youtouchmytalala5
profili

  • sma furyası

    yeni furya.

    bu ülkede herhangi bir mağduriyet popüler olduğunda diğer tüm mağduriyetler unutuluyor bir anda.

    engelli insanlara protez desteği?

    kanser veya diğer ciddi hastalıklarla boğuşan maddi durumu yetersiz olduğu için tedaviyi karşılayamayan insanlara, çocuklara destek?

    otizmlilere destek?

    işitme, görme engellilere destek?

    yahu aç çocuklara, ailesiz çocuklara destek?

    yok. şu an gündemimiz sma . çünkü popüler olan bu. furya bu.

    ben ödediğim verginin, tek bir çocuğun tedavisi gibi sadece dramatik ve popüler olduğu için sma tedavisinde kullanılmasını kabul etmiyorum.

    tek bir sma hastası tedavi olacak diye 15 milyon tl'nin ödenmesini hiçbir sağlık politikası yaklaşımıyla, hiçbir rasyonel izah ile açıklayamazsınız.

    tek bir çocuğun tedavisinde kullanılacak ve kesin sonuç getirip getirmeyeceği garantisi olmayan bir tedavi için 15 milyon tl bütçenin ayrılması bu ülkenin gerçeklerine, toplum gerçekliğine aykırı.

    tek bir sma hastası yerine on binlerce hasta veya engelli çocuğun tedavi ve bakım masrafları karşılanabilir. neden aynı hassasiyeti özellikle son günlerde diğer mağduriyetler için göstermiyor musunuz?

    çünkü vicdanınızın hareket etmesi için bile bir sürüye ihtiyaç duyuyorsunuz.

    tek kalemde milyarlarca vergi borcu silinen yandaş şirketler yerine bu bütçe sağlık sistemine aktarılabilir pek tabii.

    fakat bu bütçedeki önceliğin, sadece daha dramatik diye ve koyun sürüsü böyle istedi diye sma hastalarına değil tüm hastalar ve yardıma muhtaç çocuklar ile doğru bir politika ile paylaşılması gerekliliğine inanıyorum.

    edit : sma hastası ailelerin çabasının kesinlikle kutsal olduğunu düşünüyorum. buradaki sıkıntı hastalığa karşı verilen savaş, mücadele veya talep değil. elbette bu zordaki insanlar tüm gayretleriyle hayattaki en değerlilerinin, çocuklarının yaşamı için elinden geleni yapacaklar. senin de benim de başımıza gelse aynı refleks ile yardım talep edeceğiz. fakat konumuz sma ile mücadele eden aileler değil. konumuz mağduriyet karşısındaki rasyonel davranış. çaresiz aileden mantık veya rasyonellik bekleyemezsin. fakat devlet politikası, yardıma muhtaç hastalara ve çocuklara karşı uygulanacak eşitlikçi politika, gündelik vicdan yaklaşımıyla şekillendirilemez.

  • 1 şubat 2020 trabzonspor fenerbahçe maçı

    1- trabzonspor'un iptal edilen golü

    2- kafa atan serdar aziz' verilmeyen kırmızı kart

    3- vedat muriq'in topa elle atlamasına verilmeyen penaltı

    4- el var diye penaltı bekledikleri pozisyon

    5- ceza sahasında kaleci dokunulmazlığına rağmen golümüz iptal edildi dedikleri pozisyon

    pozisyonlar videolarıyla birlikte yukarıda ve adamlar hala mağdur.

    tff başkanı eski yöneticileri, onu oraya atayan siyasetin başındaki erdoğan koyu fenerli, zorlularda kapalı kapılar ardında toplantılar yaparlar ama mağdurlar.

    deprem olur trabzon-malatya maçı iptal edilir. trabzonspor'un en önemli hücum gücü nwakaeme, fb maçında bu sebepten oynayamaz. ama bunlar mağdur olduk diye açıklama yaparlar.

    şike yaparlar siyaset tarafından kollanirlar, siyaset rakibimize destek oluyor diye ağlarlar.

    bu takım iyice akp'ye benzedi. her boku ye, her türlü pisliğe karış, ben mağdurum rakiplerim kollanıyor edebiyatı yap sonra.

    hiç mi yüzünüz, utanmaniz yok sizin?

  • korcan çelikay

    bu adamın hala aktif olarak futbol oynayabildiği ligin içine tüküreyim.

    bir kaleciye, bir futbol maçında gol yemesi karşılığında rakibinin menejeri tarafından mini cooper alınıyor.

    konuşma kayıtları mevcut. ses kayıtları reddedilmiyor, yargılanıyor ve suçlu bulunuyor ama futbol hayatına devam ediyor ve aynı rakibe karşı tekrar forma giyiyor.

    aleni hırsızlarin her mecrada korunduğu kokuşmuş memleket.

  • 7 haziran 2019 trabzonspor açıklaması

    7 haziran 2019 fenerbahçe sk açıklaması'na karşılık resmi siteden yapılacak açıklama.

    https://www.trabzonspor.org.tr/…lu-aciklama7-6-2019

    açıklama linkte. açıklamadan ayrı olarak şike kayıtlarını aşağıdaki linklerden
    dinleyebilirsiniz.

    17-25 aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu yapıldı. paralar sıfırlandı. ses kayıtlarında her şey aşikardı. kimse reddetmedi bakara makaraları. fetö operasyonuydu evet ama yolsuzluk da hırsızlık da çok net ortadaydı kayıtlarda.

    3 temmuz şike ve teşvik operasyonu yapıldı. tarlalar yeşillendi. ses kayitlarinda her şey aşikardı. kimse reddetmedi inşaat işçilerini, sivas kalecisine alınan mini cooperları, tum bu konuşmaları. fetö operasyonuydu evet ama yolsuzluk da hırsızlık da çok net ortadaydı kayıtlarda.

    kafası basmayan, çomar diye dalga geçilen akp'liler rüşvetin yolsuzluğun ses kayıtlarını reddetti. yolsuzluğu arsızlığı yapan egemen bağış, erdoğan bayraktar dahi konuşma kayıtlarını reddetmemişken, evet biz yaptık demişken, akp'liler toz kondurmadı biricik partilerine.

    entelektüel, solcu, adalet yanlısı fenerliler şikenin ses kayıtlarını reddetti. şikeyi, adiliği yapan aziz yıldırım, korcan çelikay, ibrahim akın vd. cas'da, isviçre federal mahkemesinde kayıtlarını reddetmemişken, evet bizim konuşmalarımız bunlar demişken, fenerliler toz kondurmadı biricik takımlarına.

    kuş kadar beyni ve vicdanı olan insan, şu iki mevzunun tamamen birbirinin kopyası iki olay olduğunu görmekte zorlanmaz.

    ama fanatizm, kişiyi aptallaştıran ve etikten, vicdandan uzaklaştıran bir kavram.

  • laiklik istismarından kurtulmanın vakti gelmiştir

    insana erdoğan'ı savundurursunuz o derece leş bir muhalefet anlayışı.

    adam dini dusuncelere saygı göstereceğiz, laiklik istismarına müsaade etmeyeceğiz demiş. belki de ilk defa doğru bir şey söylemiş.

    bizimki çıkmış "erdoğan'ın laikliği kaldıracağını açıklaması" diye başlık açmış.