pasa eren4
profili

  • yks 27. sinin boğaziçi fizik bölümünü seçmesi

    2012'de 5 bininci olup bilkent matematik yazan arkadaşımla taşak geçmiştik. dersane hocası mı olcan lan zuhahah diye. bölümü birincilikle bitirdi şu an stanford'da doktora yapıyor. ben de çok akıllıyım ya odtü inşaat bitirdim bölüm 40k'ya düştü herkes iş arıyor *

  • trabzonspor loca satışlarındaki şaibe

    bugün gündeme düşmüş ve ülkemizde olması gerekenden çok daha az ses getirmiş belgeli iddialardır. trabzonspor localarını çeşitli belediyeler 250-300 bin euro bedellerden 1 senelik kiralamış. bunun yanında türk hava yolları, ziraat bankası, vakıf bank, halk bankası gibi devletli kurumlar 1 milyon euro'ya loca almışlar trabzonspor'un stadından. ayrıca çaykur gibi yine devlet kurumu da 500 bin euro'luk almış. yıldız holdingin 1.5 milyon euro'luk, cengiz ve kalyon gibi daha önce gündeme çok konu olmuş inşaat şirketlerinin 1'er milyon euro'luk katkıları da var. link ve belgeler aşağıda editlendi.

    aralarda 75 bin euro gibi çerez parası olanlar da var da değinmeyelim hadi..

    şimdi bu konunun devamı olarak çeşitli sorular geliyor insanın aklına.

    devletimiz kaç tane kulübe bu şekilde destek veriyor?
    devletin böyle bir görevi mi var?
    hadi loca alındı diyelim, bu loca fiyatları trabzonspor kalibresinde bi kulüp için fahiş değil mi?
    devlet makamında oturanlar bir veya 3-5 kulübü bu denli desteklerken, ülkemizde adil bir rekabetten söz edilebilir mi?
    devletin makamında oturan değerli büyükler arasında kamu vicdanını umursayan yok mu?
    böyle bir destek herkese söz konusu ise tüm kulüplere eşit şekilde sağlanıyor mu?

    gibi birçok soru sorulabilir.

    wikileaks ile ulaşılabilecek bu belgelerin bazılarını gazeteci ahmet ercanlar gündeme getirdi. link

    ingiltere premier lig'de bir şekilde böyle bir şey olsa diye bir düşünsek.. herhalde ortalık karışırdı. bizde ise herkes sus pus. erman toroğlu ve zeki uzundurukan'ın bomboş yazısı ile gündem değiştirilir basitçe. işler böyle yürüyor.

    şimdi yine klasik bir orta doğu ülkesi olarak boş şeyleri konuşmaya devam edip bu konuyu unuturuz belki. ama ben kamu vicdanını yaralayan bu iddiaların aydınlatılmasını talep ediyorum. kirli düzene, haksızlığa ses çıkarmayan dilsiz şeytandır.

    edit: vpn ile girilebilen wikileaks linki

    edit2: belgelerden ekran fotoğrafları:

    https://ibb.co/pjfprpx
    https://ibb.co/0s96v1s
    https://ibb.co/p4yvp82
    https://ibb.co/gcnwgtm
    https://ibb.co/5cpqjxv
    https://ibb.co/brnnbh1

    edit3: talep üzerine excel dosyasını da paylaşıyorum wikileaks'den vpn ile girip indirmeye üşenenler de görebilsin diye.

    https://dosya.co/…stad_loca_liste_21.8.16.xlsx.html

  • 25 şubat 2018 beşiktaş fenerbahçe maçı

    hakemi baskı altına alıp kendilerine kıyak geçmesi için beşiktaşlıların twitter'da fener'in umudu cüneyt diye gündem oluşturmaya başladığı maç. beşiktaşlılar o kadar korkaksınız o kadar ağlaksınız ki böyle algılar peşindesiniz. bu cüneyt kadar bize zarar vermiş hakem yoktur belki de. siz de biliyorsunuz da amacınız böyle algı oluşturup maçta size kıyak geçmesini sağlamak. ulan bu adam daha taptazedir sow'un röveşatasını vermedi. allah'ın ezikleri bu şekilde algıdan kazanç sağlamaya çalışacak kadar acizsiniz. maçta yenmeniz yenilmeniz ayrı konu ama bu bildiğin büyük piçlik aşırı kötü niyet. sinsi emzikçiler sizi. işte bu yüzden asla büyük olamayacaksınız ağlak tinerciler.

  • ceza'nın 12 dev adam şarkısı

    başta "bu ne la böyle" tepkisi versem de aklımda kalmayı başarabilen şarkı. gerçi sık duymanın da payı muhakkak var ancak duydukça alışıyorsun. bence gideri var.

    on iki on iki dev adam
    on iki on ikiden vuran
    gönüllerde taht kuran
    göründüğü gibi olan
    gücünü milletten alan
    recep tayyip erdoğan

    pardon hatlar karıştı