arlington8
profili

  • mrna aşılarının seneler sonraki yan etkileri

    sözlük ahalisinden özür diliyorum, çok ta sikimde olmayan yan etkilerdir. 20 yildir hayvan gibi sigara içiyoz ne iç organ kalmistir ne damar ne ciger vs..
    zaten vucudumuzun anasini aglattik az uyku düzensiz beslenme stres sinir alkol..mrna kim köpek amk??zaten yildiz tozu degil miyiz?yas 41 daha bu kadar yasamadan geberip gitcez zaten.

  • sözlük yazarlarının süper güçleri

    düşünce gücüyle nesneleri hareket ettirebiliyorum.gerçi şuan için tek nesneyi hareket ettirebiliyorum ama olsun kendimi geliştiricem sözlük.

  • ekrem coşkun döner

    an itibariyla izmir çankaya subesinde 500kg döner ve ayrani cumhuriyet bayrami sebebiyle bedava dagitan dönerci..

    zorunlu edit:birkaç yazar arkadas uyarinca editlemek durumunda kaldim..dönerci önündeki kalabaligi görünce dönerci önündeki görev yapan trafik polislerine sorduk bu kalabalik nedir diye cumhuriyet bayrami diye bedava dagitiyorlar gibi bi yanit aldik ama sanirim her subesinde belirli gunler bu 500kg bedava uygulamasi varmis..yani beles döner ayranin 29 ekimle alakasi yokmus bugune denk geldigi icin bizde yanlis bilgilendirilmis olduk.

    edit 2: begenenlere saygim sonsuz ancak ben yiyemedim döneri, yagli geldi bide yaprak döner diyor ama yaprak gibi degildi pek daha çok topak topakti ve gerçekten yagliydi.bu yag mevzunu anlayabilmek icin sizleri hemen kemeralti hisar girisindeki güven lokantasina yine kemeralti eti tandira ve kemeralti saat kulesi girisindeki ankara dönercisinden döner yemeye davet ediyorum..ekrem coskun bariz yagli ama belkide et kalitesi subeye göre degisiyordur bilemiyorum..

  • türkiye'nin üzümü en iyi ilçesi

    üzümün kralı il olarak manisa, ilçe olarak salihli-sarigöl ilçesi ve manisa ishakçelebi kasabalarından çıkar.
    saruhanlı ve hacırahmanlı turgutlu üzümlerini de unutmamak lazım..
    türkiye'yi geç dünyanın en iyi sultaniye üzümleri bu coğrafyada yetişir.

    edit: manisa üzümünün diger üzümler ile kiyaslanamayacagini iddia eden sevgili suserlar sultaniye üzümünde dünyaca kabul görmüs ünlü üzümler manisadan çikmadir..
    edit 2: manisa ilçelerinde üzüm bağ alanları bilgisi için
    manisa'nın köylerine kadar heryerden üzüm tatmışlığım var ancak şahsen ben salihli üzümünü tek geçerim.gönül isterdi sarigöl demeyi ancak nerdeyse sarigöl üzümünün tamami yurt disina ihraç edilir.
    edit 3: babası tekel içki ve şarap fabrikalarından emekli biri olarak şunu da eklemek isterim.alaşehir üzümüde güzel elbet ancak alaşehir üzümü daha çok tekelin oraya yanlış hatırlamıyorsam 95 yılında açtığı içki fabrikası üretimine gidiyor daha çok..sofralarımıza gelen üzüm daha çok salihli'den gelmekte..
    edit 4:literatürde dünyada 22 çesit üzüm bulunmakta üstte yazdiklarim sultani üzüm içindir.
    edit 5:şunu da şuraya bırakıyorum
    edit 6: manisalı değilim.

  • 16 mart 2019 beşiktaş göztepe maçı

    1 haftadır beşiktaş'ta kalıyorum ve üzerimde göztepe forması sweeti ile 1 haftadır çarşıda geziyorum.balıkçılar çarşısı olsun midye kokoreç yemek olsun gittiğim her mekanda beşiktaş taraftarı gayet güzel olumlu şeyler söylediler göztepe'miz için.bir kişi laf atıp yan dahi bakmadı..bazen takıldılar midye ne kadar sorusuna 1 lira ama göztepe'lilere 2 lira veya göztepe inşallah ligde kalır,göztepe gibi takımlar düşssün istemeyiz,tamer hocayı hemen kaptınız vs.. gibi gayet düzgün efendi şakalaşmarda bulunduk...

    diyeceğim şu ki burda ortamı germeye çalışan hayatında bir kere beşiktaş'a inönüye gitmemiş televizyon taraftarı olan sözde beşiktaş'lı su katılmamış orospu çocuklarına aldırış etmeyin ben bizzat yerinden bildiriyorum gerçek beşiktaş taraftarı özellikle çarşı gerçektende efendiymiş..takdir ettim..

    hakedenin kazanmasını dilerim.beşiktaş karşısında alacagımız 1 puan bile bizim için hayati öneme sahip..

    haydi bastır şanlı göztepe'm!

    edit: beşiktaş çarşısından 10 kokoreç ve midyeciyi izmir'e davet etmek isterim bugun ki maç ne olur bilemem ama midye ve kokoreçte gerçekten izmir döver..abi baharatlı midye domatesli kokoreçmi olur allasen.gelin bi ısmarlayımda midye kokoreç görün.
    edit 2: su katilmamis tayfadan olanlar yesillendirmeye baslamislar mesaj kutusunu..

