hoddangelen12
profili

  • edebi eserlerde görülmüş adam gibi adamlar

    sefiller'den jean valjean. iyi insan nedir sorusunun cevabı gibi adamdır. iyi, merhametli, çalışkan, dürüst, cömert, ahlaklı...

  • karşıyaka ananı g.. s

    ne yazık ki karşıyaka taraftarı tam olarak budur arkadaşlar. eskiden sadece futbol taraftarı bu kadar seviyesizdi. basketbol taraftarı gerçekten çok kaliteliydi. hiç voleybol maçına gitmedim ama voleybol seyircisinin de öyle olduğunu arkadaşlarımdan biliyorum. karşıyaka evinde yenildiğinde taraftar rakibi alkışlayarak uğurlardı. türkiye'de kadınların en rahat basketbol maçı izleyebileceği tribünler karşıyaka tribünleriydi. bir çok maça da eşimi götürmüşümdür.
    2012-2013 senesinde pınar karşıyaka büyük bir çıkış yakaladı. euro challange kupasında final oynadılar. final four izmir'de oynandığı için daha önceden basketbol ile ilgisi olmayan karşıyakalı barzolar bu turnuva ile yığıldılar basketbol tribünlerine. steps nedir bilmeyen adamlar tribünlere davul soktu. karşıyaka'nın 13 sayı öne geçtiği anda bir futbol geleneği olan sahaya su şişesi atma hastalığı yüzünden maçın durmasına sebep oldular. zaten rakip takımın arayıp bulamadığı fırsattı. oyun soğudu. karşıyaka yakaladığı rüzgarı kaybetti. 13 sayı farktan maçı verdik. resmen avrupa şampiyonu olmak üzereyken bu futbol holiganları yüzünden maç kaybedildi.
    daha sonraki yıllarda karşıyaka hem ligde hem avrupa'da çok başarılı yıllar geçirdi. 2014-2015 yılında türkiye şampiyonu oldu. aynı yıllarda futbol takımı da bok gibi gittiği için bu futbol ucubeleri mutluluğu basketbol takımında buldu. ne yazık ki futbol alışkanlıklarını da basketbol sahalarına taşıdılar.
    bu yıllarda daha önceden tribünleri dolduran bizler artık basketbol maçlarına bilet bulamaz olduk. biletler, bu tribün çocuklarının abi dedikleri otoparkçılara dağıtılmaya başlandı. otoparkçılar da futbol tribünlerinden tanıdıkları çocuklara biletleri verdiler ya da sattılar. aynı yıllarda basketbol ve voleybol seyircisinin yerini futbol seyircisine bırakmaya başladı.
    o günden sonra da bir daha hiç eskisi gibi olmadı. eskiden bilet kuyruğunda beklerken sohbet ederdik. sonradan göztepe'ye ana avrat küfür eder olduk. eğer sakince bekliyorsanız "birader bağırsanıza amk" diye bağıran adamlar türedi. bilet kuyruklarında kırmızı tuborglu adamlar doluştu.
    en son geldiğimiz nokta da bu işte. kadın voleybol maçında yapılan bu tezahürat sadece spor kulübü olan karşıyaka için değil, ilçe olan karşıyaka için bile utanç kaynağı. güzelim kulübü bu aşağılık insanlara teslim ettiler. bundan on sene önce tribünleri dolduran basketbol ve voleybol seyircisi artık televizyondan takip ediyor. o da bazı maçları.

    zorunlu edit: insanların streslerini atmak, deşarj olmak için maçlara gittikleri ve küfür ettikleri ile ilgili mesajlar alıyorum. bu çok normalmiş. dünyanın her yerinde böyleymiş. orada bağırıp küfür ederek deşarj olup normal hayatlarına devam ediyorlarmış. bir sizin mi var ulan stres atma ihtiyacınız? ben karımı, kızımı maça götürüp stres atamayacak mıyım? iki basketbol, voleybol maçı izleyerek haftasonu etkinliği yapmak bir tek sizin ihtiyacınız mı?

  • kasım 2021 optimar anket sonucu

    erdoğan'ın kılıçdaroğlu karşısında 35.4 alırken mansur yavaş karşısında 41.4 alması bu güne kadar yapılmış en başarısız manipülasyon denemesidir.

  • dolar bir küsur lirayken olan bir anını yaz

    doların 1,6 tl olduğunda insanlar delirmişti. ülkenin her yerinde eylemler yapıldı. tv kanallarında sadece ekonomi konuşulur olmuştu. hükümet erken seçime gitmek zorunda kaldı. insanlar haklarını aradılar. hesap sordular. üç yıl önce devleti teslim ettikleri adama "sen yapamıyorsun artık git" dediler. hükümeti devirdiler.
    ecevit hükümetinden hiç kimse dış güçler, hainler vs diye saçmalamamıştı. kabul ettiler yapamadıklarını ve kenara çekildiler. ecevit'in beyaz bir tofaş ile eşyalarını evine taşıdığı hali hala gözümün önünde.
    o zamanlar 15 yaşında çocuktum televizyonlarda öyle bir algı vardı ki herkes çok korkmuştu. artık yemek bulmak bile zor olacak sanmıştım. oysa ailemin durumu benim şu an sahip olduğum durumdan en az 20 kat daha iyidi. şimdi televizyonlar tertemiz allaha şükür. dolar 11 olmuş 12 olmuş umrumda değil. hiç korkmuyorum. cihan devletiyiz.

