gitsek7
profili

  • zorbay küçük

    samuel osai'nin uçuşu seni aldatmaya yönelikti ki normal olarak penaltı vermedin.

    o halde hakemi aldatmaya yönelik hareketten neden sarı kart göstermedin?

    cevap vereyim, çünkü bir sarı kartı daha vardı ve kırmızıyı çıkarmak istemedin.

  • fenerbahçe'nin korsan logoyla sahaya çıkması

    maç öncesi yapılan teknik toplantıda yıldızsız logolu formalarını uefa temsilcilerine onaylatıp, maça çakma yıldızlı formalarla çıkması ağır skandal.

    abi bu galatasaray sizin ağzınıza sıçmış, siz normal falan değilsiniz yahu.

  • 28 mayıs 2023 seçim tahmini

    evleneceksin, ev tutacaksın beyaz eşyası falan geçtim ev kirası bir maaşa denk gelmiş, asgari ücretin çok üstünde. o da kiralık daire bulabilirsen.. eşin çalışmazsa boku yedin. çalışsa da kıt kanaat. hele bir de çocuk yaptın mı ohohoho şenlik o zaman başlıyor.

    telefonun bozuldu, yenisini alacaksın. bir maaş da oraya gitti. bir ay eşşek gibi çalışacaksın, sabahın köründe sıcak yatağından uyanacaksın ve alabileceğin orta segment bir android telefon. iphone falan rüyanda görürsün koçum.

    (beterinden allah korusun) götünde çıban çıktı, hastaneye gitmen lazım randevu yok. randevu bulsan donunu indirmeden muayenen bitiyor. neden? sırada 100 kişi daha var. özel hastaneye gitmen lazım muayene ücreti 3 günlük maaşın.

    spor ayakkabın yırtıldı, nike adidas falan yüzüne bakmayacağın modeli 2 bin liradan başlıyor. mont, kaban fena.. her erkeğin bir laci takımı olmalı dolabında 6-7 bin kardeş en orta yollusu.

    üç kişilik aile her birinin ayda 1 kilo kırmızı et yemesi lazım. o da asgari ha.. yemen lazım o 1 kilo eti. yemezsen kafan çalışmaz. bin lira vermen lazım her ay kırmızı ete. diyorum ya, yemezsen kafa basmaz.

    2 ay sonra havalar ateş gibi.. aç bakalım o klimayı da gör ay sonunda elektrik faturasını. terleye terleye uyuyacaksın geceleri. öğlen yelleneceksin bedava kol kası yaparsın artık. kışın battaniye yorgan kurtarıyordu, yaz öyle mi? hadi bakalım.

    sosyalleşmen lazım dışarıda iki bira, bir akşam yemeği ohoooo deli para. bir kere yaparsın, ikinci de arkadaşlarla evde mi toplaşsak muhabbetine gelirsin, hanımlar mutfakta cebelleşir, akşam oturur bulaşık yıkarsın.

    amcaoğlu evlenecek, çeyrek takman lazım. olmuş anasının gözü. ya kavga edeceksin kötü olacaksın gitmeyeceksin düğüne ya da seve seve takacaksın o çeyreği. senin taktığın çeyrek, sana kaçan tam..

    niye anlattım bunları?

    fakirlik, kalitesizlik, sıradanlık normalleşti. emeğinin karşılığını alsan da yetmiyor, almasan da yetmiyor yani bir şekilde yetmiyor ve biz buna alıştırıldık.

    o kafelerin doluluğu, o arabaların yollarda olmasını söyleyenler var ya, onlar yaptılar bunu. size, haketmediniz yaşam tarzını dayattılar. evet, o kafeler dolu ve o arabalara binenler var ama sen binemiyorsun. mesele bu.

    ve hala %51 alır diyorlar.

    alır tabi. çünkü biz yenildik. onlar dayattılar, biz hiçbir şey yapamadık ve oyunlarıyla baş edemedik.

    benim bir oyum var, kaybetsem de vuruşa vuruşa kaybederim. bu da benim şanım şerefim olsun.

    hadi eyv.

