double12875
profili

  • dna'nın kendiliğinden oluştuğunu düşünen insan

    tanrı'nın kendiliğinden var olduğuna inananların komik bulduğu insandır.
    kaosun hakim olduğu evrenin kendi kendine var olduğuna inanmazlar ama kusursuz bir varlığın kendiliğinden var olduğuna inanırlar.

  • fasulye turşusu kavurması

    kimin aklına gelmiş, öyle saçmalık mı olur falan yazmışlar.

    şöyle açıklayalım; karadenizde köylerde fasülye, patates, bezelye, mısır, kara lahana dışında bir şey yetişmiyor. eskiden de konserve yapmak pek mükün değildi. yani mecburen yazın hasat ettiğin ürünü kışın tüketmek için turşu yapmak gerekiyordu.

    fasülye turşusunun da, eldeki imkanlar dahilinde, en iyi şekilde kavurarak yendiği keşfedilmiş ve kültürümüzde yerini almıştır.

    başka bir yazar arkadaş söylemiş taze olanı çok lezzetlidir ve ekşiliği yoktur. ancak ekşi olan da sağlam ekşidir ben yerim ama çok sevmem.

    her konudan ırkçılık yapmak için malzeme çıkaran arkadaşların bilgilerine sunarım *

  • amazon'da satılan +18 servis tahtası

    ilk açıldığında sizin yüzünüzden tıklamıştım. amazon'a ne zaman girsem altta boru gibi duruyor amk ürünü. yıllar önce kaçak maç yayını izlerken sağdan sola doğru kocaman bir babafingo ekrana girmişti. benzer hisleri yaşattınız.

    edit: gizli sekmede açılması gereken ürün

  • microsoft mvp sertifikalı şahsın deprem paylaşımı

    adam hayatının şokunu yaşamıştır. yerli ve milli lincimizle tanıştı.
    (bkz: işte adamı böyle sikerler) *

    geri vites yaptırmışsınız lan adama tebrikler.

    şu linç kelimesinin kökeninin türkçe olmaması hep garibime gidiyor. bu işi bizden iyi yapan yok aslında. bu sjw'ler büyük firmaların da desteği ile güzel linç kampanyaları yapıyorlar ama biz millet olarak doğal bir yeteneğe sahibiz. tek yakalamayalım vallahi adamı doğduğuna pişman ederiz.

  • edirne'de sirozdan ölen loto milyoneri

    yarın is var. saat geç oldu. uzun uzun yazmak istemiyorum.
    fuat aga komsumuzdu. iki adım ötemizde otururlardı. babasi da kendisi de hamallık yapardı. kazandıkları tüm parayı içkiye harcarlardı. kendisi lotoyu kazandiktan sonra da icki icmeye devam etti tabii ki *
    lotoyu 3 ya da 4 yıl önce kazandi. ancak kazandiktan sonra soluğu hastanelerde almaya başladı. hastalığı daha önceki hayatindan kaynaklaniyor. lotoyu kazanmasina bağlayan mallar hafiften siktirip gidebilir.
    ben de arada loto oynayan birisi olarak loto benim icin aramizdan birini zengin etmektir. ortak karardır. kazananlar düşmanım degildir.
    ama tanidigim en yanlış insanlardan birisi kazandi. shameless'in suloglu şubesi gibi bir şeydi bunların evi. türk yapimi olan diziye bin basar.
    baba alkolik, anne felcli bir eli tutmuyor. fuat aga alkolik ayık gezmiyor iq en fazla 60. daha sonra eve gelen gelin yani rahmetlinin eşi, yaşayan en saf insanlardan biri ve düşük zekalı *. düşünün gelin çulsuz fuat agaya kendi isteğiyle kaçıyor. bu eve kosa kosa geliyor. bu evlenme mevzusu da ayri hikaye amk. neyse bu muhteşem evlilikten doğan çocuk da epey saf bir çocuk. saf ve aptal olmasi yaninda ailesinden dolayı da çevredeki insanlar tarafından fazlasıyla hor görülüyor. herkesin ezebilecegi, ezmekten geri durmayacagi, kötü davraninca pismanlik yasamayacagi bir çocuk. çocuk mahallede yetişkin birisi tarafından haksız yere dovulse gelip hesap soracak kimse yok. loto cikmadan once annesi ve babasi vefat ediyor. para görmüyorlar.
    loto çıkınca fuat aga abisini arıyor inanmıyor. abisi de aileden kendini kurtarmış normal bir yasam suren birisi. kendisi evlenmiş ve nispeten bu evden uzaklasmis. abisi hic siklemiyor loto çıktı hikayesini. siktir git diyor. sonra patronunu arıyor. patron inaniyor. ziraat bankası müdürü ile paranin yarisini gaspediyorlar. daha dogrusu paranin yarisina çöküyorlar. hiç zorlanmamislardir. dogru duzgun okuyup yazabildiginden bile şüpheliyim. haber linklerini sonra ekleyecegim.
    fuat aga parayı kazandiktan sonra ne yapıyor ? edirneye taşınıyor. büyük denize açılıyor. yarısını caldirdin diyelim. 6 trilyonun var ve sen edirneye gidiyorsun. adamın vizyonunu anlamaniz için söylüyorum. doğru düzgün sulogludan* hayatinda cikmamis, okuma yazmayi zor bilen, alkolik ve son derece problemli bir ailenin bireyiydi fuat aga.
    cevresini akbabalar sarıyor. cakma mafyalar, hakiki mafyalar, bar pavyon sahipleri,akrabaları ve eski dostalari. ben dostu oldugunu falan bilmiyordum mesela para cikmadan önce. adami bi de bunlar kurutuyor. ama kim tutsa sikecek, eski dostu, komşusu, ilkokul arkadaşı, yoldan geçen adam herkes peşinde. milyoner filmini canlı izledik. iş kurmaya calisiyor olmuyor. para da suyunu cekiyor. en son patronun ve banka müdürünün gaspettigi parayi geri alacakti. savcılık paraları musadere etmişti falan. ama aldimi alamadi bilmiyorum. trakya üniversitesinde öldüğüne göre alamamistir diye düşünüyorum. benim o kadar param olsa amerikan veya alman hastanesinde, mümkünse yurt dışında bir yerde tedavi olurdum.
    bu para bana çıksa daha iyi degerlendirirdim. benden daha vizyonlu olan arkadaslara çıksa onlar kat kat daha iyi kullanırdı.
    temennim geride kalan eşini ve çocuğunu basta en yakınları olmak üzere bilumum vampirin rahat bırakması. ınsanlardan her şeyi bekliyorum.
    yazimin bas kısımlarında lotonun tanidigim en yanlis insanlardan birine ciktigini soylemistim. daha yanlış birisi varsa bu da kesinlikle esidir.
    bunlar benim bizzat tanik olduğum, yakın çevremden duydugum olaylar. kendi dunya görüşüm ve deneyimlerim dogrultusunda da yorumladım. başka insanlar bambaşka düşünebilir. benim fuat aganin ilginc hikayesine tanikligim bu kadar. bayramda sulogluna gidince kayda deger yeni bilgiler alirsam size aktaririm.

    yazımı bitiriken aklıma geldi. bütün hayatinda her şey kaybeden olman için dizayn edilmişken, kazanan olabilir misin ? bir olumlu şey tüm pisliği temizler mi ?