yenilenpehlivan4
profili

  • mehmet şimşek'e alternatif vergi önerisi bırak

    en güzel öneriyi zaytung yapmıştır:

    tık tık

  • koyun eti yemiyorum kokuyor terör örgütü

    alakalı alakasız çoğu konuda “... terör örgütü” ifadesiyle başlık açmayı ilk kim başlattı acaba çok merak ediyorum.

    tanım: bir tercihtir. isteyen yer, istemeyen yemez.

  • ekşi sözlük'e yazmanın altında yatan sebepler

    kalıcı olmak: insanın doğasında vardır kalıcı eserler bırakmak. nispeten bu platform da bu imkanı sağlıyor.

    beğenilmek: beğenilme ve takdir edilme duygusu da insanı iyi hissettiren belki de olmazsa olmaz duygulardan. sözlükte entry yazıp favori sayısına yahut beğenilme durumuna bakmayan yoktur sanırım.

    kendini geliştirmek: sözlüğü forum olarak kullananları bir kenarda tutarsak başlıklara entry girmeden evvel o konu hakkında yazılanları okumak insanın ufkunu genişletiyor. hatta insan entryleri okurken çoğu kez kendi yazacaklarının bir benzerini daha önceden yazmış olan bir yazarla karşılaşabiliyor. kendisi gibi düşünenleri görmek mutlu ediyor insanı ya da fikirlerinin eşsiz olmadığını fark ettiğinde üzülebiliyor. (bkz: gökyüzü altında söylenmemiş söz yoktur)

    gündem oluşturma: gündemi belirlemede sözlük gerçekten önemli bir role sahip. yazar doğrudan gündem oluşturacak başlıklar açmasa bile entryleri ile ona yön verebilir. çeşitli kaynaklar sunabilir, farklı görüşler ortaya atabilir. böylelikle gündemi de örtük olarak takip etmiş olur.

    ait olma: insan sosyal bir varlıktır. sözlük de sosyal bir mecra. burada barınmanın yolu da yazmaktan geçiyor. yazarlar entryleri ile bir gruba ait olma duygusuna sahip oluyorlar. (bkz: ekşiciler)

  • phillip cocu

    keşke japon bit teknik direktör alsaydık en azından bu tablo karşısında adam onuruyla harakiri yapar tazminat ödemeden adamdan kurtulurduk.