  • akp'li vekilin asgari ücretle dalga geçmesi

    kadın dalga geçmiyor. kadının asgari ücretin ne olması gerektiği ile alakalı fikri bile yok. insanları hayatta tutabilecek kadar olan para nedir bilmiyor bile. olaya fransız kalmak derler ya durumu tam olarak bu. keşke dalga geçiyor olsaydı.
    iki kelimeyi arka arkaya sıralayıp konuşmaktan aciz insanları milletvekili yaparsak olacağı bu.

  • 15 temmuz 2021 gaziantep'ten aslanın kaçması

    gaziantep'te aslanın ne işi var! bu hayvanat bahçeleri ne saçma yerler. keşke yunus parkları ile beraber yasaklansalar.

  • yunanistan'ın 35 çocuğu ölüme göndermesi

    sınır güvenliğini sağlamış ülkenin yaptığı eylemdir. sağlayamayanlara dert olur.
    55 tane ne olduğu belli olmayan adamı ülkelerine sokmamışlardır. adamlar terörist mi belli değil. aralarında tecavüzcüsü, hırsızı, katili var mı belli değil. almanya'ya mı kaçacak yoksa yunanistan'da mı kalacak belli değil. topluma ayak uydurabilecek mi belli değil. yunanistan'da 30 yıl önce çoktan bitmiş olan bazı hastalıkları tekrar hortlatacak mı belli değil. topluma karışabilecek mi belli değil. 50 sene sonra bunların çocukları yunanistan'da şeriat isteriz diyecekler mi belli değil. nereden geldiği ne olduğu belli olmayan adamları koyunlarına sokmadıkları için kızacak mıyız bir de.
    bu adamlar ışınlandılar mı adaya? botla gelen adamları bota doldurup nasıl geldiyseniz öyle gidin demişler. bu kadar basit.
    edit: çoğunluğu çaylaklardan olmak üzere onlarca hakaret, tehdit, beddua ve nefret içerikli mesaj aldım. az önce sevgi pıtırcığıydınız ne kadar hızlı değiştiniz?
    edit2: nick altımda beddualar ile şenlendi. ama sorsan cani olan benim.

  • ersin korkut'un amed başkentimiz açıklaması

    bop'a göre diyarbakır, kürdistan' ın başkentidir. ersin korkut ile uğraşmak kolay. götü bütün olan bop'un eşbaşkanı için yapsın aynı yorumları twitter'da.

  • erkeklerin yatmadan önce düşündüğü şeyler

    sabah 10 dk erken kalkayım da kurutulmuş domatesi sıcak suyla yumuşatayım, ince ince doğradıktan sonra kekik ve biberiye ile zeytinyağına yatırayım. kızarttığım ekmeği bana bana yiyeyim.
    evet, tam bunu düşünürken bu başlığı gördüm.
    edit: bazı pazar sabahları eşim patates kızartacak oluyor. cumartesi geceleri heyecandan uyuyamıyorum bile.

  • fernando muslera vs altay bayındır

    altay' ın bile muslera olarak yanıtlayacağı versus.
    not:fb

  • 26 ağustos 2020 halis karataş'ın ata vurması

    bu atlar hobi olarak koşmuyor arkadaşlar. seve seve yaptıkları bir iş değil. zorla yarıştırılıyorlar. yedikleri dayağın bini bi para. ne bekliyordunuz ki? yarış kazanıp para getirirse değerli, getirmezse hiçbir değeri olmayan işçiler bunlar. millet boşuna mı kıçını yırtıyor yıllardır hayvanların yarıştırılması yasaklanmalı diye.
    tanım: yarış atlarının güzellikle koşturulabileceğini düşünen iyi niyetli insanları tanımamıza sebep olmuş durumdur.

  • lotr'da mensubu olmak istenen ırk

    kesinlikle hobbittir.
    5-6 tanesi dışında orta dünya tarihinde savaş gören hobbit yok. bırakın savaşmayı köyü terkeden hobbite maceraperest gözüyle bakıyorlar.
    bütün ömrümü çayır çimen üzerinde bol köpüklü bira içerek geçirebilirim. ne karışan var, ne soran...
    40 yılda bir gandalf gelir, köyde maytap patlatır, kız kaçıran uçurur. bu aksiyon da bana yeter. herkes mutlu, herkes huzurlu. ayaklarım ıslak çimenlere bassın da isterlerse kıllı ve büyük olsunlar. hiç sorun değil.
    üstelik bira konusunda cüceler kadar iyiler. tütün konusunda da üstlerine yok. şarkı ve şiire olan yeteneklerini de biliyoruz. daha ne olsun? iluvatar' dan belanızı mı arıyorsunuz?