mencistir beyefendisi12
profili

  • 3 ağustos 2022 iyi parti'nin dinozorlar videosu

    ankapark hakkında oldukça kaliteli ve eğlenceli bir video olmuştur.

    dinozorlar

  • 26 şubat 2022 ukrayna'nın dehşet savunması

    üst edit: onlarca iyi niyetli mesaj için teşekkürler. kaynaklarımı canlı tutmaya çalışıyorum, 27 şubat sabahına kadar entry'i sürekli güncelleyeceğim. güncellik durumunu > işaretinden anlayın, işaret ne kadar çoksa bilgi o kadar yeni.

    >>>> güncel - tsi 22.54 itibariyle ukrayna birlikleri kıdemli bir rus askerini esir aldı. kiev kuşatması için önemli bir kişi olduğu bildiriliyor. kimliğini bulursam ekleyeceğim.
    >>>> güncel - tsi 22.48 itibariyle odessa halkı üzerine gelen rus birliklerini karşılamaya hazır.
    >>>> güncel - tsi 22.45 itibariyle yerel kaynakların twitter'dan yaptığı yayın, gazetecilerin sığınağa gitmek zorunda olması nedeniyle sona erdi.
    >>>> güncel - çeçen lider kadirov'un generali tushayev ukrayna savunması tarafından öldürüldü.
    >>>> güncel - tsi 22.20 itibariyle iki adet birliği ukrayna özel timleri tarafından imha edilen çeçen lider kadirov, instagram'dan yaptığı yayında "ukraynalıların bu kadar silaha sahip olduğunu bilmiyorduk" demiş ve bu şoktan sonra artık savaşmak istemediklerini söylemiş. tweetin altında bir kısmın rusça yazısı mevcut, çeviri yapabilirsiniz.
    >>>> güncel - tsi 22.25 itibariyle yerel kaynaklar ukrayna'nın karadeniz'le bağlantısının kesilmesi çok yakın diyor. odessa ve kherson düşmek üzereymiş; mariupol öğle saatlerinde düştü. kırım zaten rus yönetiminde. haritayı açarsanız göreceksiniz, güney ukrayna'da durum hiç iyi değil. buna karşın, kuzey ve doğuda ukrayna üstünlüğü devam ediyor.
    >>>> güncel - tsi 22.10 itibariyle kiev'e giriş noktalarının bazıları rus, bazıları ukrayna kontrolünde; geri kalan bütün yollar ukrayna ordusu tarafından tahrip edildi. rus kontrol noktalarından şehre giriş yasak, ukrayna kontrol noktaları savunma amaçlı girişe izin veriyor.
    >>>> güncel - tsi 22.05 itibariyle aşağıda belirttiğim yerel kaynaklar kiev merkez ve dış mahallelerinin ukrayna kontrolünde olduğunu söylüyor. bombardıman şiddetleniyor, hava savunması aktif, sokaklar tamamen ukrayna ordusunda. sabotajcı gruplar elektrik santrallerinde ve doğalgaz merkezlerinde sorun çıkarıyor, paramiliter gruplar bu sabotajcıları yakalayıp infaz ediyor.
    >>>> güncel - tsi 22.00 itibariyle yerel kaynaklar twitter'da birkaç dakikalığına canlı yayında. yayın türkçe gerçekleşiyor. notları bu paragrafın üstüne kısa kısa ekleyeceğim.
    >>>> güncel - rusya genelkurmay bşk. doğruladı: rus savaş gemileri karadeniz semalarında dolaşan rus jetlerini 'yanlışlıkla' vurmuş. (bkz: friendly fire) kaç jet olduğu bilinmiyor.
    >>>> güncel - ukrayna özel harekat timleri, hostomel havaalanında çeçen birliğinin tamamını imha etmiş. bir teyit daha alınca kaynak bırakacağım.
    >>>> güncel - rus birliklerine giden ikmal treni tb2 bayraktar tarafından imha edildi, rus birlikleri yakıtsız kaldı. konu hakkında ek kaynak. videoya nihayet erişebildim.
    >>>> güncel - tsi 21.10 itibariyle kiev'de çok sert çarpışmalar var.
    >>>> güncel - tsi 21.00 itibariyle almanya sessizliğini bozdu! alman yetkililer bu gece ukrayna ordusuna, rus zırhlılarına kök söktüren 1000 atgm ve 500 stinger füzesi verecek.
    >>>> güncel - doğu ukrayna yanıyor. sumy kenti rus ateşi altında.
    >>>> güncel - birçok kaynaktan aktarılan bilgiye göre nato'ya katılmayı desteklemeyen ukrayna ana muhalefet lideri ve parti üyeleri zelenisky'in tarafında silahlanarak savaşa katıldı.
    >>>> güncel - tsi 20.50 itibariyle kiev'de hava saldırısı sirenleri çalıyor. halk sığınaklarda.
    >>>> güncel - tsi 20.20 itibariyle kharkiv
    >>>> güncel - tsi 20.00 itibariyle kiev'de çatışmalar başladı.
    >>> güncel - tsi 19.00 itibariyle kiev, savaşın başından bu yana yapılan en ağır bombardımanla yüzleşiyor. yerel kaynaklar, yaklaşan gecenin karanlığında şiddetli bir çarpışma bekliyor. kiev'in kaderi bu gece belli olacak.
    >>> güncel - zelenisky, moskova'nın ateşkes teklifine olumsuz yanıt verdi. sebebinin ise ukrayna tarafının tamamen silah bırakma şartı olduğunu söylüyor, teslim olmayız diyor.
    >>> güncel - rus ordusunun 35. motorize piyade alayının 1. tank taburu komutanı binbaşı leonid pavloviyic siketin ukrayna ordusu tarafından gözaltına alındı.
    >> güncel - javelin denen ve omuzdan ateşlenebilen atgm silahı (anti-tank guided missle) rus zırhlılarının kabusu olmuş durumda. telegram ve twitter yanan rus tanklarından geçilmiyor. bu silah kiev'deki her pencereden ateşlenebilir. ruslar ise javelin'e karşı taretin üstüne kafes yapmış. ayrıca bu videodan da görebilirsiniz.
    >> güncel - harkov yolunda rus topçu birliği ukrayna savunması tarafından imha edildi. ukraynalı yetkililer burada tb2 bayraktar kullanıldığını söylüyor (artık teyitli)
    >> güncel - rusya'nın ünlü haber ajansı tass, 3500 kayıp verildiğini söyleyen bir haber girdi.
    >> güncel - kharkiv'de büyük bir rus konvoyu ukrayna savunması tarafından imha edildi.

