jeruu3
profili

  • ekşi itiraf

    merhaba,

    bu olayı size sesini duyurmaya çalışan bir ailenin sesi olmak için yazıyorum.

    3 aralık 2019 günü, sakarya'da bir trafik canavarı şehir içi yolda aşırı hız yaparak direksiyon hakimiyetini kaybediyor ve kaldırımda yürüyen 58 yaşındaki medeni tazegül'e çarparak ölümüne sebep oluyor.

    buraya kadar her şey oldukça sıradan gibi görünebilir. ancak katil kişi, kazayı yaptıktan sonra, birden bire cinliyim diye bağırmaya başlıyor ve olay yerinden kaçmaya çalışıyor. maalesef 17 ocak 2020 günü, eskişehir şehir hastanesi tarafından kızın olay sırasında akut psikotik bozukluk etkisinde olduğu ve suç tarihinde cezai ehliyetinin olmadığı kararı çıkıyor.

    üniversite son sınıfta okuyan, sakarya büyükşehir belediyesinde staj yapan, ingilizce kursuna giden bir şahısın bir anlık kaza sırasındaakut psikotik bozukluk etkisinde olunduğuna inanılması isteniyor.

    katil s.ç'nin babasının sakarya'da bir camide diyanet görevlisi olarak çalıştığı ve çeşitli devlet kurumlarına zaman zaman dini sohbetler vermek için çağrıldığı biliniyor.

    ilgili linkler
    ekşi sözlük
    medyabar

    ailenin sosyal medya ile ilişkisi maalesef çok sınırlı ve ben de onlara yardımcı olmak ve bu konuda ses getirmek için yazıyorum.

  • black mirror bandersnatch

    aklıma georges perec'in uyuyan adam kitabında yazdığı bir bölümü getiren dizi.

    "pek yaşadın denemez, oysa her şey çoktan söylendi, çoktan bitti.topu topu yirmibeş yaşındasın, ama yolun çizilmiş bile.roller hazır, etiketlerde,bebekliğindeki oturaktan yaşlılığındaki tekerlekli sandalyeye varana kadar oturulacak tüm yerler orada durmuş sıralarını bekliyorlar.serüvenlerin öyle iyi betimlenmiş ki, en şiddetli isyan bile kimsenin kılını kıpırdatmayacaktır. sen istediğin kadar sokağa çıkıp insanların şapkalarını başlarından uçur, başına iğrenç şeyler tak, çıplak ayakla yürü, bildiriler yayınla, önüne çıkan bir kapkaçcıyı geçerken kurşunla, boşuna, bir işe yaramayacak,düşkünler yurdunun yatakhanesinde yatağın çoktan yapılmış, lanetli şairler sofrasında yerin ayrılmış. sarhoş gemi, sefil mucize, harrar bir panayır eğlencesi, turistik bir gezidir. her şey öngörüldü, her şey en ufak ayrıntısına kadar hazırlandı, büyük aşklar, soğuk alaycılık, ıstırap ,bolluk, egzotizm, büyük serüven, umutsuzluk. sen ruhunu şeytana satmayacak, ayaklarında sandaletlerle gidip kendini etna ya atmayacak, dünyanın yedinci harikasını yıkmayacaksın .ölümün için her şey çoktan hazır.seni öldürecek top güllesi çok uzun zamana önceden eritilip döküldü, tabutunun peşinden ağlayacak olan kadınlar çoktan tutuldu."

  • fakirlerin genelde android kullanması

    kendilerini nesneler üzerinden pazarlayan vasat insanların vasat dertleri.