hhey joe6
profili

  • 100. yıl coşkusunun olmamasının asıl nedeni

    millet daha nasıl bir çoşku bekliyor anlamadım amk.üsküdar'da oturuyorum jetler vızır vızır geçiyor,ara mahallelere kadar araçlar kitlenmiş hareket edemiyor,tüm donanma boğaza gelmiş,milyon tane bayrak asılmış,hareme kadar iğne atsan yere düşmüyor,havai fişekler,dron ve ışık gösterileri,mekanlar ağzına kadar dolmuş.
    daha ne olacaktı anlamıyorum.bunun bir tık ötesi yunanistan'a sefer yapmak amk.
    36 yaşındayım daha şatafatlı tören görmedim.biz lisedeyken bando çalınırdı.3-5 şiir falan okunup ufak bir konser ile olay kapanırdı.
    100. yıl için herkes elinden geleni yaptı bence.

  • 24 eylül 2021 altay beşiktaş maçı

    balotelli'nin bıraktığı yerden kara mamba devam etmiştir.
    beşiktaş'lılara sabır diliyorum. rakip takımın forvetinin adı karamoko bamba.tam bir forvet ismi.
    bjk'liler ne yapıp ne edip bu adamı almalılar.beşiktaş bu adamı alırsa belki de yıllardır kimsede bulamadığı enerjiyi bu adamda bulabilir.adamın ismini sanki beşiktaş'a forvet olsun diye koymuşlar.

  • özel okul pişmanlığı

    haklı bir babadır.yıllardır özel kurumlarda matematik öğretmenliği yapıyorum.uzun zamandır özel okulda değil sadece butik kurslarda çalışıyorum.
    özel okulda yarak kürek işlerden öğretmenlik yapmaya zaman kalmıyor.
    çok komik rakamlara öğretmen çalıştıyorlar.
    1 ay önce yine kısıklı'da bilinen bir kolej aradı görüşmek için.müdür bir saat konuştu.okulun geçmişinden girdi veli profilinden çıktı.öğretmenliğin yanında veli araması,sosyal etkinliklere destek falan bir sürü şey istiyor.
    neyse konu maaşa geldi.maaş 4500 tl dedi. 3 gün gelirim dedim.yok biz 6 günlük düşünüyoruz dedi.
    kolay gelsin dedim çıktım.
    veliye her türlü bindirimi yapan bu kuruluşlar öğretmene gelince maaşı düşürebildiği kadar düşürüyor.
    ve bir çok arkadaş hayat koşulları gereği mecburen çalışıyor.
    veliler gidin öğretmeninizi kontrol edin.
    5.5 -6 gün hayvan gibi çalışan öğretmenden çocuğunuza hayır beklemeyin.
    artık ders vereceğim çocuklara soruyorum hangi okuldansınız.herkesin bildiği özel kolejlerden geliyorlarsa konuları en temel düzeyde anlatıyorum.
    daha bu hafta ilkokuldan beri namlı bir koleje giden bir 12. sınıf öğrencisine çarpım tablosunu yazdırdım.bu kolej bir de ingilizce eğitim veriyoruz falan diye övünüyor.lan 12 yılda bari çarpım tablosu öğretseydiniz.çocuğun babası en az 2 ev parası gömmüştür bu okula.
    bu özel okul işinden bıkan biraz öngörülü veliler okula bayılacağı parayı özel derse veriyor.hoca ile uyum saglayamaz ise hemen yeni hoca buluyor.her türlü öğrenci verim alıyor.

  • fernando muslera

    bir fenerli olarak böyle bir şey yapacağına inanmadığım kalecidir. zaten ortada görüntü falan da yok.
    bazıları şöyle karaktersiz böyle şerefsiz falan yazmış. lan adamın neyini gördünüz. ben yıllardır en olaylı derbilerde bile bu adamın saçma sapan bir hareketini görmedim. en fazla önde olduğu maçlarda topu oyuna yavaş sokmuştur.

  • z kuşağındaki aptallıkta ısrar motivasyonu

    z’lerle sürekli içli dışlı olan biri olarak tespitlere katıldığım başlıktır.
    bugün z lerin yine dersindeyim. dersin 30. dakikası kapı açıldı,eleman sallana sallana sırasına yürümeye başladı. ilk başta zil çaldı sandım. kurs olduğu için zilden sonra çok sallamıyorum gireni çıkanı.
    baktım daha zile var. verdim veriştirdim kovdum elemanı sınıftan.
    ders bitti kapıda bekliyor çocuk. heralde hocam kusura bakmayın falan diyecek diye içimden geçiriyorum. hiç tık yok öyle mal gibi bekliyor.
    bu çocuk öyle aykırı bir tip de degil. standart düzgün çocuk diyebileceğimiz tiplerden. ama ya düşünemiyorlar ya düşünmek istemiyorlar. bir üşengeçlik çökmüş üstlerine her şey zor geliyor. tanıdığım 10 adamdan 7’si böyle.

  • öğretmenden dayak yiyen efsane nesil

    öğretmenden dayak yiyen nesilden gelerek öğretmen oldum. dönem başlayınca hep keşke o zamanlarda öğretmen olsaymışım diyorum.derste hocayı dinlemek istemediğimizde bile bunu anlamasın diye gözlerimizle takip ederdik. şimdikiler ya kafayı vurup yatıyor, ya dersten çıkıp gidiyor.adamlar evden hergün çanta getirip götürmemek için bütün defteri kitabı sınıfta bırakıyorlar. hiç unutmam bir ara her derse ayrı defter getirmemek için tek bi deftere bütün dersleri yazıyordum. fizik hocası eşeğe semeri agır gelmez dedikten sonra biraz girişmişti. öğretmenliğin kral dönemleriydi. bu devirde öğrenci olmak lazım.