    ukrayna savunmasında kırılma noktaları:

    - canlı savaş seyir haritaları ve rus haber kaynaklarına göre, rus ordusu 30 saattir kiev'in dış mahallelerinde takılmış durumda. hemen belirteyim, kiev zaten sınıra çok yakın yalnızca 120 kilometre uzaklıkta. öyle, ruslar bütün ülkeyi geçip kiev'e dayanmış gibi bir durum yok. seyir haritası her saat başı güncelleniyor.
    - bizzat zelenisky ve hükümeti ile ukrayna ordusu karayı cesurca savunuyor ve kiev'de halk silahlanıyor, paramiliter gruplar sokakları savunmak için organize oluyor. (bkz: yılan adası'nda ruslara kafa tutan 13 ukraynalı).
    - savaşın ikonik müdafaası olarak görülen, rus tanklarının geçişini engellemek için henichesk bölgesindeki köprüyü kendisi ile birlikte havaya uçuran ukraynalı mühendis. olayı, kherson halkının organize olmasına yol açmış.
    - kherson'daki paramiliter birlikler rus zırhlı konvoyunu gözaltına aldı.
    - kherson'dan anasayfama video akıyor.
    - kiev çevresinde pusuya düşürülen rus yanlısı çeçen birlikleri. 60 kişilik piyade birliği olduğu bildiriliyor (teyitsiz) videodaki isimlikte muhamedov soyadı ayırt ediliyor.
    - kiev'in batısındaki zitomir köprüsü olası rus zırhlı birliği taaruzuna karşı yok edildi.
    - kiev'in doğusundaki sumy kentinde rus askeri halk tarafından etkisiz hale getirilmiş. gerçekten çok acı görüntüler.
    - burada birçok görüntü var. dikkat edin, +18.

