07 ucunu vermeyen ogrenci12
profili

  • 9 haziran 2022 maliye bakanlığı önlemleri

    karı koca memuruz. bugün, çocuğum çok hastaydı. devlet hastanesinde yer bulamadığımız için özel hastaneye gidip 350 lira muayene parası ödedik. arkasından doktor ilaç yazdı. ödedigimiz bütün sigorta primlerine rağmen ilaçlar 150 lira tuttu. uzun zamandır devlet sürekli sgk'nın karşıladığı ilaç kapsamını daraltıyor birtakım ilaçların tamamını sigortalıya ödetiyor son olarak çocukların boğaz spreyleri sgk kapsamından çıkarılmış. yani ücretin yüksek çıkmasının nedenlerinden biri de bu. boğaz spreyi önemli bir şey nasıl çıkarılir vesaire diye sohbet ederken eczacıdan daha önce bilmediğim bir şey öğrendim.

    eczacı, suriyelilerin ilaç için bizim gibi %20 katkı payı vermediğini bunun yanı sıra tedavilerinde hastane katkı payı çıkmadığını söyledi. ben 12 eşim 10 yıllık memuruz hayatımıza henüz devlet hastanesine gitmişliğimiz yok. zaten özel hastaneye gitmiştiğimizde bir elin parmaklarını geçmez yani öyle devlete pek sağlık maliyeti çıkaran insanlar değiliz. ilk defa ekonomik nedenlerden dolayı bugün devlet hastanesine gitmek istedik ama yer bulamadık. ödediğimiz onca prime rağmen cebimizdeki (aslında cebimizdeki değil kredi kartımızdaki) son kuruşları hastane ve ilaç parasına verirken sığınmacıların bedavadan ilaç aldığını görmek beni gerçekten çok sinirlendirdi. buradaki sinirim ırkçı vesaire bir sinir değil sadece bir devlet kendi halkına nasıl bu kadar düşman olur bunu siniri. hayatımızı gecemizi gündüzümüzü bir avuç haramiyi daha çok zengin etmek ve onların saçma sapan ideolojileri yüzünden 10 milyon mültecinin masraflarını karşılamak için kullanıyoruz.
    hazine ve maliye bakanlığının yeni önlemi sgk vesaire gibi kurumlarda oluşan bu açığı kapatmak için çaktırmadan başka ilaçları sgk kapsama dışına çıkarmak olur. yani yine bizim gibi sabit gelirli vatandaşların ensesinde boza pişirecek kararlar olur

  • 12 şubat 2022 millet ittifakı fotoğrafı

    umut veren fotoğraftır. ak partili trollerin yazarların utanmadan 6 kişi erdoğan'a karşı birleşti lafı ile küçümsemeye çalıştığı olay. peki erdoğan karşısındaki muhalefet dağınıkken bugüne kadar kimlerle birleşti. hatta geçmişi bırakalım bugünkü duruma bakalım

    demokrat parti lideri süleyman soylu
    has parti lideri numan kurtulmuş ekipleri ile birlikte ak parti'ye katıldı. bunun yanı sıra recep tayyip erdoğan'ın ak partisi, devlet bahçeli'nin milliyetçi hareket partisi, mustafa destici'nin büyük birlik partisi üçlü ittifak yapmış durumda bunları da hesaba kattığımızda erdoğan geçmiş seçimleri 5 partili ittifakla kazandı. iktidarda olmanın gücünü kullanarak diğer partilerin liderlerine ya kendi partisine katılması ya da ittifak halinde olması karşılığında makam mevki ve kadro verdi. bu ittifakın içerisinde siyasi partiler dışında onlarca vakıf dernek tarikat ve cemaat var

    karşısındaki dağınık muhalefete karşı yaptığı ittifaklarla her seçimden başarıyla çıkan erdoğan lk defa istanbul ve ankara seçimlerinde kendisi gibi birleşmiş bir muhalefet gördü ve bu muhalefet erdoğan'ı kendi taktiği ile yendi.

