valery maximov5
profili

  • hiçbir evli erkeğin evliliği tavsiye etmemesi

    yanlış bir iddia. eden var. gözümle şahidim.

    geçen yıl korona çıkmadan evvel, spor salonunda beraber çalıştığımız bir abi vardı. üniversitede memurdu. bir keresinde, “abi genç yaşta evlenmeyi tavsiye eder misin?” diye sormuştum. “eğer kendine göre bir kadın bulursan tavsiye ederim. arkadaşlarım hep param olsun evlenirim, arabam olsun evlenirim ya da evim olsun evlenirim diyorlardı. ben öyle yapmadım. eşimle tanıştığımda 23 yaşındaydım. birbirimize göre bir çift olduğumuza inanınca evlendik ve ben evlendiğimde 25 yaşındaydım. o zamanlar hiçbir şeyimiz yoktu. sonra bir yandan memurluk, diğer yandan ticaret yaparak mal mülk sahibi olduk. şimdi çok şükür evim de var, arabam da var, aileme yetecek kadar param da var. bunlara sahip olduktan sonra evlenmeyi düşünen arkadaşlarımın çoğu ise halen bekar. maddiyat önemlidir. ama doğru insanı bulmak daha da önemlidir. doğru kadını bulunca hiç çekinme, evlen.” demişti.

  • toplumun hala çıldırmaması

    katılmadığım durum. eskiden insanlar yazar kasa atardı. şimdi artık kendilerini yakıyorlar. daha ne olsun? medya sansürlü. yoksullar, işçiler, köylüler, öğrenciler, memurlar ve muhalefet sesini duyuramıyor. az biraz ses çıksa tepelerine balyoz iniyor. yakalanan en az 5 yıl hapis yiyor. kürtsen pkk sempatizanlığından, türksen de fetö sempatizanlığından yargılanıyorsun. hayatın kararıyor.

    bu ülke kaynayan bir kazan. bana felaket tellalı diyebilirsiniz ama ben bir sonraki seçim yılının türkiye için kırılma noktası olacağını düşünüyorum. sürekli beka sorunu diyorlar ya hani. işte o gerçek olacak. iktidar kazanırsa muhalefet inanmayacak. muhalefet kazanırsa da iktidar koltuğu devretmeyecek. ülke kaosa sürüklenecek. o bahsettiğimiz sağduyulu anadolu insanının yerinde yeller esecek. esti de... gezideki palalı adamı hatırlıyorsunuz değil mi? o palalı adam bir daha çıktığında birisi onun kafasına taşı çalıp yere serecek. o palalı linç sonucu ölecek. sonra infial olacak. 15 temmuzdan sonra kaybolan silahları da hatırlıyorsunuz değil mi? bu sefer bu silahlar sokağa inecek. ya emniyet güçleri ya da halk bunlara karşılık verecek. sonra infial olacak. bunlar sadece birer örnek ve hiçbiri uzak değil. umarım yanılırım ama bu yönetim böyle giderse ben türkiye’nin 2 ya da 3 yıl sonra beka sorunu yaşayacağını ön görüyorum.

    çünkü halk çıldırdı artık!

  • 31 mart 2019 yerel seçimleri tahminleri

    yahu arkadaş, halk ekranı diye bir kanal var youtube'da. kadın röportajda açık açık soruyor vatandaşlara. akp'nin oy deposu şehirler hariç, diğer şehirlerde seçmenler "millet ittifakına" deyip deyip geçiyor. hatta maraş gibi akp'nin oy deposu olan bir şehirde bile insanlar "akp nasıl olsa maraş cepte deyip, şehre bir hizmet yapmıyor. o yüzden onlara bu seçimde bir ders vereceğiz." diyorlar.

    ahan da link

    ama buraya bakıyorum; çoğu yazar cumhur ittifakı alır, demiş. bu nasıl bir iştir, ben anlamadım.

    bence bu seçim tam bir murphy olacak. yıllarca akp'yi yenilgiye uğratmaya çalıştık. ama nasip olmadı. bu seçimde tam da umutları yitirmişken bir de bakacağız ki, akp hezimete uğramış. hadi hayırlısı...

  • yazarlara whatsapp'tan gelen son mesaj

    "izlersen sanat var, yersen yarak var."

    kankim bir kısa film göndermiş bana izlemem için. ben de "seks de var mı kanka filmin içinde." diye sormuş bulundum. verdiği cevap bu. evet...*

  • ilk görüşte aşık olunan şehirler

    (bkz: eskişehir)

    bir şehir düşünün, hem her daim canlı, hem küçük, hem modern ve hem de halkı yobaz değil. türkiye'de 20 tane rize benzeri ya da konya benzeri il bulabilirsiniz. ama eskişehir'den bir tane var. o, türüne özeldir.