buracat9
profili

  • 30 yaşındaki adamın 20 yaşındaki kızla çıkması

    50'li yaşındayken 20'li yaşlarda birçok sevgilim olmuştu. özellikle boşanma ertesi insan biraz depresif oluyor. öyle şeylere daha yatkın oluyor. üç evlilik yaptım. yıllar geldi geçti. çoğunun yüzünü bile hatırlamakta güçlük çekiyorum. üzerinde konuşulacak bir konu değil. bugün koltuktan kalkarken belimin ağrıdığı biraz fazla yürüyünce ayaklarımın titrediği bir yaşa geldim. bana bir şey kazandırmadı da kaybettirmedi de. boş muhabbet bunlar. istikrar ilişkilerde en büyük başarıdır.

  • 29 nisan 2021 büyük korona göçü

    hiç kimse bir apartman dairesine kapanmak istemiyor. kümesteki tavuk gibi yaşanır mı? köye kaçıyorlar. covid-19 mevzusu bir yılı geçti. 60 yıl yaşasan ömrünün bir yılı buna gitti. insanlar bir yıl daha katlanır mı? çözülecekse çözülsün artık. çözülmeyecekse de herkes başının çaresine baksın. bunca yıllık ömrümde bu pandemi dönemi kadar sıkıntılı bir devre hatırlamıyorum. insanlar da haklı kardeşim. bir yıl geçmiş hala çözülmemiş bir mevzu. hala tıbbi teknik hikayeler anlatılıp duruyor. bıktı insanlar bıktı. tıbbi açıklamalardan da bıktı, bilimsel açıklamalardan da bıktı. özgür olmak istiyorlar.

  • erkekler sevdiğini nasıl gösterir

    en büyük samimiyetle ve içtenlikle seven sevgisini gösterip şovunu yapmaz. ne kadar sevgi şovu varsa o kadar az seviyordur. samimi sevenleri zor bir günde anlarsın. iyi günlerde onlar diğerlerinin şatafatı arasında görünmez olurlar.

  • türkiye'den gitmek isteyip gitmeyenlerin sebebi

    iş bulamıyorlar ve vize alamıyorlar. ilk gidiş için gerekli finansmanları da yok. çoğunun cebinde uçak parası bile yok. bir yerlere gitse iş ararken dayanmasını sağlayacak iki üç aylık para yok. bu sebeplerden dolayı çakılıp kaldılar.

  • akp gidince ülke isviçre'ye dönüşecek sanmak

    avrupa ile uyumlu bir iktidar gelirse, isviçre olmasak bile ispanya yada italya oluruz. türkiye'yi o kadar da küçümsemeyin. bütün bu kötü gidişin sorumlusu avrupa'dan uzaklaşıp bizi rusya'ya yanaştıranlar. rusya'nın müttefiklerinin hepsi sert ve tek adam yönetimi ile yönetilir. hepsi de fakir. rusya'nın kendine hayrı yok ki müttefiklerine olsun. sen yanında trilyonlarca euro ve dolar para döndüren ab ve abd'yi mi görmek istersin, petrol fiyatlarıyla oynandığı an diz çöken rusya'yı mı? abd hapşursa on tane rus ekonomisi çıkarır. almanya tek başına rusya'yı katlar. kaldı ki çin ekonomisinin bile yanında küçük kaldığı koskoca ab ile müttefik olmak varken iki avrasyacıya kanıp bizi buralara getirenler utansın. türkiye yeniden batıcılık laiklik ve atatürkçülük çizgisine oturmalı. ne o tarikatlar kardeşim? o sakallılardan hiç kimseye hayır gelmez. bırakın rusları avrasyacıları mavrasyacıları. onların da cebinden beş kuruş çıkmaz. hepsi fakir.

  • karadeniz'de yeşillikler içinde yaşamak

    huzur anlamına gelmez. huzurun komşunun kim olduğu kadardır.

  • anneni huzur evine gönder yoksa ayrılırız

    mevzu annen değil. o seni sevmiyor. seni sevse seninle alakalı her şeye katlanır. şimdi anneni bahane etmiş. o huzurevine gitsin de her şey güllük gülistanlık olacak sanıyorsan yanılıyorsun. ardından başka bir şeyi kafaya takacak. asıl nefret ettiği sensin. bunu da genç ve güçlü olduğun yıllarda anlayamazsın. yaşlandığında anlayacaksın.

  • dünya dönmeseydi zaman nasıl ölçülürdü

    yerçekimiyle ölçülürdü.

    (bkz: kum saati)

  • dini kitap okuyarak öğrenmeye kalkmayın

    adam haklı tabi. okuyunca insanların aklına değişik sorular takılıyor.

    (bkz: tanrının isminin değişmesinin sebebi)

    hep merak ettim. eğer islam bu dinlerin devamında geldiyse, tevrat'ta yhvh, incil'de yhvh olan tanrının adı neden birden bire allah olarak değişti? çok kafayı taktığım bir sorudur bu.