    üç kuruş para için yalan söylemekten çekinmeyen bir zamanların yahudi gardiyanları gibi 2 tane fazla ekmek için kendi halkını satan bu çanak yalayıcı trollerin lütfen bu konuda yarattıkları algıdan önce meseleye bu taraftan bakın

  • hamile eşini öldürüp parçalayan adam

    bakın öldürülen kadını suçlamıyorum sadece birkaç önemli şey söylemek istiyorum lütfen yanlış anlamayın. son 12 yılı kamuda olmak üzere 20 yıldır öğretmenlik yapıyorum. hiç doğuda çalışmadan bu son 12 yıllık meslek hayatım hep izmir'de geçti. bu yüzden düzgün bir hizmet puanı toplayamadığım için izmir'in daha problemli sayılan sosyoekonomik açıdan düşük bölgelerinde çalıştım.

    özellikle ilk 7 yılım uyuşturucu kullanımının ve satışının çok yaygın olduğu gültepe mersinpınar bölgesinde geçti.

    burada henüz yaşları 13 14 olan kız öğrencilerimin kapıda bekleyen uyuşturucu bağımlısı serseri kara kuru belalı tiplere nasıl hayranlıkla baktıklarını nasıl aşık olduklarını gördüğümde dehşete düştüm.

    bu tiplerle sevgili olduklarını bir kısmının bunlarin evine girip çıktığını yani muhtemelen cinsel istismara uğradığını başka ögrencilerden duydum. gerek kapıda duran tiplerin dağıtılması gerek kız öğrencilerimizin bu insanların evlerine gittiği iddiasına karşı tedbir alınması için polise yaptığımız onlarca müracaat sonuçsuz kaldı çünkü maalesef polis bile bunlarla baş edemiyordu.

    15 16 yaşında bu serserilerle evlendirilen 18 19 yaşında okula kucağında iki çocukla gelmis görünüm itibariyle artık koca bir kadın olmuş tanıyamadığım kız öğrencilerim için gözyaşı döktüğümü bilirim.

    büyük kısmı 15 16 yaşında evlenip uğradığı şiddet nedeniyle 18 19 yaşında kucaklarında bebek ile tekrar baba evine sığınan hatta bundan sonra bile bir kısmı bu serseriler tarafından takip edilmeye devam edilen öğrencilerim oldu.

    orada geçirdiğim 7 yıl boyunca defalarca örnekleri ile öğrencilerime konuşup bu konuda bilgilendirmeye çalıştım belki başarılı olduklarım olmuştur. ama ikna olmayan yine bu tarz insanlarla görüşen öğrencilerim olduğunu üzülerek gördüm. gerçekleşmeyen olayı bilemezsiniz ama gerçekleşen olayı bilirsiniz.

    bütün bunları şu yüzden anlatıyorum. maalesef 10 lu yaşlarda henüz yeni ergenliğe giren kız çocuklar sıradışı erkeklere çok yoğun bir ilgi besliyor ve bu beslenen ilgi pek çoğunun hayatının geri kalan kısmına mal oluyor. örnekteki gibi ağır bir sonuçla karşılaşsalar veya karşılaşmasalar sonuç olarak en iyi ihtimalle 18 yaşında kucaklarında bir iki çocuk hayatlarının geri kalan kısmi mahvolmuş şekilde hayatlarına devam ediyorlar.

    bu yüzden özellikle bu varoş diye tabir edilen bölgeler başta olmak üzere çocuklara küçük yaşlardan itibaren profesyonel destek verilmesi ve ergenliğe girdikleri ilk yıllarda hatalı tercih yapmalarının hayatlarını mahvetmelerinin önüne geçilecek profesyonel çalışmalar yapılmalı. benim gibi öğretmenlerin kendi imkanları ile yapmaya çalıştıkları maalesef yeterli olamıyor

  • erdoğan'ın ekibinin ekonomi bilmediğini sanmak

    sığır muhalif yanilgısidir.
    ekonomiyi islami referansla yönetiyor. he canım he.
    ekonomi bilmiyor o yuzdem kur yukseliyor he canım he.

