hidrofobik suaygiri7
profili

  • türk hava yolları düşük profil rezaleti

    ……..

    olayın thy ile alakası yok! abd bunu güney amerika ülkelerine dayatmaya başladığı için bu ülkelere alınmıyorsunuz. zaten güney kore ve japonya bu uygulamayı başlattı ve halen uyguluyor.

    ………..

    şunu yazan arkadaşın thy'de hissesi var galiba.. böyle bir beyin tutulması olamaz. adama sormazlar mı biniş esnasında biletini kesen arkadaş mı yolcuların düşük profil şablonuna karar veriyor? düşük profil standardı nedir?

    diyelim ki bu görevli arkadaş karar verdi, thy fazla koltuk satıp işine gelene “düşük profil” diyerek uçuşunu gerçekleştirmediği onlarca yolcunun parasına çökmeyeceğini nereden bileceğiz?

    bak asıl önemli soru da şu: thy halka açık bir şirket, bu olaydan sonra kim gönül rahatlığıyla bilet alabilir? 125 k ücret ödeyip ya tutarsa mı diyeceğiz?

  • mesleklerin günlük hayata katkıları

    yiyecek içecek sektöründeyim, dışarıda yemek yiyemiyorum.

  • dünyanın en saçma yemeği

    başlık dünyanın en saçma yemeği olduğu için beğenmediğiniz yemekleri neden yazıyorsunuz anlamıyorum.

    bana göre en saçma yemek caretta caretta kaplumbağalardan yapılanı tercih edilen lawar yemeğidir. lezzetli lezzetsiz ayrı bir konu çünkü böyle bir yemeğin günümüzde varolması bile saçmalık. açlıktan öleceksen tercih edersin ama gündelik hayatta nesli tükenen bir hayvanı yemek olarak sunan da, zevk için tüketen kişi de katıksız orospu çocuğudur.

  • hayat pahalılığını hissettiren ürün

    yiyecek içecek sektöründe bir kural vardır. sürümden kazanmak istiyorsanız -bilinenin aksine- çayda, suda ve meşrubatta kolay kolay fiyat yükseltmemeniz gerekir. çünkü kafe ve restoran müşterisi bu ürünlerdeki fiyatlara duyarlıdır. diğer yandan new york steak 600 tl olsun kimse sesini çıkarmaz, uçuk fiyatlı ürün her zaman kendine müşteri bulur ve bu oran her zaman %5'tir. hem bu ürün 270 tl lik mantar soslu bonfileyi ucuz gösterir. iyi bişeydir. ama çayı 10 lira yaparsanız kazan kaynamaya başlar. şikayetler çoğalır, sesler yükselir.

    demem o ki artık bir çok kafe artan maliyetlerden dolayı çarkı kola ve su ile döndürme peşine düşmüş ama dönmez. pazarlamanın 4 p'sinden place seçeneğini temsil etmiyorsanız çay sizi kurtarmaz. müşteri kaybı kazandığınızı tolere eder. kepenkleri kapatmadan önce son umuttur çay fiyatları. son 45 günü temsil eder.

    bu sektör yaz mevsimine kadar dayanamaz. 45 günde bu topraklara bahar bile gelmez. o yüzden oyumu çay'dan yana kullanıyorum.

  • kurutulmuş et

    kendi mezenizi çantanızda taşımak istiyorsanız reçetesini verelim.

    1 kg bonfile etimizi once yag ve sinirlerinden bicak yardimiyla temizliyoruz, temizlerken etin parcalanip dagilmamasina butun bir et parcasi halinde kalmasina dikkat ediyoruz, temizledigimiz etimizin dışımı tuzladıktan ve bir tülbente sardıktan sonra +4 derece dolaba koyuyoruz, etimizin suyunu cikarmasi icin yaklasik 20 kg lik hijyenik bir ağırlığı etmizin uzerine koyarak etimizi bastiriyoruz, 24 saat bekletiyoruz.

    100 gr karabiber 100 gr taze cekilmis kisnis 50 gr tuz 30 gr kimyondan bir baharat karisimi hazirliyoruz, 24 saat bastirilan etimizi dolaptan cikartiyoruz, hazırladığımız baharat karisimiyla etin tamamini bosluk kalmayacak sekilde kapliyoruz, kapladigimiz eti strece alip etle hava temas etmeyecek sekilde etimizi sikica strecle 10-15 tur sariyoruz, etimizi tekrar +4 derece dolaba alip 24 saat bekletiyoruz, bu islemi de tamamladiktan sonra etimizi kapladigimiz strecten çıkarıyoruz, tül yada tulbent gibi ince hava gecirgenligi yuksek bir bezle etimizi bir tur sararak rüzgar alan ve hava sicakligi yuksek olan bir yere asarak kurumaya alıyoruz, etimizi ara ara kontrol ediyoruz, ilk 30 saatte kuruma gozlemlenmezse firinimizi 50 derecede calistirip etimizi 2 saat firinda kurutup tekrar doğal kuruma ortamina aliyoruz, hava sicakligi ve nem oranina bagli olarak yaklasik 7 ila 10 gun arasında etimiz yeterince kurumus olacaktır.

    bu eti makarnalarda, salatalarda ve bira tabağında kullanabilirsiniz. canınız isterse tereyağında da soteleyebilirsiniz.

    artık etinizi kurutmayı biliyorsunuz.