    - ukrayna kaynaklarından podolyak'a göre 2 günde 3500'den fazla rus askeri öldürülmüş. bu sayı ingiliz istihbaratı destekli al-jazeera'ya göre 2800. (telegram kaynağı veremediğim için yerel kaynaklar dışında sağlam bir teyit bulamıyorum. alandan yayın yapan paramiliterlere göre de bu sayı 3000 ile 4000 arasında, iki bilgiyi doğruluyor) ayrıca toplamda 400 kadar rus askeri esir düşmüş.
    - dinyeper nehrinde rus birliğinin tamamı gözaltına alındı. ikinci fotoğrafa bakarsanız, ayaktaki askerin kolundaki ukrayna güvenlik güçleri armasını görebilirsiniz. ukrayna polisi arması
    - bu bilgilerin hepsi 2 günlük savaş için rus cephesinde çok fazla kayıp anlamına geliyor. rusya, bu tür bilgilere karşı facebook'u erişime kapattı.
    - ayrıca ben en az 15 adet imha edilmiş rus tankı videosu izledim, tank personeli de dahil, çok korkunç görüntülerdi.
    - dikkat, ukrayna savunması tarafından imha edilen tank ve personel: +18 video, izlememeniz iyi olabilir.

    - hava sahasında ise kahramanlar var. (bkz: the ghost of kyiv).
    - kiev'i batıdan kapatan rus jetleri, ukrayna hss'leri tarafından vuruluyor.
    - rus personel taşıyıcıları (bkz: il-76) 2 farklı yerde vuruldu. bu uçaklar dolu ise yalnızca burada 225'er personelden 450 rus askeri öldürüldü.
    - kiev'in güneyinde ukrayna hava kuvvetleri kontrolü ele geçirdi.
    - kherson ve odessa'da rus bombardımanı devam ederken, kayda değer bir rus ilerlemesi yok. düştü denilen harkov sert savunmasına devam ediyor.

    türk istihbarat teşkilatı'nın ukrayna savunma bakanlığından siha görüntülerinin servis edilmemesi için ricada bulunduğu, bu talebin ukrayna tarafından olumlu karşılandığı haberini, yalnızca savaş alanından alınan kulis bilgisi düzeyinde kaldığı için teyit edemiyorum. az sayıda siha görüntüsüne ulaşabildim. örneğin sahadaki gruplar, bu rus konvoyunun bayraktar siha tarafından vurulduğunu söylüyor. böyle bir durum da var, ancak buradaki linkten durumu kolaylıkla anlayabilirsiniz. ukraynalı askerin bayraktar telaffuzu çok net ayırt ediliyor, savaş alanında bayraktar siha'larının etki yaratması çok muhtemel.

    kimse ukrayna kesin kazanacak demiyor, rusya'nın güçlü olduğu aşikar. ancak ukrayna, onurlu bir tavırla direniyor!

    slava ukraini!

  • mhp ankara il başkanının etkinlik basması

    teröristler tarafından düzenlenen alçak saldırı. cumhur ittifakı seçimi kaybedince bu örgütlü teröristlerin hepsi yargılanacak.

    hepsi.

  • uygur türkü nursimangül'ün tbmm konuşması

    apo'nun mektubunu trt'de okutan iktidarın, türkistanlı bir kadına tahammül edemediği yayın.

    türk düşmanları hiç uzakta değil.

  • vaka sayılarımız ilk pik döneminde 80 binlerdeydi

    akpli sağlık bakanı fahrettin koca'nın cümlesi.

    yani, cumhur ittifakı olarak sabah akşam terörist dediğiniz ttb doğru söylüyormuş, öyle mi sayın bakan?

    kaynak kaynak 2

    edit: açıklama videosunu izledim. 'dünyada' kelimesini kullanıyor bakan. kaynağa eklediğim son dakika haberlerinde yazılan cümle aynen başlıktaki gibi. benlik bir durum yok.

    ayrıca bu, verilerin gizlendiği gerçeğini değiştirmiyor.

    (bkz: verileri gizlesek nereden bileceksiniz)

  • 1 temmuz 2020 akşener'in netflix tweeti

    harika bir tweettir.

    akp, z kuşağından umudu kesmeli. böyle rakiplere karşı, 7 milyon oyun 500 bin tanesini anca alır.

  • meral akşener'in yüzüklerin efendisi benzetmesi

    iyi parti grup toplantısında meral akşener'in kullandığı benzetmelerdir. türk halkının %99'unun bu benzetmeyi anlamayacak olması da biz lotrculara dert olsun. ayrıca yüzük göndermesiyle yarmıştır.

    kaynak

    video

    "meral akşener: "memleketi 'orta dünya’ya çevirdiler. sanki yüzüklerin efendisi setinde yaşıyoruz. yüzük, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi; erdoğan, yüzüğün sahibi; almış yanına, ak sakallı saruman’ı, damat gollum’u ve inşaatla uğraşan 5 nazgul’u, mutlak gücün peşinde!"