    karşındaki adamlar ekonominin kitabıni yazar.
    19 yildir adım adım ulkede ne varsa sattilar ulkenin bütün rezervlerini yabanci sirketlere sattilar. kitleri yabanci sirketlere üc otuzq verdiler. disaridan gelen her bir dolar krediyi betona gömüp 5 mütahiti dunyanin en zenginleri listesine soktular. basit bir danismanlarinin bile son model arabada koko cekecegi bir ayricalikli sinif yarattilar. butun denizi kurutular. butun bunun faturasini 80 milyon insanin sirtina yiktilar.

    ulkeye 10 milyon multeci sokup zaten ucuz olan is gücünü dahada ucuzlatip yandaş patronlarin daha cok semirmesini sagladilar. bu multecilerin ekonomik maliyeti halkın sirtina yikilirken, bunlarin avrupaya geçişini engellemek amaciyla sınırları kapatmak icim 6 milyar dolar alindi. paranin akibetini ben bilmiyorum. bilen anlatsın.

    simdi deniz kurudu ama hala balik avlamaya devam etmek istiyorlar. seni iyice fakirlestirip çin'in yarı fiyatına calistirarak avrupa'nin çini yapacaklar. ayricalikli bir zumreye oluk oluk para akacak sen aç kalırken.

    bütün bunlari yaparken ekonomi yüzünden secim kaybetmemek icin de stratejileri var. ıslami referans olarak düşündüğünüz faizi dusurup kur yukseltme meselesimi yukarida anlattiklarimin yani sira ileride secim öncesi kisa sureli bir rahatlama yaratacakları dönem icin parasal genisleme amacıyla da kullanıyorlar. artik ekonomide kotu gunler geride kaldi deyip 3 4 ay bastiklari tlyi piyasaya sürüp dusuk faizli kredi, yardim adi altinda piyasaya surecekler.

    zaten bu strateji ile 2023i atlatirlarsa bu yaptıklarından secim sonrasi tl'nin pul olmasi hiperenflasyon vs. ıktidarlarini sarsmayacak. 2028e kadar onleri acilirken orta sinifi bitmis insanlarim karin tokluğuna çalıştığı ama iyice tepkisizlestigi bir ülkeyle devam edecekler.

    bu adamlar ekonomiyo gercekten iyi yönetiyor. ama bu yonetim becerisini halkin refahi icin degil ayricalikli bir zümrenin zenginliğine zenginlik katmasi icin yapıyor. bunu yaparken halki kandırmayi da iyi beceriyor.
    karşılarında sapka çıkarıyor ve saygilarimı sunuyorum

  • maaş artışının %66 olması gerektiği

    dolardaki enflasyonun %5 olduğu hesaba katılarak %74 olarak guncellenmesi gereken oran

  • afgan göçmenin 5 yaşındaki çocuğa saldırması

    arkadas ırkçılıkla irkcilik. benim gibi ortaokul yıllarından beri kendisini sosyalist olarak gören adama bile bunu soylettiniz. kabul etseniz de etmeseniz de afgan kültürunde pedofili çok yaygın. araştırın görün. hem kız hem erkek cocuklara karsi çok yaygın. kız çocukları icin ortalama evlenme yaşı 12. bu adamlar saatli bomba gibi dolaşıyor

  • ismail saymaz

    gereksiz lince tabi tutulduğunu düşündüğüm gazeteci. ergenekon kumpaslarinda en onde gazeteci arkadaşlarını savundu fetö tasfiye olunca nedim gibi hulki gibi dönup paranin esiri olmadi. bu yyzden hürriyet'teki isini kaybetti
    bir dönem sadece radyoculuk yapabildi hic bir kanala cikamadi issiz kaldi. sözcü ile yeniden sahalara döndü. eğilmedi bükülmedi dogru bildigini savundu.

    yandaşları ekranlarda rezil etti iktidara karsi sözünü hiç esirgemedi. buna rafmen klavye delikanlıları tarafindan hala eleştiriliyor.

