scannegro17
profili

  • bir ermeni gözünden ermeni soykırmı

    "türkiye de 1915 tehciri’nin soykırım tanımının 4. maddesine uymadığı tezine sarıldı. niyetin bu olmadığı, yönetimin insanların başına bunca kötülüğün geleceğini öngörmediği ileri sürüldü. ama ilk kafilenin başına gelen görüldükten sonra diğerlerinin artık bile bile o yola sürüklendiği açık. "

    neye gore acik? kime gore?

    mesela bernard lewis gibi oryantalistin allahi (yani turkofil olma ihtimali dusuk) ve gelmis gecmis en iyi tarihcilerden biri olarak gosterilen bir adama gore acik degil, ya da gilles veinstein gibi fransa'da ermeni diasporasinin guclu oldugu bir ulkede unlu olmus, ve ermenilerden inanilmaz baski gormus, bir osmanli tarihcisine gore de acik degil.

    "yok etme niyeti" (intent to destroy) olmadan genocide gibi cok agir bir sucu her yere sallayamazsiniz. varsa kanitiniz, buyrun.

    edit: cok cidden soyluyorum, eger kanit varsa kabul etmeyen de serefsizin onde gideni olsun ama yok yani. yok.

    edit2: bu olay onemli arkadaslar, insanlardan kabul etmelerini istediginiz sey, cok agir bir sey, bu anlasilmiyor, bunu hrant dink'in kendisi de soyluyor zaten, "su catlagini bulur" hikayesinde. "kabul edin gitsin" diye bir mantiga sahip olan kisi bu olayin onemini dusuruyor, bu acidan dusunen kimse yok. bir soykirim yapip yapmama "kabul edin gitsin" mantigina indirgenemeyecek kadar buyuk bir seydir, dolayisiyla boyle bir seyin kabul edilmesi icin ayni ciddiyette bir kanit bulunmasi ve bunun acik acik paylasilmasi, tartisilmasi lazim.
    ama boyle bir sey henuz genis kitlelere ulasmis degil.

    edit3: genocide kavramini ortaya atan kurulus birlesmis milletlerdir, ve onlarin tanimina gore yok etme niyeti olmak zorundadir. toplu katliam soykirim demek degildir, bunu kafaniza sokun.

    bunu anlayamayan kisilerden bana gelen mesaji paylasiyorum:
    "kardeş amma geveledin, umarım ermenilerin yaşadıklarını yaşarsınız. kızma hiç, sana göre kötü şeyler yaşamamışlar zaten"

  • 21 nisan 2021 ohio'da polisin bir çocuğu öldürmesi

    "bıçakla yaralamayı engellemek için" deniyor da,

    afederesiniz siz salak misiniz?

    amerikan polisini savunacagim aklima gelmezdi ama elinde bicak olup birinin uzerine yuruyen bir insanin niyetinin ne olabilecegini az bucuk kafaniz almiyor mu?

    oldurmek zorunda degildiler ama elinde bicak/silah olan birinin o an ne yapabilecegini dusunurken en iyi degil en kotu ihtimal uzerinden yapmalisiniz.

    edit: bu arada dunya'da bicakla siddet konusunda 1numara olan metropolunde yasiyorum (londra), biri benim cocuguma boyle bicakla gelicek, o adami salisesinde indirmeyen polisin meslegini biraktiririm.

    edit2: mesaj geliyor, he heeeyt falan diye, olay benim biri olmam yuzunden degil, olay yasadigim ulkenin modern hukuk ile yonetilmesinden dolayi isini yapmayan kisinin isini kaybedebilme medeniyetine sahip olmasidir. ben kimse degilim, zaten bu yuzden hukuk isleyebiliyor diyoruz :)

  • kanal istanbul'a yoğun talep var

    sikma recep. o proje yapilmayacak.

    yerli ve kuresel dedigi katarlilarin alan parsellemesi disinda bir sey degil.

  • pierre loti'nin ismi kanımıza dokunuyor

    (bkz: kanımıza dokunuyor)

    su cumleyi kuran insanlarin yeryuzunden silinmesi her ulkenin faydasina olacaktir.

  • rtük'ün spotify'a 72 saat süre vermesi

    "vergisiz kazanç sağlayan yabancı şirketleri savunacak kadar aptal olma"cilar da geldigine gore bir iki sey biz de girelim.

    siradan vatandasin sikinde olmamasi gereken olay, siradan vatandas legal bir sekilde muzik dinlemek istiyor, yani spotify kullanabilmek.

    sen devlet olarak zorluk cikaracaksan, alternatifini ureteceksin. cikaramiyorsan kolaylik saglayacaksin.

    su vatandas devlet icindir kafasindan bi cikamadiniz, cikana kadar da kole kalmaya devam edeceksiniz.

    edit: mesajlar gelmis, devletin isi spotify uretmek mi diye? elbette degil, ama yerli ve milli bir spotify cikmasina yardimci olabilir, bunu da yapamiyorsa, muzik dinlemek isteyenleri magdur etmesin yeter.

  • ali erbaş

    ataturk'e hakaret etmis diyanet isleri baskani.

    bu da buraya not dusulsun, zamani gelince geregi yapilir.

  • domuz yemek ve sigara içmek aynıdır

    domuzla islenmis eti bir tutan cahilleri gordugumuz baslik. bunu diyen adam pastirma sucuk kesin yiyordur ama *

    ıslenmis et dana olarak da zararlidir. domuzun loin eti gibi eti cig alip kendiniz yaparsaniz normal kuzu danadan farkli olmaz.

