dituba8
profili

  • beyin göçüyle türkiye'ye gelen alman olmaması

    ikinci dünya savaşı sırasında nazi almanyasından kaçan yahudi akademisyenler üniversitelerdeki pek çok fakültenin kuruluşunda etkin rol oynamışlardır. bunlardan birisi de, ankara üniversitesi veterinerlik fakültesidir. alman ekolü bu fakültede varlığını hep hissettirmiştir. bir ülkede nefes almak mümkün olmadığında göçmekten başka çare kalmayabilir.

  • milli takımımızın euro 2020 şarkısı

    ekşi hiç birşeyi beğenmeme timi sonuna kadar haklı. bu şarkı insanlarda yaratması gereken coşkuya kilometrelerce uzak kalmış. keşke bu işi athena yapsaymış.

  • ben nasıl cesaret etmişim buna denilen şeyler

    ikinci oğlumun doğumunun yaklaştığı sıralarda, o vakit 4 yaşında olan büyük oğlumla birlikte ilk sinema filmimizi izlenmeye gittik. film çıkışında, o günü oğlumla eğlence günü ilan ettiğimiz için lunaparka geçtik. oğlum çok istediği için, tek başına binemediği için ve ortalıkta bizden başka da kimsecikler görünmediği için çarpışan otolara oğlumla binmeye razı oldum. bizden sonra binen ve ikaz etmeme rağmen birkaç kez bize çarpan iki sıpa yüzünden ertesi gün sabah suyum geldi. öğlen saatlerinde de ikinci oğlumu kucağıma aldım. hala düşündükçe nasıl böyle bir şeye razı oldum diye, şaşarım kendime.

  • 1 mayıs işçi bayramı

    "tüm bayramlar birilerinin. bazı ırkların, milletlerin; bazı dinlerin, mezheplerin; başka başka cinslerin, kesimlerin. sadece "1 mayıs" hepimizin, insanlığın, emeğin bayramı. tüm kainat işçilerinin bu evrensel bayramını gönülden kutlarım. dünya ülkesi, bütün emekçilerin çabasıyla gerçekleşecek bir hayaldir, hayallerin en güzelidir..."
    vedat özdemiroğlu

  • instagram kullanmayan kaliteli kız

    kalite hoş bir ifade olmamakla birlikte, zaman ve enerjisini bu mecrada tüketmek istemeyen, bu şekilde kendisini daha huzurlu ve özgür hisseden kadındır.

  • bir yazarın bütün kitaplarını okumak

    (bkz: ihsan oktay anar) yıllar yıllar evvel ecnebi bir memlekette elime aldığım ilk kitabından sonra her kitabını büyük bir keyifle okuduğum, yeni bir kitabı çıkarmı diye özlemle beklediğimdir.

  • ekonominin kötüye gidişinin göstergeleri

    20 yıldır ilk kez, maliye memurları sözde denetim için iş yerine gelip, boşuna direnmeyin, biz bugün ceza kesmeye geldik diyorlarsa, yani devlet eşkiyalığa başvuruyorsa, durum gerçekten vahim demektir.

  • evde tost yapıp işyerine getiren varoş kız

    iş yerinde tost yapıp, komşu işyerinde çalışan kıza götüren, bir kız tanıdım yıllar yıllar evvel. hala sevgiyle anımsıyorum.
    mezun olduktan sonra, ilk çalışmaya başladığım işyerine, yüz metre ötede, yapı malzeme satan bir dükkanda çalışıyordu bu kız. ilk iş deneyimimdi. öğlen yemeği için bir ayarlama yapılmamıştı, yakında gidebileceğim bir yer de yoktu. yapı markette çalışan o arkadaş benim öğlen yemeğini geçiştirdiğimi anlayıp, arada tost yapıp getiriyordu bana. şimdiye kadar, yediğim en kıymetli ve lezzetli tostlardı. şimdi kendi işyerimi yürütüyorum. ara sıra çocuklara evde tost yapınca bazlamadan, fazla yapıp işyerine de götürüyorum. sabah rutinleri bitip çay molası verdiğimizde, çayın yanında gayet iyi gidiyor bu tostlar. sonra keyifle işime devam ediyorum. varoş ifadesini, insanları yermek, küçümsemek için her fırsatta kullanan insanlardan da uzak duruyorum.