  • tıpış tıpış gidip kk'ya oy verecek olan yazarlar

    tek tek anlatacağım.

    soğan olmuş 30 lira, kıyma olmuş 300 lira. işsizlik almış başını gitmiş, hastaneye gitsen doktor yok, doktor bulsan derdini anlatacak kadar vakit yok. eğitim sistemi 40 defa değişti, hala düzgün eğitim yok. sistem senin çocuğunu özel okul ve hastaneye itiyor ama cepte para yok.

    bitti mi? nah! memlekette suri, afgan kaynıyor nüfus zaten çok kiralar aldı başını gitti. spor ayakkabı bakıyorsun eli yüzü düzgünü 2.000 liradan başlıyor. eşşek gibi çalışıyorsun ama akşam eve gelirken bir kilo peynir alınır mı diye düşünüyorsun. elin avrupalısı senin yarın kadar çalışınca evine 3 kilo pirzola alıyor. sen anca kokluyorsun.

    bilgisayar bozulsa yerine alamıyorsun. almaya niyetlensen 36 ay taksitle bankadan kredi istiyorsun. onu da vermiyorlar. kısıyorsun, kısıyorsun, kısıyorsun..

    bir de sürekli hdp yazanlara.. chp'nin 600, iyi partinin 600 vekil adayı var. milyonlarca da seçmeni.. hepimiz salağız, siz akıllısınız. biz vatanı düşünmüyoruz, siz düşünüyorsunuz he mi?

    kaç bin insanımız öldü depremde? gerçek sayıyı bilen var mı? neler yaşandı unuttunuz mu? ben unutmadım, kazıdım aklıma..

    vergileri toplayıp, yandaşlara iş, çift maaş, devletin tüm imkanlarını verirken iyi ama iş sorumluluğa gelince “evde yokuz” biz de bu işlete tokuz..

    20 yıldır denendi, denendi ve başarısız olundu. ne istedilerse verdiniz mi? verdiniz. %10 iş bağlayacak diye hepinizi kandırdılar oğlum hepinizi keklediler.

    şimdi elimizde 2.000 maddeden oluşan mutabakat metni var, yeni bir model var, umut var oğlum umut var.

    tıpış tıpış mı bilmem.. koşa koşa gideceğim. çocuğum için gideceğim. daha güzel yarınlar gelir mi bilmem.. bundan daha kötü olmayız be!

  • 1 şubat 2023 galatasaray ümraniyespor maçı

    penaltı ve kırmızı kart yanlış ise ben şerefsiz haysiyetsizim.

    doğru ise siz şerefsiz ve haysiyetsizsiniz.

    kabul mü lan köpekler?

  • 2021 ekonomik krizi

    hani her şey iyi olacaktı sayın akp sevdalıları?

    sizin kandırılmanızın ve bir kişiye olan sevdanızın bedelini neden ben ödüyorum? neden ben ve ailem daha iyi şartlarda yaşamamız gerekirken yaşamıyoruz? neden hayvan gibi çalışıp, üzerine geçip sıkıntısı yaşıyoruz neden ulan neden!

    buradan particilikten nemalananlara seslenmiyorum. onlar zaten çıkarları için her şeyi söyler. ancak, bir kuruş dahi menfaati olmayanlar size soruyorum neden? ne istedilerse verdiniz ve neyle kaldık biliyor musunuz?

    doğmamış çocuklarımız bile borçlandı o hastane, yollar, köprüler, havalimanları sayesinde.. memleketin özelleşmeyen bir tarafı kalmadı.. götümüzdeki donu bile dövizle alır duruma geldik.. enflasyon sokakta markette %40 açıkladıkları yarısı bile değil.. işsizlik söylemiyorum bile.. yağ alamıyoruz yahu yağ..

    hala %30 çıkıyor anketlerde.. aklımı yitireceğim. yeter be! krizmiş.. olsa olsa ahlak krizi olur!

  • fatih terim

    tek forveti eren olan takımın teknik direktörüdür.

    yetmedi, kenardan oyuna almak zorunda kaldığı topçular muğdat çelik ve ömer bayram dır.

    yetmedi, defansın göbeğinde oynatacağı topçu 17 yaşındaki ozan kabak oldu.

    yetmedi, 5 as topçusu sakattı.

    siz hala hocaya laf atıyorsanız ya saf kan gerizekalısınız ya da şu saydığım isimlerden haberiniz yok.