  • metal şarkılarda geçen mükemmel sözler

    ulan türk metal dinleyin biraz. yabancı metallere taş çıkartıyoruz ama bilen yok ki. allahını seven (bkz: murder king) dinlesin.

    faili meçhul işler!
    görmez bürokrasi
    saltanat olmuş hitler!
    sözde demokrasi!

    her yeri satmış yetmez
    doymaz ki ecnebi
    kâbus olmuş gitmez!
    ner'de demokrasi!

    (bkz: demokrasi)

  • üvey babasının istismarına uğrayan çocuk

    nihai üst edit: saat 18.08 itibarıyla ne yazık ki her türlü teyit alındı. nişanlı çift tarafından başlığın gündemde kalması rica edildi. kamuoyu baskısı şu an çok önemli. silinen tweetler için açıklama
    dosya kırıkkale aile mahkemesinde görülüyor.
    yukarıdaki twitter hesabını takibe alıp atılan tweetlere etkileşim verebilirsek twitter'dan da baskı yapılabilir.

    nişanlı hanımın bilgilendirme yapacağı twitter hesabı

    sevgili yazarlar, entry girersek başlık gündemde kalır. şimdiden teşekkür ediyorum.

    nişanlı eşle iletişimdeyiz. tüm ekşi sözlük halkına teşekkür ediyor. "rabbim doğmuş ve doğacak bütün çocuklarınızı koruyup gözetsin." diyor. ağlamamak elde değil.

    önemli üst edit: malesef olay teyit edildi. avukat bey ile yaptığım görüşme sonrası aldığım bilgileri paylaşıyorum.

    olayda yazılanlar tamamen doğru. öz annenin evlendiği adamın başka çocuklara tacizden dosyaları olmasına rağmen velayet anneye veriliyor. aile bakanlığı izniyle çocuk şu an babada kalıyor, resmi görüş süresi aşılmış olmasına rağmen savcılık ceza uygulamayacak.
    dosya aile mahkemesinde görüşülüyor, muhtemelen bu cuma günü karar verilecek.
    nişanlılar, kamuoyu baskısı için olayın gündemde kalmasını rica etti. sözlük halkına önemle duyurulur.

    üst edit: olayı aktaran nişanlılardan herhangi biri bu başlığı okuyorsa bana ekşi sözlük hesabımdan ya da mencistirbeyefendisi@gmail.com adresinden ulaşsın. mesaj kutum çaylaklara da açıktır. sözlük olarak, sizlere her türlü desteği sağlayabileceğimizi umuyorum. gereken bilgileri burada paylaşabilirim.

    üst edit 2: twitter linki patladı. avukatlarla iletişim halindeyiz. gerekli bilgilendirmeler üst edit şeklinde yapılacak.

    üst edit 3: saat 16.53 itibarıyla aldığım bir mesaja göre; aile ve sosyal politikalar bakanlığı olaya dahil oldu. bunun üzerine haber ajansları haberleştirme çalışmalarına başladı ancak nişanlı eş haber yapılmasını istemedi ve tweet dizisini sildi. 16.59 itibariyle twitter hesabı komple kapatılmış durumda. haber aldıkça editleyeceğim.

    üst edit 4: teyit ile ilgili çok ciddi sorunlarımız var. olaya yorum katmak istemedim ancak olayı öğrenmeye giden her yol kapatılıyor. eğer yargıya intikal sürecinden dolayı twitter hesabı kapatıldıysa bu başlığa da sansür gelecektir. bu duruma anlam veremedik. umarız istediğimiz olur ve olayın doğruluğu teyit edilemez. bu olayın gerçek olduğunu düşünmek benim beynimi durduruyor.

    moderatör editi: 17.08 itibarıyla, teyit gelene kadar başlığı 'çocuğa aile içi istismar iddiası' şeklinde düzenlemenizi rica ediyorum.

    ihbar adresinden ihbar edip olayı yargıya daha hızlı taşıyabiliriz.

    okurken elim ayağım titredi.
    acilen gündeme çıkması gereken başlık. sözlük göreve.
    olay kırıkkale'de gerçekleşiyor.

    şimdilik twitter linkini bırakıyorum, bilgisayara geçince bütün floodu buraya editleyeceğim.

    edit3: yemin ederim yarım saattir boşluğa bakıyorum. sinirden ellerim uyuştu. kıyamet kopmalı artık.

    edit2: moderatörler bu başlığı "aile içinde istismara uğrayan çocuk" diye değiştirirse daha doğru olacaktır.

    edit: olayı noktasına virgülüne dokunmadan aktarıyorum.