  • 6 ocak 2021 milli savunma bakanlığı açıklaması

    gereksiz açıklamadır. ortada bir darbe tartışması falan yok darbe ima eden yok ama birileri gündemi değiştirmek için birilerinin konuşmasından darbe iması çıkarıyor. koskoca milli savunma bakanlığı bunları ciddiye alıp cevap veriyor.

  • bana ne lan çıkmam kanaldan

    buket aydın gitti mu?
    burhan öksüz kaldı mu?
    kilijdar öcün aldı mu?
    emdi dalak yırtılır.

  • imamoğlu'nun uber'e karşıyım demesi

    ahlaksızlıklarına ve yalan dolanlarına her gün yeni bir alçaklık katan aktrollerin yine yalan beyanı.
    uber taksi sorusu üzerine imamoğlu taksicileri halka kaliteli hizmet sunduğu takdirde ve gelişmeyi kabul ettikleri takdirde destekleyeceklerini söyledi. uberle ilgili yorum yapmadı. taksilerin uber kalitesine çıkmasından bahsetti. asla, ubere karşıyım demedi.

  • 12 şubat 2019 venezuela'ya demokrasi getirilmesi

    buradaki bazı sığırların iddiaa ettiği gibi venezuela'ya huzur ve güven değil kan ve gözyaşı getirecek olaydır. amerikan ve batı medyasının gazına gelip 30 yıllık ortadoğu geçmişinden ırak suriye ve özellikle libya örneğinden ders almayan, hala cahilce yorum yapan bu sığırlar yüzünden demokrasi bir gün bizim ülkemize de gelecek.

    venezuela'da ne oldu. aslında libya lideri kaddafi'nin uyguladığından daha halkçı bir politika uygulandı. chavez iktidara gelince ülkenin amerikalı şirketler tarafından sömürülen petrol ve diğer yeraltı kaynaklarını devletleştirdi. buradan elde edilen tüm olanakları halkının yoksul kesimlerinin refahı için kullandı. 1 milyondan fazla konut yapıp bu konutlara yoksulları yerleştirdi. ortak aşevleri çamaşır evleri eğitim merkezleri açarak bu yoksul insanların sosyal ve ekonomik açıdan kalkınması için çaba sarf etti. bu çaba sonucu amerika'nın tepkisini çekti ve sistematik olarak venezuela'ya ekonomik yaptırımlar ve yalnızlaştırma politikası uygulandı. kendi kendine yetebilen ürettiği petrolle tüm halkını kalkındırmak isteyen ülke abd ve işbirlikçileri tarafından açlık sefalet ve yoksulluğa mahkum edildi.

    1990'larda saddam saddam saddam
    en kötü adam diye şarkı yapılan güzel ülkemin güzel insanları; ırak, olmadığı daha sonra itiraf edilen kimyasal silah bahanesi ile altüst edilirken demokrasi geliyor diye sevindi. sonuç 2 milyon sivil ölü.

    bundan ders almayan yurdum insanının yeni düşmanı esad oldu petrol zengini bu ülke abd destekli terör örgütleri tarafından saldırıya uğrarken emevi camiinde namaz kılacak olan başbakanları ile birlikte abd'nin suriye politikasına destek oldular. sonuç petrol sahaları abd destekli pkk pyd örgütü elinde. 1 milyondan fazla insan öldü milyonlarca insan mülteci konumuna düştü.

    bu arada yine petrol yataklarını kamulaştıran ve buradaki zenginliği halkına bölüşturen kaddafi de amerika ve başta fransa olmak üzere avrupa'nın demokrasi ihracından nasibini aldı. sonuç halkı açlık içinde yönetimi dörde bölünmüş her tarafı ciddi güvenlik problemleri ile dolu ve petrol sahaları fransız ve amerikan şirketlerinin elinde olan bir libya.

