meksika post9
profili

  • canan kaftancıoğlu'nun telefonu havada yakalaması

    trinity

    bonus editi: "neden burada olduğunu biliyorum. ne yaptığını biliyorum. neden az uyuduğunu… yalnız yaşadığını ve her gece bilgisayar önünde neden sabahladığını biliyorum. onu arıyorsun. biliyorum, çünkü ben de bir zamanlar aynı şeyi arıyordum. sonra o beni bulduğunda aslında onu değil, bir yanıtı aradığımı söyledi. bizi harekete geçiren soru bu neo. seni buraya getiren de bu soru. soruyu biliyorsun… tıpkı benim gibi."

    zorunlu edit: matrix izlememiş nesil beni yordu dünden beri. sadece enes batur izlemeyin arada kült filmleri de açıp izleyin bebeler.

  • sadece 19 bin 500 tl'ye satılan harika honda jazz

    ön kaporta takıntısı olan aramasın

  • aselsan mr

    gurur verici, enerjimizi böyle şeyler için harcayalım.

    kanal istanbul için harcanacak parayı da böyle amortisi daha kısa vadeli ar-ge’ye yatıralım mesela

  • tarım ve hayvancılığı öldürenin köylüler olması

    uzun süredir yapmayı düşündüğüm hayvancılık için yaptığım araştırmalar sonucunda gözlemlediğim durum.

    bilhassa hayvan beslemede geleneksel yöntemler, üretimde geleneksel metodlar uyguluyorlar.

    hiçbir yeniliğe ve gelişime açık değiller. adamlar herşeyi ama herşeyi devletten bekliyorlar. yem ve üretim giderleri artmış olabilir ama cidden 2 yaşında alınıp 1 yıl beslenen sonra 3 yaşında satılan 50 baş kurbanlık hayvandan kazanılabilecek parayı görseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız. ortalama hesapla şuan ki bakım ve yem maliyetiyle een kötü 200.000 tl kazanılabiliyor. 1 yılda.

    diyorsun ki bu ahır bu hayvanların üretimi için uygun değil, diyo ki devlet desteklerse daha iyisini yaparız. ulan ampik sen hayvandan edeceğin karı devletle paylaşıyor musun? sattığın hayvana fatura kesiyor musun?

    keçi sütü işletmeleri sahiplerine bakın çoğunluğu beyaz yakalılardır. avrupada uygulanan metodları örnek alırlar, verimi yukarı çıkarmak ve ıslah için çalışırlar. hangi hayvan ne kadar süt verir kaydını tutarlar, her yıl bir önceki yıldan daha verimli hale getirirler işletmelerini. bir köylünün bunu yapma ihtimali var mıdır?

    besi hayvancılığında taze yemi karşılamak için olan arazilerini ekmezler ekenler de yanlış metodlar uygularlar, halbuki ufak bir araştırmayla verimi inanılmaz derecede yukarı çıkartabilirler.

    bakanlığın verdiği hayvanları satıp parasını bir yıl boyunca yiyen ve götünü yayıp keyfine bakan kaç tane köylü tanıdım. dağ taşı ekili arazi diye ekim parası alan mı dersiniz, kaç yüz dönüm arazisine yıllardır “olmayan” yoncanın parasını alan mı dersin neler var da uzatmak istemiyorum.

    ez cümle tarım ve hayvancılığın kurtulması için hayvancılığı önce köylülerin elinden kurtarmak lazım. ben ve benim gibi bu olaya pratik teknik ve bilimsel yaklaşan üreticiler lazım.

    haydi gençler iş başına
    korkmayın
    çekinmeyin
    başarabilir miyim diye endişe etmeyin. bir köylüden daha iyi yaparsınız bu işi emin olun.

    edit 1: işin içinde olanlar ne dediğimi anlayacaklar. şu köy enstitüleri kapanmasaydı şuan inanılmaz yerlerde olabilirdik.
    -hayvancılıktan para kazanamayan boşalan köyler olmayacaktı.
    -kooperatifleşmeyle üretici simsarlara mahkum olmayacaktı.
    -piyasaya malını "babalardan" izin almadan satamayan büyük baş süt üreticisi mağdur olmayacaktı.
    -tohumun %90'ını ithal etmiyor olacaktı.

    edit 2: çok mesaj geliyor, hepsini okuyorum cevap vermeye çalışacağım.

    edit 3: "bize çiftçi lazım mühendis değil" interstellar.

    edit 4: işin içinde olanlardan itirazlar geldi. burada bahsedilen hayvancılık sadece büyük ya da orta ölçekli büyük baş sütçülük değildir. 50-100 başlık küçük baş aile işletmeciliği büyükbaşa nispeten daha kolay ve daha az sermaye gerektirir.
    “sen bu işin içinde değilsin ne kadar zor olduğunu bilmiyorsun” diyorlar. bu eleştiriye cevabım şudur, arkadaşlar doğayı ve hayvanları sevmiyorsanız, sizi seven ve destekleyen birisi yoksa bu işe girmeyin.

  • masterchef türkiye

    yemekteyiz fenomeni terkos hasan’ı da görmek istediğimiz yarışma programı

  • ülke çökerken seks yapmak

    bir suriyeli aktivitesi

  • 7 ağustos 2018 b. albayrak'ın doları dibe çakması

    berat albayrak değil bütün albayraklar gelse bu kuru çakamaz.

    (bkz: ümit aktan)

    edit: bkz: yanlıştı uyarı için çaylağa teşekkürler (ismini yazmıyorum ki şımarmasınlar hahahha)

  • etek giyen kadınlara küfreden yobaz dede

    eskinin bu tip adamlarında bir naiflik bir ermişlik olurdu. şimdi rüyamıza ak sakallı dede gelse seni anasını s*ktiğimin yobazı diyip döveriz heralde.

    (bkz: dedeler bi susun)

  • hoşlanılan kızın 33. dereceden mason çıkması

    33. dereceden çıktıysa o seni bulmuştur. sevdiklerinle vedalaş