elmasuyu8
profili

  • 31 mart 2024'te imamoğlu'na oy vermek için sebep

    “asla imara açılmayacak” denen askeri arazileri imara açıp (bkz: #161215261) körfez sermeyesine pazarlanmasına önayak olan şahsın belediye başkanlığıyla ödüllendirilmesini istemiyorum.

    tüm istanbullu gençlerin hakkı olan yurtların, kamp alanlarının, spor tesislerinin bilal erdoğan’ın vakfınca özel mülk gibi kullanılmasını istemiyorum.

    yıllarca önüne taş koydukları metro projelerini, taksi projesini, “kimin parasını kime veriyorsunuz” diyerek eleştirdikleri sosyal yardımları bugün kendi vaatleri olarak halka sunmalarını iki yüzlüce buluyorum.

  • 2007 yılındaymış gibi yazmak

    oyku_berk_evlerinin_onu_boyali_direk.mp3

  • hamza'dan şikayeti olan vatan sevgisini sorgulasın

    ak parti adana milletvekili tamer dağlı'nın tbmm'de hamza yerlikaya’nın vakıfbank yönetimine atanmasını savunurken sarf ettiği sözler. sözlerinin tamamı şu şekilde:

    "hamza yerlikaya bu vatanı seven, bayrağını seven defalarca dalgalandıran bir sporcumuzdur. bu bankaların sporla ilgili hizmetleri de vardır. hamza yerlikaya gibi bu vatanı seven bütün sporcularımıza ne yapsak azdır. eğer hamza’dan rahatsız oluyorsanız vatan sevginizden şüphe etmeniz lazım."

    video

    vekilime katılıyorum. tek vasfı iktidar partisinin eteğinde oturmak olanların devletten 3'er 4'er maaş almasında hiçbir problem yok. esas yoksulluk sınırının altında yaşamak zorunda kaldığımız için biz özür dileriz. bir kamu bankasında yönetim kurulu üyesi olabilecek liyakati kazanabilmek için milli güreşçi olmanın yeterli olduğunu bilemeyip liyakat kazanmak uğruna ömrünü eğitime harcayan vatandaşlar olarak biz özür dileriz. siz haklısınız vekilim. biz bu vatanı sevmiyoruz.

  • atatürk havalimanı'nı hastaneye dönüştürme önerisi

    istanbul büyükşehir belediye başkanı ekrem imamoğlu'nun koronavirüse karşı alınacak tedbirler kapsamında dile getirdiği fikir. imamoğlu, vaka sayısının hızlı artışının da göz önünde bulundurularak havayolu, karayolu ve metro ile erişim imkanı bulunan atatürk havalimanı'nın koronavirüsle mücadele edilen bir geçici hastaneye dönüştürülebileceğini söyledi.

    link

    edit 1: daha önce sözlükte de bu fikri dile getirenler olmuş ancak ilk defa resmi bir ağızdan duyuyoruz. o yüzden açıklamayı "imamoğlu'nun dile getirdiği fikir" olarak düzeltiyorum.

    edit 2: 2018 yılında bilgi üniversitesi mimarlık bölümü, bitirme projesi kapsamında atatürk havalimanı ve haydarpaşa limanı'nın birer yerleşke olarak nasıl kullanılabileceği üzerine çalışmış. iki alan da yerleşke kurulumuna oldukça uygunmuş: (bkz: #104249019)

  • ytü'nün akıllara zarar giriş kapısı

  • 11 milyon fidanın 8-9 milyonu zayi olacak

    cumhurbaşkanı erdoğan tarafından ‘milli ağaçlandırma günü’ ilan edilen ve orman bakanlığı’nın ‘geleceğe nefes’ adını verdiği kampanyada hedef 11 milyon fidan dikmek. 11 kasım saat 11.11’de başlayan kampanya 81 ilde 2023 noktada düzenleniyor. ormancılar ise tarih seçiminin doğru olmadığını, milyonlarca fidanın ziyan olacağını iddia etti.

    türkiye ormancılar derneği genel başkanı orman mühendisi hüseyin çetin, kampanyanın dolayısıyla ‘milli ağaçlandırma günü’nün tarihinin doğru seçilmediğini söyledi. tüm dünyada ve türkiye’de 21 mart dünya ormancılık günü ve orman haftası’nın kutlandığını, ağaçlandırma kampanyalarının düzenlediğini hatırlatan çetin eleştirilerini şöyle sıraladı:

    "ağaçlandırma çalışmalarında esas olan fidan dikimi. ’11. ayın 11’inde, saat 11’de, 11 milyon fidan’, güzel bir söylem. ama biz bunun gerçeklemesini mümkün görmüyoruz. doğu anadolu’da eksi 8-10 derece donda fidan dikebilir misiniz, dikemezsiniz. iç anadolu’da sonbaharda damla yağmur düşmemiş. kupkuru toprağa fidan dikemezsiniz.

    33 yıllık memuriyet hayatımın 28 yılı ağaçlandırmada geçti. çoğu iç anadolu bölgesinde olmak üzere, 16-17 bin hektar orman çalışmasında bulundum. iç anadolu’da sonbahar kurak gittiği zaman fidan dikimi yapılamaz. ancak yağış olursa, toprakta bir rutubet olursa ağaçlandırma çalışması yapılabilir.

    türkiye’de fidan dikim mevsimi değil. biz bu yüzden bu kampanyayı onaylamıyoruz. türkiye’de fidan dikimi için uygun mevsim ilkbahardır. keşke 11 milyon fidanın hepsi ağaç olsa, biz ormancılar olarak çok seviniriz. sembolik 50-100 fidan dikerseniz bunu sulayabilirsiniz ama 11 milyon fidanı sulayamazsınız."

    bu tip kampanyaların türkiye’nin orman varlığına bir faydasının olmadığını, sadece kamuoyunun çevre bilincine katkı yapabileceğini söyleyen çetin, dikilecek 11 milyon fidanın en az 8-9 milyonunun zayi olacağını ileri sürdü.

    ağaçlandırma çalışmalarının geniş ve orman potansiyeli olan sahalarda yapılmasının gerektiğini de belirten çetin, “keşke her ilimizde 50-100 hektar gibi alanlar belirlense ve çalışma bu alanlarda yapılsaydı. o zaman ülkemizin orman varlığına katkıda bulunulabilirdi” dedi.

  • 1 ak partiliyi ikna et

    "ben kendimi ikna edemiyorum bu muhalefete, ak partiliyi nasıl ikna edeyim?" diye cevapladığım soru.

  • seçim zamanı doların artması