nerdenbileyim5
profili

  • 16 ocak 2023 izmir depremi

    amına koyayım karavana taşınacam artık yeter lan sallan sallan manyağa döndük

  • olası bir 3. dünya savaşında türkiye'nin tavrı

    gidişat dengeli bir politika izlenecek gibi görünüyor. 2. dünya savaşında ismet inönü ve diplomatlarının başarısı sayesinde taraf olmadan en az hasarla atlattık.
    bu sefer de şangay işbirliği ile yakın ilişkiler kurmak suretiyle doğu blokuna yakın durup natoya da ufaktan göz kırpmaya devam edersek hepsinin birleşip bize girişmesi de olasıdır.

  • viski kola

    tofaş kullanmıyorsanız karıştırmamanız gereken ikili. adamın biri binbir emekle özenle seçtiği arpaları malt yapıyor, ardından kendine has yöntemlerle maltı kurutup yıllarca süren bir tecrübe ile uygun şekilde kavurup, fermente edip, damıtıyor. üst kalite ahşap fıçılarda 10-12 hatta bazen daha uzun yıllar bekleterek o kendine has renk ve lezzetini veriyor, ardından şişeye koyup binlerce km yol katederek evinin önündeki markete kadar gelmesini sağlıyor.
    bunca emeğin üstüne sen "mmeh çok sert bu ya" deyip kola koyuyorsun.
    içme lan o zaman amın oğlu sinirlendim bak şimdi. tadını sevmiyorsan içmek zorunda değilsin git volim iç tam senin damak zevkine göre.

  • 7 ağustos 2020 getir çalışanının işten çıkarılması

    bir getir kuryesinin tacize uğrayan bir kadının yardım çığlıklarını duyup olaya müdahale ettiği için işten atılması olayıdır.

    olay şöyle

    getir firmasında yaklaşık 6 aydır çalışan motokurye doğan kaya florya caddesinde 18 yaşlarında bir kadının tacize uğradığını gördü.

    abi ne olur yardım et!

    18 yaşındaki kadın, doğan kaya'ya seslenerek ne olur abi yardım et diyerek seslendi, doğan kaya motorsikletinden inerek, 55 yaşlarındaki tacizciyi "utanmıyor musun neden küçük kızı taciz ediyorsun" dedi. tacizci, kuryeye ağır küfürler ederek başından savmaya çalıştı. doğan kaya, 55 yaşlarındaki tacizciye dayanamayarak 1 tokat attı ve tacizcinin elinden kurtardı. akşam evine gelen doğan kaya, işyerinden bir telefon aldı "sen dün gece kavgaya mı karıştın? şikayet geldi" diyerek hakkında tutanak tutturup işine son verdirdiler. evli ve 2 çocuk sahibi olan doğan kaya "mağdur oldum pandemi döneminde işsiz kaldım" diyerek çaresizliğini belirtti.

    edit: getir'in konuyla ilgili açıklaması.

    editiki: getir burada yapılan tacize gösterilen tepkiyi cezalandırdığı yönünde bir algı yaratıldığını iddia ederek kendini temize çıkarmaya çalışmış. bir de kanuni haklarını ödedik demişler. amacım bir kurumu zan altında bırakmak ya da linç kampanyası başlatmak değil. bakkal çırağının kurumsal iş fikrine dönüşmüş hali beni neden rahatsız etsin zaten banane.

    ancak ortalama her gün bir kadının erkek şiddeti sebebiyle yaşama veda ettiği, belki binlerce kadının tacize, hakarete maruz kaldığı bir coğrafyada erkek olmanın da kolay olmadığı da aklınızın bir köşesinde kalsın.

  • türkiye'de kaliteli hizmet veren otobüs firması

    bence (bkz: pamukkale turizm)

    başka milletleri bilmem ama bizim insanımızda en ufak kusuru şikayet etme, iyi hizmete teşekkür etmeme sorunu mevcut.
    şahsen pamukkale turizmle yaptığım yolculuklarda yakıt bittiği de oldu, otobüsün arıza yaptığı da.
    ancak arıza, kavga vs. kriz durumlarında düzgün müdahaleleri yüzünden şoför ve muavinler için bir kaç kez teşekkür maili atmışlığım da var. bir keresinde gelen cevapta çalışana ikramiye verdiklerini belirttiler hatta.

    kötü hizmeti şikayet ettiğimiz kadar iyi hizmete teşekkür etsek o zor şartlarda çalışan emekçi kardeşlerimiz de işlerini yaparken daha motive olurlar.

    edit: akbayram