  • arnavut ve boşnakların türkleri sevmediği gerçeği

    (bkz: rok sen misin?)

  • aşı yaptırmaya mecbur değilim hareketi

    toplum bağışıklıgının ne oldugundan bihaber yazarlar mümkünse entry sıçmasın..
    otizm nedeni sosyal genetik ve çevresel faktörlerdir.
    senin yedigin balıkta midye de aşıdakinden çok daha fazla civa bulunmaktadır..

    "otizmi çağrıştıran davranış özellikleri ile ilgili ilkyazılar 18. yüzyıla kadar gitmektedir. 1700’lü yıllarda fransa’da jan ıtard ve ingiltere’de jon hâlsam söz etmişlerdir. bu bilim adamları otizmi incelemişler ve otizmli kişileri her hangi bir tanım koymadan farklı bireyler olarak isimlendirmişlerdir.

    “otizm” teriminin ise ilk kez isviçre'li psikiyatr eugen bleuler tarafından 1911 yılında kullanılmıştır.

    unıcef verilerine göre aşı ile önlenebilir altı hastalık (boğmaca, difteri, tetanos, kızamık, çocuk felci, verem) nedeniyle olan çocuk ölümlerinin sayısı 1989’da 5 milyon dolayında iken, bugün bu altı hastalıktan ölüm yılda yalnızca 100 bin dolayındadır. dünya sağlık örgütü (dsö) avrupa bölgesi aylık bildirim verilerinden elde edilen bilgilere göre, 2013 ve 2015 yıllarındaki kızamık salgınında hastalananların çoğu aşısız çocuklardır. dsö kızamık aşısı yapılmadığında yılda 2,7 milyon çocuğun kızamık komplikasyonları nedeniyle öleceğini öngörmektedir.

    abd hastalık kontrol ve korunma merkezi verilerine göre çocuk felci (poliomiyelitis) aşısı yapılmaması durumunda her yıl çocuk felcinin neden olacağı akut paralizi ve ardından gelişecek kalıcı fiziksel engellilik sonucu ölüme kadar giden bir sürecin gözleneceği yaklaşık 20.000 hasta çocuk ortaya çıkacaktır. sonuç olarak birçok hastalığın ortadan kalkmasında ve yaşanan salgınların tekrarlanmamasında aşıların katkısı yadsınamaz ve bağışıklama en güçlü ve düşük maliyetli halk sağlığı girişimi olmaya devam etmektedir.

    aşılar uygulanmadan önce yararlılık ve güvenlik incelemelerinden geçmektedir, uygulamaya geçiş sonrası da istenmeyen etkiler ve yan etkiler açısından sürekli olarak izlenmektedir. yaratılan yanlış algılara karşın aşılar güvenli tıbbi ürünlerdir, çünkü;

    aşılanma (bcg, bdt, kkk, opv) sonrası invaziv bakteriyel enfeksiyon sıklığı aşılanmayan çocuklara göre daha yüksek değildir.
    doğal grip enfeksiyonundan daha sık guillain barre sendromuna yol açmazlar.
    kızamık aşılaması otizme neden olmamaktadır.
    aşılarda alüminyum tuzları, bağışık yanıtı güçlendirmek için 1930’lardan beri kullanılmaktadır ve aşılardaki dozu çok düşüktür. aşılanan çocuklarda yapılan araştırmalar, serumda alüminyum düzeyinin toksik düzeyin çok altında olduğunu göstermektedir."

    dolayısıyla aşı yaptırın.yaptirmayani da dövün amk.

    edit:imla
    edit2:tirnak içindeki bilgiler türk tabipler birligi makalelerinden derlenmistir..götümden uydurulmamistir.

  • avam kesimin çocuklara koyduğu sikimsonik isimler

    eymen
    eymen efe
    hira
    hiranur
    esila
    aleyna
    ebrar

    bu isimler inanılmaz itici.özellikle eymen.cennetin 7 kapısından birinin adı diye bu ismi çocuguna koyup ahirette özel muamele görceğini sanan kişiler 2015 ten beri çocuklarına eymen ismi koyuyor.yeter bi lan artık sizin yüzünüzden ortalık eymen den geçilmiyor hey man!