman serisinde uykusunda bilinçsiz bir şekilde yatağında yükseldiği ancak uyanınca düştüğü görülmüştür. vortex ve covenant adlı serilerde uçabilmesinin alt yapısı hazırlanmıştır.

    superman pek çok çizgi romanda özellikle uçma hızını zorlaması gerektiği durumlarda kolları yanlarda resmedilmiştir. bir ya da iki elini kullanma durumu ise kahramanın bir süper güç olarak zıplama gücünü kullandığında ileriye doğru atılmada bir denge faktörü olarak kullanılmış sonrasında ise bu hareket gerekmese de superman için bir sembol hareket olarak belirlenmiş ve bu haliyle bırakılmıştır.

  • mersin'de tecavüze uğrayan 12 yaşındaki kız

    twitter’ da konu ile alakalı olarak murat ağırel tarafından son gelişmeler paylaşılmıştır.

    link

    --- spoiler ---

    vicdanlarınıza sesleniyorum! küçük bir kız çocuğunun ve ailesinin verdiği hukuk mücadelesindeki feryadı duyun,duyurun dostlarım.. bugün davayı takip etmek için tarsus’a geldim..onlarca davada yargılanan ve bir o kadar davada da izleyici olan biri olarak yüreğim kaldırmadı..

    konu hakkında daha önce yeniçağ gazetesindeki köşemde yazmıştım.e.s.12 yaşında kuran kursuna gittinde caminin imamı tarafından istismar ediliyor.çocuk yaşadıklarını unutmak için ilaç kullanıyor ve intihara teşebbüs ediyor.okulundaki rehberlik öğretmenine durumu anlatıyor

    yapılan şikayet ile şahıs tutuklanıyor.adli tıp raporları ve kızın ifadeleri sabit. çocuğun ‘’olayın yaşandığı yerde pencere yok ‘’ ifadesinden sonra olay yerinde hemen pencere açılıyor.. deliller karatılmaya çalışılıyor .

    akp ilçe başkanıda olan bir avukat tarafından savunması yapılan şahıs serbest bırakılıyor.mahkeme halen devam ediyor.bugünkü duruşmada savcı sanığın tutuklanması yönünde mütalaa verdi.çocuğun avukatları da tutuklanmasını istedi.

    ancak buna rağmen mahkeme başkanı talebi red etti..ara karardan sonra tutanaklara geçmeyen konuşmasında ‘’ beraat alması suçsuz olduğu anlamına gelmiyor.üst mahkemeye itiraz edebilirsiniz’’ dedi..mahkeme salonundaki herkes adeta dondu kaldı.

    mahkeme 29 mart 2019 tarihi saat 13:30 a ertelendi.tüm avukatlar ve davayı izleyenlerde oluşan genel kanı sanıpın birdahaki duruşmada beraat edecek olması.

    çocuk mahkeme çıkışı feryat etti artık.annesi akrabaları feryat etti bu karara... sayın bakan
    @abdulhamitgul
    mahkeme başkanı kararını alenen ilan etmiştir.davayı kapatmak istemektedir.bu aileye ve bu davaya lütfen sahip çıkınız.

    davaya gelemiyorsanız dahi bu istismarı herkese duyurun ve üzerinin kapatılmasını engelleyin. hepinizin vicdanına sesleniyorum.lütfen kamuoyu oluşturmak için bizlere destek olun.gelebiliyorsanız 29 mart’ta ki duruşmaya gelin.

    şahsın görevi bizleri ilgilendirmemektedir.lakin söz konusu bir kız çocuğunun istismarıdır.bu davanın kapatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.lütfen çocuğun ve ailesinin sesi olun.bu çığlığı duyurun... #tarsuscocugunasahipcik

    --- spoiler ---

    kesinlikle beraat etmemesi gereken kişi, yine kirli siyasi ilişkiler ile paçayı yırtma noktasına gelmiştir. mesleğinin imam olmasının konumuzla ve kayırılması ile !!! tabiki !!! alakası yoktur. gerek sosyal medyadan, gerekse sivil toplum kuruluşları tarafından, gerekse de duruşmanın yapıldığı yere yakın yazar arkadaşlarımızın bizzat duruşmanın takip edilmesi ile belki kararın kamu vicdanı dikkate alınarak değişme ihtimali olabilir.

    #tarsuscocugunasahipcik