melitenes6
profili

  • izmirli çoğu kadının külot giymemesi

    (bkz: troll ifadesi)

    adminler, derhal müdahale edin. bu iğrenç başlığı silip açanı uçurun. böyle bir ucuzluğa ve terbiyesizliğe meydan vermeyin! bu ifade açıkça suçtur.

  • sadece kürtler değil türkler de kürtçe öğrenmeli

    sadece kürtler değil türkler de türkçe öğrenmeli olarak ele alınması gereken başlık.

    çünkü dahi anlamdaki de ayrı yazılır.

    edit:
    orijinal başlıkta yapılan “dahi anlamındaki de ayrı yazılır” şeklindeki imla kuralının ihlali adminler tarafından giderildiği için işbu entri boşa çıkmıştır.

  • hintlilerin it sektörünü ele geçirmesi

    hiçbirşeyi ele geçirdikleri yok. ucuz iş gücü olarak bir süre yararlanıldılar ama çok projeyi batırıp çok firmanın ağzını fena yaktılar ki eskisi kadar kimse yanaşmıyor. ingiltere için söyleyeyim, genelinde üçüncü sınıf popüler olmayan alanlardaki yazılım firmaları hindistanla outsource çalışıyor.

    sebebine gelince, kültür ve eğitim sistemi. burada bir kez daha batılı eğitim sisteminin önemini anlıyoruz. bu adamlar katı bir “bilge adam”, “kral öğretmen” kültüründen geldikleri için hiç bir haltı sorgulamazlar. insiyatif alamazlar, sürekli başlarında onlara iş söyleyecek bir adam gerekli, aksi takdirde yalpalamaya başlarlar. bu da yazılım gibi dikkat ve motivasyon gerektiren alanlarda sıkıntı oluyor. sadece amelasyon işlerde işe yarıyorlar. üstelik dünyadaki bütün dindar ve geleneksel toplumlarda olduğu gibi iş ahlakı konusunda çok büyük eksikleri var. amirleri odadan çıktığı an sahibinden ve gittigidiyor’un ingiltere versiyonlarında birşeyler bakarken görürsün, inanılmaz şekilde suistimal ederler. anglosakson iş kültüründe de suistimalciyi sikertirler, bu iyi bilinir. bu bakımdam uk’de yazılımcı yevmiyeleri sürekli artar çünkü adam seçerler. hiçbir ciddi firma uzaktan yapılan işlere itibar etmez, kıytırık işleri verir. adamın gelip gözünün önünde yazmasını isterler, o da bize yarıyor. bizdeki çalışma disiplini ve insiyatif alabilme kıta avrupası ortalamasının üzerinde. türk yazılımcılar hintlilerden kat be kat daha fazla itibar görüyor.

    ben sayısız firmaya bin kere “tr de bir ofis açalım adam bulalım” dediğimde “biz hindistanda ofis açmıştık sonra zar zor kurtulduk” temalı bir hikaye patlayıverir ardından.

    hintli yazılımcı sayısının fazlalığı ayrı bir konu 1.2 milyar adamın içinden bırakın o kadar kafası çalışan adam da çıksın bi zahmet. ancak orana vurduğunda türkiyenin çok ama çok gerisinde kalıyor.

  • en zor vize veren ülke

    vize alana göre değişen durum.

  • sözlükçülerin seks hariç hayal ettiği fantezileri

    1 metre çapında, 3-4 metre boyunda bir antep fıstığı içi. sonra elimde keserle parça parça kırıp yiyorum.

  • vegan beslenme sağlıksızdır yalanı

    veganlığın kapitalizmin yeni pazarı olduğundan habersiz cahil beyanı. örneğin, adam mis gibi inek sütünü satın almanı önleyip yerine badem bilmemnesinin sütü falan satıyor, şişesi beş on katı fiyatına.

    ikincisi de diyelim ki vegansın. kendine vegan ol kardeşim. veganların neden sürekli propaganda yapma ihtiyacı hissettiğini anlamış değilim. sanki o badem bilmemnesinden komisyon alacak herif.