    "bu bir yardım çığlığıdır!!
    lütfen sesimizi duyurmamıza yardım edin..!
    4,5 yaşında bir kız çocuğunun uğradığı cinsel istismar ve aile içi şiddet üzerine çaresizliğimizin vardığı son noktada bu floodu yazıyorum..

    bahsi geçen kız çocuğu, nişanlımın ilk evliliğinden olma öz kızıdır. velayeti annesinde ve babasının sadece ayda bir hafta sonu görüş günü var. ben görüş gününde onunla vakit geçirebilmek için 03.05.2019 cuma gecesi konya'dan kırıkkale'ye gittim.

    04.05.2019 cumartesi sabahı yasal görüş günümüzde nişanlım kızını annesinden teslim alıp geldiğinde, çocuğumuzun altında bez vardı. kendim okul öncesi öğretmeni olduğum için, daha önce hiçbir şekilde idrar kaçırma ve tutamama problemi olmayan 4,5 yaşındaki bir çocuğun altında bez gördüğümde aklıma ilk olarak cinsel istismar yahut şiddet geldi ama yine de bir baba olarak bunu kaldıramayacağını düşündüğüm için bunu nişanlıma yansıtmadım. bezi çıkardım ama gün içerisinde defalarca kaçacak, akıyo diyerek tuvaleti geldiğinde ağlamaya başladı.

    tuvalete girdiğimizde bacaklarını ayırmaktan çekinmesi, genital bölgesini sildirmek istememesi, silerken acıyo diye çığlık atması, karnım ağrıyo diyerek kucağımdan inmemesi şüphelerimi iyice artırmaya başladı. gece olduğunda yanımda yatırmak istedim. güzelce uyuttum.

    gece boyunca iki defa bağırıp çığlık atarak uyandı, okşayıp öperek uyuttum her defasında ve sabaha doğru çişini tamamen altına yaptı. korkutmamak için tepki vermedim. kıyafetlerini değiştirip tekrar sarıldım uyanmasını bekledim sabah tuvalete götürdüğümde biraz konuşmaya çalıştım.

    bana hafif hafif açılmaya başladığında elime telefonu alıp video kaydı başlattım ve çok net sorular sorarak kendini ifade etmesini sağlamaya çalıştım. eliyle göstererek tüm olayları en ince ayrıntısına kadar anlatmasını kayıt altına aldım. daha sonra nişanlıma kızımızda idrar yolu enfeksiyonu olabileceğini söyleyerek acile götürmeyi teklif ettim. 05.05.2019 tarihinde kırıkkale ihtisas hastanesi'nin aciline başvurduk. nişanlıma şüphelerimden orada bahsettim, kaldırması zordu inanın çok zordu.. doktora şüphelerimizi söyledikten sonra hastane polisi yanımıza geldi.

    bizim için çocuk şube ekiplerini çağırdılar. acil doktoru tarafından sadece dış muayenesi yapıldı ve çocuk şubeden 2 polis memuru geldikten sonra birlikte (çocuğumuz yanımızdayken) hastaneden çıkıp çocuk şubeye gittik. orda detaylı bir şekilde ifademizi vererek, iç muayene muayene istediğimize dair tutanak imzalayıp elimizdeki video kaydını teslim ettik. pazartesi günü saat 13:00 te çocuk izlem merkezi'nde olmamız söylendi.

    yasal görüş günümüz 05.05.2019 pazar akşamı sona ereceği için çocuğumuzu yasal vasisi olan annesine teslim etmemiz gerektiği hakkında uyarıldık. ama durum böyleyken sadece ben ve nişanlım değil vicdan sahibi hiç bir allahın kulunun bu kız çocuğunu o eve elleriyle götürüp teslim edemeyeceğinden eminim.

    nitekim biz de götürmedik ve o gece bizimle kaldı, ertesi gün 06.05.2019 pazartesi günü bize söylenen saatte çocuk şubeye gittik. oradan ekiplerle birlikte kırıkkale çocuk izlem merkezi'ne geçiş yaptık. önce babası ve çocuğumuz içeriye alındı. aradan 40-50 dakika geçtikten sonra nişanlım beni çağırıp, kızımızın hiç konuşmadığını söyledi.

    yasal olarak kızımızın üzerinde hiçbir söz hakkım olmadığı için dışarıda bırakılmıştım. pedagoglardan izin isteyip kızımızın yanına girdim. bizi gözlem odasından başka bir odaya aldılar. çocuğumuz yanında benim olmamın rahatlığıyla yavaş yavaş sorulara cevap vermeye başlamıştı.