  • 15 ekim 2019 esad ile görüşüleceğinin açıklanması

    basindan beri olmasi gereken.

    sen bu adamin egemenligine saygi duyup, en bastan beraber hem isid hem pyd karsiti hareket etseydin bugun bunlar olmayackti.

    sike sike esad ile goruseceksiniz, bunun erken olmasi cok onemli.

  • ysk'nin istanbul büyükşehir seçimini iptal kararı

    olmayacaktir. ulke kaos'a girer. bunu ysk kendisine yediremeyecektir, ak parti hic yediremeyecektir.

    oncelikle ne yapilmaya calisiliyor onu soyleyeyim: akp'nin halk gozunde mesru yollarla istanbul'u kazanmasinin tek bir ihtimali var. o da gezi-2. bu yuzden de sizin sinirinizi oynatip sokaga cikartacak algilar yapmaya calisiyorlar. sizin olaylar cikarmanizi saglayip bunu kullanip secimi iptal edebilirler. bak bu olur, bu olursa da agir fark yersiniz aklinizda olsun. bunlara gelmeyin, sakin olun. liderinizi dinleyin. unutmayin sokaga indiginiz gun her seyi kaybedersiniz. akp'de bunun farkinda ve buna oynuyorlar. azicik sakin olun aq.

    merak edenler icin neden olmaz soyleyeyim:

    1-hem abd hem ab secim sonuclarinin kabulunu istedi, yani disarda oyle ya da boyle bir temenni var. ekonomisi disa bagli turkiye zaten sacma sapan politikalarla ve kisitli ozgurlukleriyle yatirimci kaciriyor bu durum isin suyunu cok fena cikarir. f-35 krizi, swap olaylari suydu buydu derken kibris ambargosunu mumla arariz. hatta bu dedigimi atilla yesilada da son tcmb rezerv videosunda ufak da olsa anlatmis. acin izleyin. hatta alin aq: https://www.youtube.com/watch?v=pjiwmgivdno - 8:50 den sonra izleyin.

    2- akp icinde hardcore akp ci oy verenlerin max. yarisi. diger kesim noluyo lan ananski diyecektir inansaniz da inanmasaniz da ve magduriyet seven bu ulke ilk secimde rte yi gonderir. ıstanbul u geri almak icin baska yollar var ve rte azicik akilli bir adam ise (ki hepimizden akilli) kendi siyasi gelecegini riske atmadan bu yollari deneyecektir.

    3- rte su an kimin kellesini alacagini kararlastiriyor cunku basarisizlar bunun farkinda. bu cirpinislar tamamen alt tabaka akplilerin cirpinislari. hicbir ust duzey yonetici olaya karismiyor.

    4- su an turkiye yi ekrem imamoglu firtinasi goturmekte bunu sosyal medya takipciler sayisindan da anlayabiliriz. kendisinin akp haric liderlerin toplami kadar takipcisi var ve rte den sonra 2. rte zaten popularitesi bu kadar yukselmis birisini kahraman olacak sekilde magdur edemez, ederse topuklarina sikmis kadar olur.

    5- son bisey ekleyeyim, bunu yazan bir avukat ya - secmenlerin belirlenmesi ve buna itiraz ocak ayinda bitmis olmasi lazimdi. kanunlar boyle. secimden sonra boyle bir sacmalik olmaz.

    edit: atilla yesilada videosu ekliyorum, ekonomik etkileri anlatan.
    edit2: evet erdogan bir aciklama yapti ama ben bunun bir blof oldugunu dusunuyorum.]
    edit3: (bkz: #88688352) rusen cakir'da bunun olmayacagini, muhalfilerin pisirik davranislariyla ancak buna zemin hazirlanabilecegini soyluyor. dik durun, o secim bizim.

  • must ile have to arasındaki fark

    ikisi de zorunluluktur, fakat kaynaklari farklidir.

    have to disariya bagimlidir, bir kural veya yasaya gore zorunluluk belirtir.
    must iceriye. kendi kendinize yapmak zorunda oldugunuz seyler icin kullanilir.

  • michael jordan

    39 yasinda washington wizards formasi giyerken kocunun onu attigi 6 sayi ile oyundan almasi (ki bu onun 840 kusur mac ust uste 10 sayi ve ustu atma rekorunun sonunu getirmistir) uzerine kocunun kendisine inanmadigini dusundugu icin sonraki 2 macta toplam 96 sayi atan (51 ve 45) goat.

  • diyanet'in 9 yaşındaki kız evlenebilir açıklaması

    ıslamin en onemli sorularindan "kimi sikebiliyoruz" adli konuya getirilen aciklama.

  • gezi olayı avrasya tüneli yapılmasın diye çıktı

    avrasya tuneli'nin ana danisman sirketinde * calisan biri olarak, oldu cnm diyorum.

  • vincent aboubakar

    (bkz: bunyamin franklin)

  • ensar vakfı'nı itibarsızlaştırma projesi

    1- 9-10 yasindaki erkek cocuklari sik.
    2- yakalan.
    3- yakalaninca feto, esad diye zirvala.

    tipik bir islamci kafasi iste.

  • biz isviçre ya da danimarka değiliz terör olacak

    ananin ami dedigim aciklama.

    isvicre ya da danimarka kadar vergi alirken iyi ama di mi?

    edit: usenmedim baktim, turkiye'de vergi 35%. danimarka da ortalama 28%.

  • hamza hamzasson

    samet ohdaddy'nin galatasaray versiyonu.