alessandra giliani3
profili

  • yusuf yerkel'in oğlunun yoğun bakımda olması

    yusuf yerkel'in iyileşmiş çocuğuna acil sifalar dileyen embesillerin sözlükten uçurulmasının en az aktrollerin uçurulması kadar elzem olduğunu gördüğümüz başlık. yalnızca başlığı okuyup hiçbir yere bakmadan, bir üsteki entryi bile okumadan gelip buraya acil sifalar dileyenlerin iq'su 80 civarında olmalı.
    birkaç kişi yazmış iyileşti eski başlık diye ama okuyan kim.
    burası forum değil, facebook durum bildirimi değil diyeceğim ama bir gülme tutuyor beni öyle böyle değil.

  • arapça ezanı savunup milliyetçiyim demek

    bir toplum düşünün ki ölülerini bile anlamadığı bir dilde gömüyor.
    2 hafta önce katıldığım cenazede mezarlıktaki camiiye gittim. 30 civarında cenaze ve onların da yaklaşık 2-3 bin yakını vardı sanırım. hoparlörlerden kuran okunuyor sürekli. o kadar insandan bunu anlayacak 10 kişi çıkmaz. çok acı değil mi? sen ölünü gömüyorsun. çok üzgünsün. onlarca senin inancına göre acını hafifletecek ayet varken arka planda muhammed'in evlatlığı ile ilişkisini anlatan ayet okunuyor. sen de yalnızca alışık olduğun bir melodi gibi dinliyorsun.
    nüfusunun yarısından fazlası hıristiyan geri kalanı müslüman olan ve arapça konuşulmayan bir afrika ülkesine gitmiştim. hıristiyan olanlar kendi dillerinde ibadet edebilirken müslümanlar anlamadıkları dilde ibadet etmek zorundaydı.
    çok zavallıca değil mi?
    islam inancına göre dillerin ayrışmasında allah'ın tüm dilleri kutsadığı söylenir. (bkz: ebü'l-hasan el-eş'arî (v. 330/941), ebû ali el-cübâî, ebu'l-kasım abdullah el-ka'bî (v. 317/929), muhammad b. el-hasan ibn fûrek (v. 406/1015)).
    hâl böyleyken arapçada ısrar etmek niye?
    din elden gidiyor diye bu toplum defalarca, yüzyıllardır manüple edildi. anlamadığımız din zaten elimizde değil ki.
    milliyetçiliği bilmem ama arapça din dilini savunmanın argümanını merak ettiğim olaydır.

  • iskenderun'u türklerden geri alacağız

    yalnızca şu başlığa girilen entryler bile sözlüğün nasıl formatından çıkıp ergen mastürbasyon aracı haline geldiğini gösteriyor. bir iki analiz dışında 'babayı alırsın' 'başını alırsın' 'sen önce şunu bi al' diye girdi yapılmış. tanım? yok. herhangi bir katkı? yok.

    bol küfür, bol testesteron kokusu. kahvede bile daha düzeylidir insanlar. daha rasyoneldir.

    atatürk'ün yurtta sulh cihanda sulh demezi boşuna değil. ömrü savaşlarla geçmiş bu kadar başarılı bir askerin bu cümleyi kurmasını düşünmek yerine askerliğini kantinde yapmış, oğluna çürük raporu almış birisinin ıslak hayallerinin peşine takıldık. çok değil 2 yıl önce yok halep 82, şam 83 falan diye slogan atıyorduk. biz bu cümleyi egemen bir ülke hem de komşumuz için kurarak onlar da iskenderun 33 falan derler. önemli olan bunu yapıp yapamamaları değil, bizim suriye ile dost olmak varken herşeyi boka saldırıp bu tür cümlelere olanak sağlamamızdır. bizim kararlı duruşumuz olsaydı ne ırak'da ne de suriye'de milyonlar ölürdü. ülkemiz göçmen akınına uğramaz, o insanlar da evlerinden olmazdı.

    ıslak rüya görenlerin rüyalarına ıslak bir rüya ile karşılık vermektir.