    ama bu sorular, okula gidip gitmediği, renkler, yaşı vs gibi yüzeysel konular hakkındaydı. daha sonra savcı çağırıldı. ve ben tekrar dışarı çıktım. çocuğumuz o ortamda yaklaşık 4,5-5 saat kaldı. savcının işi çıktığı için yerine başka bir savcının geleceği söylendi, bekledik.

    savcı geldiğinde pedagog tekrar konuşturmaya çalışmış kızımızı, 4,5 yaşında daha önce hiç okula gitmemiş, evden çıkarılmamış, arkadaşı dahi olmayan bir çocuğun tanımadığı bir yetişkine, hiç aşina olmadığı bi ortamda ve 4,5 saatlik bir beklemenin sonunda bana atlattığı olayları anlatması beklendi. çocuk ifadesi sırasında sadece o evde kalmak istemediğini babasıyla ve benimle yaşamak istediğini beyan etmesine rağmen, hiçbir karara varılmadan sadece evlere sosyal hizmetlerden görevlilerin gelip gözlem yapacağı söylenerek biz çıkarıldık.

    ve çocuk istismarı anlatıp sanığı tarifleyemediği için iç muayenesi yapılmadı. oradan çıktıktan sonra yine kızımızı o eve teslim etmedik.

    daha önce velayet davamızda mahkemeye sunduğumuz, elimizde olan bir dosyada kızımızla aynı evde yaşamakta olan, annesinin nikahlı eşinin daha önce hakkında açılmış taciz davasında, şahsın kendi öz erkek çocuklarına cinsel sapkınlığa varan düzeyde davranışlarının olduğu yönünde tanık beyanları ve çocukların duygusal ve sosyal gelişimlerine zarar verici bir ortamda yaşadıklarının tesbitine dair uzman pedagog raporu bulunmaktadır.

    kendi yazdığımız detaylı dilekçe, bahsi geçen şahsın taciz dosyası ve konu hakkındaki pedagog raporuyla, elimizdeki video kayıtlarını savcılığa götürüp elden başvuru yaparak, kızımız için koruma kararı talep ettik. savcı koruma kararı isteğimizi olumlu karşıladı ve kırıkkale aile mahkemesi'ne sevketti. dün yine kızımızı teslim etmedik ve bugün hala aile mhkemesi'nden çıkmış bir karar bulunmamaktadır. kızımız için endişeliyiz, ne gecemiz var ne gündüzümüz, onu teslim etmediğimiz her an nişanlım ceza alma durumuyla karşı karşıya.

    ve biz bir an önce kızımızın velayetini almak istiyoruz. benim kanım değil, ama benim canımdan. ciğerim yanıyor, çok yanıyor. bir an önce velayetini alıp, yaralarını sarmak, psikolojik yardım aldırmak,düğünümüz için tuttuğumuz evdeki odasını kızımla birlikte hazırlamak yepyeni bir şehirde, yepyeni bir başlangıçla ona her şeyi unutturmak istiyorum. nolur sesimizi duyurmamıza yardım edin! insanlığa dair umutlarımı yitirirsem ben bu yaralı yavruma nasıl merhem olayım, nolur duyun sesimizi, kızımızı koruyun o zalimlerden!"

  • 2 haziran 2019 ibb seçimleri

    lan muhalifler salak salak konuşmayın. yok "fark atarız." yok "%40 katılım olur bize ne."

    lan manyak mısınız? seçimi kazandık aloooooo!
    aklınızı başınıza alın. seçim tekrarı falan yok. seçim bitti ekrem imamoğlu istanbul belediye başkanı seçildi.

    bu söylemler akpnin ekmeğine yağ sürüyor anlamıyor musunuz? 2 haziran'da secim olursa akp'nin hicbir illegal hazırlığı olmayacağını mı düsünüyorsunuz beyin yoksunları?

    yetti artık. tatava yapmayın amk. zaten derdimiz başımızdan aşkın bir de birbirimize girmeyelim.

  • elif özge çankaya

    soda içmesini tavsiye ettiğim akpli avukat. sindirime yardımcı olur.

  • halime ikra ünal

    çok acil gündeme taşınması gereken başlık. sözlük göreve.

    45 yaşındaki adem ekmekçi tarafından önce taciz edilip sonrasında ölüm tehditleri alan bir hanımefendi.

    17 yaşındaki dostumuzun yardım çığlığı.

    tweetler