  • fırında tavuk

    tavukları fırına sürmeden önce tuzlu su ile bir gece bekletmek gerekmektedir. tuzlu su ile bekletilmediğinde tavuklar kendi ağırlıklarının %30’unu kaybederken tuzlu su ile bekletildiğinde bu oran %15’e düşer çünkü tuzlu su proteinlerin o sert lifli yapısını kırarak su kaybını önler. bazı ustalar tuzlu su karışımının içerisine soya sosu ve şeker de eklerler. bu biraz daha karamelimsi bir lezzet kazandırır. tuz ile su oranımız ise iki lt suya yarım su bardağıdır.

    tavukları beklettikten sonra kurulayarak -eğer parça ise- tavada ön kızartma işlemine tabii tutabiliriz. bu işlemin etlerin öz suyunu içerisinde barındırması ile uzaktan yakından alakası yoktur. tavuğun dış kısmının daha lezzetli olmasını sağlar o kadar. bence o kadar uğraşmaya gerek de yok. yalnızca lezzet düşkünlerinin yapmasını tavsiye ettiğim bir işlemdir. ben bazen yapar bazen yapmam. ailenizde rahatsızlığı olan var ise ön kızartma sanılanın aksine yemeğin daha hafif olmasını sağlar.

    fırına atmadan önce bir miktar tereyağımızı istediğimiz taze baharatlar ile karıştırıp çok hafif eritiyoruz. macun kıvamına gelen tereyağını tavuğun derisinin altına masaj yaparak yediriyoruz. bu işlemi duyunca gerilebilirsiniz ama tavuğun dersinini. altına tereyağını sıkıştırırken bu işlemin basitliğine çok şaşıracaksınız.
    ek: tamam len tamam siz dışını tereyağ ile ovun sadece.

    neyse şimdi tavukları fırına attık. ilk derecemiz 110. eğer elimizde et termometremiz varsa tavuğun buduna saplıyoruz. buradaki ısı 70 dereceye gelince işlem bitti demektir ama termometremiz yoksa bana küfretmeden önce sakinleşin. işimiz daha da basitleşti.

    termometre yoksa etimizi 100 derecede ısınmış fırına dış kısmını tereyağ ve taze baharatlar ile ovduğumuz tavuğu fırına attık. (aranızda hala buz gibi fırına atıp 100 dereceye ayarlayanlar var. çapsızlığın lüzumu yok) burada yaklaşık olarak 2,5 saat pişmesini bekledikten sonra fırından çıkarıp üzerini folyo ile kapatarak sıkılaşmasını bekliyoruz. bu şu demek: ısının etkisi ile tavuğun iç kısmında toplanan öz suyu fırından çıkarınca tekrar tavuğa dağılması için bir miktar soğuması gerekir. eğer bir çok tarifte verildiği gibi önce 110, sonra 200 derece yaparsak tavuğun orta kısmı sulu kalırken dış kısmı (gögüs ve butlar) kurur ve hiçbir şeye benzemez. bu yüzden soğutma işlemi önemli.

    soğuttuktan sonra tekrar 220 dereceye attığımız tavuğumuzun dış kısmının çıtor çıtır olmasını hep birlikte izliyoruz. istediğimiz kıvama geldiyse işimizi garantiye almak için but kısmını (işte bunlar hep püf noktası) deliyoruz. çıkan su berraksa işlem tamam. eğer pembemsi ise bir 20 dk daha pişirmemiz gerekebilir.

    bu yöntem açık alanda pişmiş tavuk satışı yapan ve yapacak olan arkadaşlara gelsin. sabah yerleştirip akşam çıkarıp satmayın şunları. lütfen rica ediyorum.

  • 16 temmuz 2018 yolcusunu yaralayıp kaçan sürücü

    aşağıdaki entry eelmyraa nickli çaylak yazarın ricası üzerine girilmiştir. kendisinin bana gönderdiği içerik aşağıdaki gibidir.
    umarım söz konusu olaydaki ilgili kişilere ulaşılır.

    -----------------------------------------------------------------
    annem 16.07.2018 günü saat 15:30 civarı, bahçelievler metrobüs- bağcılar eğitim ve araştırma hastanesi hattında çalışan 34 m 3735 plakalı minibüste kaza geçirmiştir. şoför hız limitlerine uymadan, kadir has avm önündeki kasisten hızlı bir şekilde geçiyor ve bu sırada bir yerlere tutunmaya çalışan annem araç içinde düşüyor ve omurgasında kırık oluşuyor. sonrasında annemi bu şoför, minibüsle apar topar bakırköy sadi konuk hastanesi'ne bırakıp kaçıyor.

    biz bu süreçte annemi ayağa kaldırdık, şikayetçi olduk. elimizde bir devlet hastanesi bir özel hastaneye ait raporlar mevcut.

    şikayetimizde minibüs içi güvenlik kamerasının ve bu civardaki kamera kayıtlarının incelenmesini talep ettik. şoför için uyuşturucu madde kullanıp kullanmadığının tespit edilmesini talep ettik.

    sizden ricam bu konuda hukuki yardım, bir de araçta bulunan diğer 2 yolcunun bulunması. belki burayı okuyan birileridir ve bana ulaşırlar. bizim şahide ihtiyacımız var.

    bu şoför minibüs değil el arabası bile kullanmamalı. lütfen yardım.

    ------------------------------------------------------------------------