1557
profili

  • her çalışanın maaşının %20'si alınsın

    rekor kâr açıklayan bankalar çekilen kredilerin faiz tutarlarını depremzedelere bağış olarak yatırsın. hep garibanlardan değil milletten zengin olanlardan isteyin birazda.

  • ocak 2023 memur zammı

    ben 9 yıllık memurum. işyerinde temizlik işçisi abla 3 yıllık memur. ben eş ve çocuk yardımıyla beraber tam 10.000 tl maaş alıyorum. temizlikçi abla ikramiye vs. 11.000 alıyor. hadi atm memuru vs olsam neyse de temizlikçi ablanın 10 katı yoğun çalışıyorum. kimsenin aldığında gözüm yok allah daha çok versin ama düz memurum maaşını piç ettiler bu bir gerçek. bari maaşları düzeltemiyorlarsa temizlikçi kadrosuna yükselme sınavı açsınlar az fazla para kazanıp rahat iş yapalım. ülkeye komünizm geldi ama tersten geldi vesselam. yeşil komünizm de böyle demek.

  • kpss'de 1. olan adayın mülakatta elenmesi

    bazı entrylerde güvenlik soruşturmasına değinilmiş. düşük alan adaylar terör örgütü üyesi olabilirmiş veya sicili bozuk olabilirmiş. miş de miş. hukuk devletine gel. bu amk güvenlik soruşturması allah kelamı mı? hata, yanlış olmaz mı? bu ülkede isim benzerliğinden hapis yatan var. mülakatlar nasıl yargıdan muaf olabilir? varsa güvenlik soruşturmasında kamuya girişe engel durum adaya yazılı olarak belirtirsin. şu sebepten dolayı ataman yapılmadı git yargıda hakkını ara diye. hatta sınava bile sokmazsın. gidipte puştluk yapıp 50 puan vermezsin. direkt red verirsin. bunun adı en hafif tabiriyle puştluktur. yargının yeniden mülakat kararında aynı puanı vermek için oluşturulmuş, sistemin açığını bürokrasi eliyle kullanan bir puştluktur. öyle istihbari veriye göre de kişiler hakkında yargıya varılmaz. istihbari veriyle bir kişi terörist olmaz! bunun adı anayasal suç olan fişlemedir başka birşey değil. hukuk devletinde bir kişi suçluysa suçu yargı kararıyla sabit olur. tutuklanmış insan bile suçu yargı kararı ile kesinleşmedikçe suçsuzdur. ama bulmuşlar mal bulmuş mağribi gibi iltisak, irtibat. ne diyelim yamuk cetvelden doğru çizgi çıkmaz. mağdurlara geçmiş olsun.

  • ekşi itiraf

    işsizlikten kafayı yemek üzereyim. bu saatte uyandım kariyer'den iş bakıyorum. bu duruma düşmeme vesile olanları eşekler kovalasın.

  • s-400'lerin yarı kapalı tutulması

    dükkanın alarm sistemini kapatıyorum ama hırsız gelirse açarım demekle eşdeğerdir.

  • atlı polislere isim önerileri

    (bkz: polat)

  • 7 temmuz 2018 kanun hükmünde kararnamesi

    polis memuruydum.15 temmuz akabinde açığa alındım.hayatımda fetö'nün kapısından içeri girmiş değilim.param olsa 5 vakit içerim ki bakım teşkilatta ayyaşa çıkmış.ekim 2016'da hakkımda gözaltı kararı olduğunu öğrenince 8 aylık hamile eşimi bırakıp teslim oldum.15 gün gözaltından sonra turuncu renk bylock şüphesiyle numara dahi söylemeden tutuklandım.akabinde khk ile ihraç oldum.ben cezaevinde iken ilk evladım dünyaya geldi ve ben doğum haberini bir hafta sonra öğrendim.7 ay sonra iddianame kabul edilip duruşma olunca yıllar önce kayınbiraderime verdiğim kamu gsm hattı nedeniyle ihraç olduğumu ve tutuklandığımı öğrendim.iki sene önce el konulan telefonların inceleme sonucu gelmediği için hala yargılamam devam ediyor.hiçbir fetö kriterlerim yok.velhasıl bu kadar basit bir konudan iki senedir hayatım sikildi.üniversite mezunu olmama rağmen iş bulamıyorum.polis olduğumdan askerlik vazifemi yapmamıştım.şimdi ise ihraç olduğum için lisans mezunu olmama rağmen 12 ay uzun dönem er olarak askere gitmem gerekiyor.işsizlik sıkıntı tabi.bazen günlük 60 liraya inşaat işi oluyor.tabii o da bana 60, suriyeli kardeşlerimize 75 tl.denecek sözüm,edecek küfürüm kalmadı.şuan kafama sıkmıyorsan tek sebebi evladım.allah hiçbir masum insana benim çektiğimi yaşatmasın.