    şimdi her s**** hıyar diyenin peşinden tuzlukla koşar gibi abd'nin peşinden koşan ülkemin güzel insanları ve eğitim ortalaması yüksek ekşi sözlük ahalisi bu sefer maduro'nun venezuela'sı için aynı korunun gönüllü destekçileri oluyor. umarım bir gün anlarsınız ama umarim anladığınız gün sokaklarda birbirimizi kestiğimiz tepemize demokrasi bombaları yağdığı bir dönemde olmaz.

    edit (ekleme): bazı yazar arkadaşlardan burada yazdığım yazıda akp nin ortadoğu politikasının eleştirisi de olmasına rağmen akpli olduğum ve akp'nin dış güçler söylemini kullandığım yönünde mesajlar aldım. bunlardan birine verdiğim cevabı daha iyi anlaşılması açısından eklemek istiyorum.

    hayır, aynı türkiye gibi değil. çünkü turkiye'de emperyalizme göbekten bağımlı bir iktidar var. bu iktidar perde önünde abd ile kavgalı gibi gözükse de perde arkasında ekonomik anlamda abd ve batı ne isterse onu yapıyor.

    madencilik yasasına bak. yabancı şirket geliyor. madeni çıkarıyor. bunun %1i devlete kalıyor %99 unu hiç bir ek ödeme yapmasına gerek kalmadan yurt dışına çıkarıyor. sonra bu madeni işleyerek katma değer yaratıyor be aynı maden 10 kat pahalı olarak ve işlenerek turkiye'ye tekrar satılıyor.

    petrol arama ve işletme ile ilgili yasa çıkalı çok olmadı.
    bu yasa şöyle diyor; turkiyedeki petrol rezervleri bp shell exxcon gibi amerika ve avrupa menşeli büyük petrol devleri tarafından çıkarılacak ve bunda türkiye'nin payı %10 olacak. tam bir peşkeş durumu varken bu örnek venezuela ile karşılaştırılamaz. büyük petrol sahaları keşfedilip sonra bunlar kamulastırılır ya da rusya menşeli petrol şirketlerine devredilirse o zaman bize demokrasi gelmekte gecikmez. sizde sokakta alkış tutarsınız, sonumuz irak gibi olur.

    yukarıda bahsettiğim ekonomik teslimiyet tabi ki emperyalizme yetmeyecek. çünkü bop'un hedeflerinden biri büyük kürdistan devleti. 40 yıldır bu haritalar boşuna çizilmiyor. bu hedefe akp gibi dışa bağımlı bir iktidar bile evet diyemeyecegi için akp'nin iktidarda kalması bu yönüyle de onların işine geliyor. çünkü zamanı geldiğinde turkiye'de bir iç savaş, demokrasi için abd'nin buraya girmesi, kendi gücüyle akpyi devirmek yerine bugüne kadar göt deviren bazı gerizekalı muhaliflerin buna alkış tutması için akp biçilmiş kaftan.

  • 4 mayıs 2018 chp'nin muharrem ince'yi açıklaması

    abdullatif şener ismi ortaya atılır birileri tabandan oy alamaz der. ilhan kesici ismi öne atılır birileri tayyip ezer geçer der kılıçdaroğlu aday olsun denir birileri tayyip kedi fare gibi oynar der muharrem ince denir ikinci tur kesin kaybeder derler. iyi de çok affedersiniz bunları yazan gerçekten chp seçmeni ise kaba bir laf vardır ne emmeye ne gömmeye sizinkisi o hesap. kim aday olursa olsun tüm gücümüzle destekleyeceğiz o kadar

    edit: tabii söylemeden edemeyeceğim bana kalsa en iyi aday abdullatif şener olurdu 2. turda tüm muhaliflerden oy alacak kadar yıpranmamış ve sevilen bir tip.
    muharrem ince de hitabeti güçlü, kendine güveni olan yalova'yı hile ile akpye teslim etmeye çalışanlara karşı direnmiş söke söke hile yaptırmadan almış kişidir. şener olmayacaksa kesinlikle aday o olmalı