activator8
profili

  • 24 kasım 2020 adıyaman'da ufo görülmesi

    bana daha çok bakteri gibi geldi.

  • marcelo vs roberto carlos

    bu soruyu hangi real madrid fani ispanyola sorsam roberto carlos diyor. sonucta adamlar ucl maclarindan tutun da kiytirik getafe macina kadar real madrid'in bütün maclarini 90 dk izliyorlar. bence de roberto carlos.

  • isveçlilerin türkiye betimlemesi

    saçma bir betimlemedir. hiç bana türkiye gerçeği falan demeyin. türkler de gidip 13 yaşında lisede ilişkiye giren içip dağıtan isveçlı kız betimlesin kitaplarında. yok mu öyle isveçli kızlar, vardır elbet ama böyle saçma yansıtmak gerizekalılık. türk medyasındaki herkese veren yabancı kız helga türk erkeklerine bayıldı ile avrupa basınında türkler kızları dövüyor okula gidemezler vs klişesi aynı.

  • bir avuç arnavut'un dev gibi osmanlıyı yenmesi

    iskender bey’in görece küçük bir orduyla osmanlı’yı yendiği doğru. ama bu osmanlıyı aciz yapmaz. roma imparatorluğu tarihi de sayısız yenilgiyle doludur, hem de küçük şehir devletlerlerine hatta isyancı köle ordusuna karşı bile. ama bu mağlubiyetlere bakıp roma imparatorluğu zayıftı, roma ordusu abartılmış bir ordudur derseniz size en kibar tabirle gülerler. osmanlı ordusu da kıta avrupasında roma lejyonlarından sonra görülen ilk düzenli ordudur. tıpkı roma gibi sayıca azınlıkla bile sayısız büyük zafer kazanmıştır. bugün iskender bey’in arnavutluk’unda bile osmanlı’nın diktiği minareler yükselmekteyken, kazanan sizce de iskender bey midir?

  • wuhan virüsü

    türkiye‘de çıksa televizyonda bakanın yarasa yiyeceği vaka.

  • uzaylıya inanıp cinlere inanmiyorum demek

    birincinin olabilme ihtimali matematiksel olarak kanitlanmistir. ve olma yüzdesi gayet yüksektir. digeri ise sadece ortadoguda dogdugun icin inanman gereken hurafedir. zaten nedense dünyanin baska yerlerinde de görülmez.

    edit: https://youtu.be/t5kue6xq-zw dünya disi yasamin formüle edilis sekilleri

    edit2: hala x yerde hayaletler, cadılar var vs diyolar. tamam işte bizde cin, batıda hayalet, hindistanda fil kafalı adam, japonya’da küçük kız çocuğu. hepsi tenhada yaşanıyor. fil görmemiş kültür fil mitine sahip olsa anormal derdim, ama hepsi açıklayamadığı şeye kendi kültüründen bişey bulmuş. cin başka yerde yok, çekik gözlü küçük kız görmek da bizde yok. zihinsel stabiliteye sahip olan insan bunun beynin, kişisel kültürel korkularına göre bir oyunu olduğunu anlar.

  • milli muharip uçağımız tfx'nin lansmanı

    o değilde seçim öncesi bir dönem milli savaş uçağımız göklerde diye afişler asılıyordu henüz prototip aşamasına geçmemişiz.

    5. nesil savaş uçağı için ciddi teknoloji gerekiyor ve mevcut beyin göçüyle yerli teknolojiyi üretmek artık daha da zor. kimse türkiye’den 5. nesil bir uçağı 2-3 senede üretmesini beklemiyor ama daha maketini bile yeni üretirken insanları seçim öncesi oldu bittiye getirip manipüle etmenin ne büyük ahlaksızlık olduğunu tekrar görüyoruz.

  • led tv'yi kıran komşu çocuğundan para istemek

    olmasi gereken cocugun ailesinin mahcup olup ödemeyi teklif etmesiydi. tv sahibi de olur mu öyle sey deyip reddetse de ailenin israrci olup ödemesi gerekirdi. prosedür böyle isler. eger cocugun ailesinden hicbir reaksiyon gelmedi ise ayıp etmiş ve bu yüzden tv sahibinin bunu istemesi bence normal.